SPOR - 25 Mayıs 2022 Çarşamba 10:15

Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı Eskişehir’de kampa girdi

A
A
A
Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı Eskişehir’de kampa girdi

Portekiz’de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası için hazırlıklarına Eskişehir’de devam ettiklerini aktaran Türkiye Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı Antrenörü Ali İhsan Küçük, “Çeşitli illerde kamplar düzenleyerek, hem özel gereksinimli bireyleri spora teşvik ediyoruz hem de basketbolu sevdiriyoruz” dedi.

Portekiz’de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası için hazırlıklarına Eskişehir’de devam ettiklerini aktaran Türkiye Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı Antrenörü Ali İhsan Küçük, “Çeşitli illerde kamplar düzenleyerek, hem özel gereksinimli bireyleri spora teşvik ediyoruz hem de basketbolu sevdiriyoruz” dedi.


Türkiye Özel Sporcular Federasyonu (TÖSSFED) tarafından 2019 yılında kurulan Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı, 29 Eylül - 4 Ekim tarihlerinde Portekiz’de düzenlenecek olan Dünya Down Sendromlular Basketbol Şampiyonası için Eskişehir’de kampa girdi. Çeşitli illerden gelen 8 down sendromlu sporcu ile başantrenör Ufuk Bulut, Osman Yiğenoğlu, Ali İhsan Küçük ve kondisyoner Demet Karadağ’dan oluşan milli takım kafilesi, geçen yıl İtalya’da kazandıkları Avrupa Oyunları’ndaki ikinciliklerine yeni bir başarı daha eklemek istiyor. Sporcuların ve teknik ekibin büyük bir özveri ile Portekiz’deki turnuvaya hazırlandığını ifade eden Antrenör Ali İhsan Küçük, “Eskişehir’de sürdürdüğümüz kampımızda, bizleri tüm misafirperverlikleri ile ağırlayan Eskişehir halkına çok teşekkür ederiz” dedi.



“Sporcu tarama faaliyetlerimizi yıl boyunca sürdüreceğiz”


“Milli takıma yeni sporcular katmak adına sporcu tarama faaliyetlerimizi yıl boyunca sürdüreceğiz” diyen Küçük, “Türkiye Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı, Eskişehir’de kampa girdi. Hedefimiz, 2022 Dünya Şampiyonluğu’nu kazanmak. Bu kapsamda planlarımız ve Türkiye genelindeki kamplarımız devam ediyor. Eskişehir’deki kampla beraber özel gereksinimli bireylerin, spor becerilerini geliştirmek adına büyük bir adım attık. Burada olmaktan takım olarak büyük bir keyif alıyoruz. Tüm özel bireyleri spora teşvik etmek ve basketbolu sevdirmek adına 6 gün sürecek olan kampımıza herkesi davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Öğrenciler sıfır atık için bir araya geldi Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, atıkların etkili bir şekilde yönetilmesi ve uygun altyapının oluşturulması amacıyla final projelerini geliştiriyor. Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrem Düzdar tarafından verilen 3. sınıf “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından talep edilen Mobil Atık Getirme Merkezi Yer Seçimi, Atık Toplama Rotasyonu ve Geçici Atık Depolama Merkezi Yerleşim Planlaması sorunlarına bilimsel çözüm geliştirmek üzere öğrenciler, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile bir araya geldi. Mobil atık getirme merkezi yer seçiminde, kampüs içinde atıkların çevresel etki, erişilebilirlik, toplumun ihtiyaçları ve yasal düzenlemeler gibi faktörler gözüne alınarak belirli bölgelerde güvenli bir şekilde ayrıştırılarak toplanması hedefleniyor. Atık toplama rotasyonunda atık toplama araçları için yakıt, sorumlu personel içinse zaman ve efor tasarrufu sağlanması, öğrencilerin ulaşılması hedeflenen diğer proje konusu olarak yer alıyor. Geçici depolama alanlarının tasarımında, atıkların geçici olarak depolanacağı alanlar, depolama şartları ve diğer çevresel gerekliliklere uygun şekilde tasarlanacak olup, atıkların sınıflandırılması, etiketlenmesi ve düzenli olarak boşaltılması gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor. Bu çalışmalar ile Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri akademik iş birliği halinde sıfır atık uygulamaları için çözüm önerileri geliştirecek ve Düzce Üniversitesi öğrencileri kampüste gerçekleştirilmekte olan sıfır atık uygulamalarında önemli bir yer edinecek.