YEREL HABERLER - 02 Aralık 2013 Pazartesi 16:47

'göremeyen-gören Kardeşler' Buluşuyor

A
A
A
'göremeyen-gören Kardeşler' Buluşuyor

Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) ile Odunpazarı Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Göremeyen Kardeşin Olsun mu?’ projesine katılan “Göremeyen-Gören Kardeşler”, 3 Aralık günü Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesinde düzenlenecek kokteylde bir araya gelecekler.
Konuyla ilgili açıkama yapan Görme Engelliler Dayanışma Derneği’nden Proje Koordinatörü Halime Korkut, 8 Ekim 2013 tarihinde, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile Dernek Genel Başkanı Remzi Korkut tarafından kampanyanın başlatıldığını hatırlattı. Kampanyanın, sivil toplum kuruluşları ve duyarlı insanlardan yoğun ilgi gördüğünü belirten Korkut “Gün geçtikçe göremeyen-gören kardeşlerin sayısı arttı. Kardeşler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ETİ Arkeoloji Müzesinde düzenlenecek kokteylde bir araya gelecekler. “Biz” felsefesi ile gerçekleştirdiğimiz bu proje ekip çalışmasının ürünüdür. Asıl hedefimiz kitap satıp derneğe para kazandırmak değildi. Toplumun acıma duygularını sömürmek asla değildi. Medyatik olmak hiç değildi. Bu tamamıyla sosyal bir sorumluluk projesi olarak ortaya konuldu, hayata geçirildi ve gerçekleştirildi" diye belirtti.
Halime Korkut, proje kapsamında Yazar Ergün Veren’in ‘Anadolu’yu Görsem’ adlı kitabının da kokteylde tanıtılacağını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir