YEREL HABERLER - 17 Mart 2014 Pazartesi 19:35

Vali Tuna’nın Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajı

A
A
A
Vali Tuna’nın Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajı

ESKİŞEHİR VALİSİ GÜNGÖR AZİM TUNA:
''KUTSAL VATAN TOPRAKLARI İÇİN YERİ VE ZAMANI GELDİĞİNDE CANIMIZI SEVE SEVE VERMEKTEN ASLA ÇEKİNMEYECEĞİZ''
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Vali Güngör Azim Tuna, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin tarihe sığmayacak kadar büyük olduğunu belirtti. Vali Tuna, ‘‘Yüce Türk milleti; şanlı tarihinin her döneminde vatanı, milleti ve bağımsızlığı için göğsünü siper etmiş, kutsal değerleri uğruna canını seve seve feda etmeyi millî bir görev kabul etmiştir. Millî Şair Mehmet Akif Erosy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ ismiyle bilinen şiirinde ‘Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın’ dizeleri ile vurguladığı gibi Çanakkale savaşlarında verilen olağanüstü mücadele, tarihe sığmayacak kadar büyüktür’’ ifadelerini kullandı.
Her Türk evladının gönlünde şehitlik ve gazilik düşüncesinin bulunduğunu aktaran Vali Tuna, kahramanlık destanının nesilden nesile aktarıldığını belirtti. Tuna, ‘‘Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, yüce Türk milletinin bağımsızlığı, birlik ve beraberliği uğruna canlarınızı seve seve feda ederek şehadet mertebesine ulaştınız ve milletimizin gönlündeki müstesna yerinizi aldınız. Kahramanlık destanlarınız nesilden nesile aktarılarak hatıralarınız her zaman kalbimizde yaşayacaktır’’ diye ifade etti.
‘‘Şehitlerimizden aldığımız güçle, atalarımızın emanet ettiği bu kutsal vatan toprakları için yeri ve zamanı geldiğinde canımızı seve seve vermekten asla çekinmeyeceğiz’’ ifadelerini kullanan Vali Tuna, şunları kaydetti:
‘‘Ne mutlu sizlere ki çocuklarınız, eşleriniz ya da kardeşleriniz en yüksek makam olan şehitlik mertebesine ulaştılar. Çünkü her Türk evladının gönlünde şehitlik ve gazilik düşüncesi, dün olduğu gibi bugün de vardır. Dul ve yetimlerimiz ile harp ve vazife malulü gazilerimizin yaşam şartlarını iyileştirmek ve sorunlarına duyarlılıkla sahip çıkmak hepimizin asli görevidir. Böyle bir milletin mensubu olmaktan duyduğum onur ve gururla, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü vesilesiyle, başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, fedakar halkımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum.’’
Bunlar Da İlginizi Çekebilir