YEREL HABERLER - 25 Ocak 2012 Çarşamba 12:48

VALİ KOÇDEMİR, ULUÖNDER SAKİNLERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

A
A
A
VALİ KOÇDEMİR, ULUÖNDER SAKİNLERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Uluönder Mahallesi sakinleriyle biraraya gelerek sorunlarını dinledi.
Ali Güven Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi toplantı salonunda bir araya gelen Vali Dr. Kadir Koçdemir’e İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, Tepebaşı Kaymakam Vekili Ekrem Ballı, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, İl Sağlık Müdürü Hüseyin Fidan, İl Müftüsü Niyazi Ersoy, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mevlüt Gümüş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Basri Canbaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Soner Coşkun eşlik etti.
Mahalle sakinlerinin sorun ve isteklerinin dinlendiği toplantıda, ilgili kurum yetkilileri sorunları not alarak gereken işlemleri yapacaklarını belirttiler.
Toplantıların amacının mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sorunların daha hızlı tespit edilmesi ve çözümünün hızlandırılması olduğunu belirten Vali Dr. Koçdemir, “Devlet kurumlarının yapmış olduğu hizmetlerden bahsetme imkânı bulduk. Bu toplantılardan bizim temel beklentimiz burada yüz yüze baktığımızda bir büyük aile olarak, Eskişehir vilayetinde yaşayan insanlar olarak, her zaman problemlerimiz olacak. Bugün, burada konuşulan problemlerin çözüldüğünü varsaysak, yine bir araya geldiğimizde başka problemleri konuşacağız. Zaten bu ihtiyaç, istekler de birbirimizle konuşma, birbirimizin eksiğini tamamlamaya vesile oluyor. Bu toplantıların bir başka amacı da yarın bir problem olduğunda bizi daha rahat arayabilmenizi sağlamaktır. Eskişehir ailesinin iyi birer evladı olmak, gücümüz yettiğince problemleri çözmek istediğimizi belirtmek istiyorum ” dedi.
Eskişehir’in bilim kültür şehri olduğunu ifade eden Koçdemir “Bu zamana kadar ki eğitimdeki başarı Milli Eğitim teşkilatımızın gayretleriyle olan bir başarı. Ama aynı zamanda çocuklarımızın velilerinin, ailelerinin ve çevrelerinin eğitime önem vermesinden de kaynaklanıyor. Bu başarıyı biraz daha artırarak devam ettirmek zorundayız. Eğitim konusunda devlet sınırsız diyebileceğimiz kadar kaynak ayırmış vaziyette. Bugün hiç kimse parasızlıktan okuyamadım dememeli. Bu kaynakların kullanılmasını istiyoruz. Ama sizden de çocuklarınızla ilgilenmenizi istiyoruz. Dikkatini dağıtan, başka yerlere savrulan birçok çocuğumuz arkadaşla bu işe başlıyor. Çocuklarımızın arkadaşlarını iyi takip etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir