YEREL HABERLER - 14 Nisan 2014 Pazartesi 12:26

Tepebaşı Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

A
A
A
Tepebaşı Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Eskişehir Tepebaşı Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenecek olan etkinliklerin açılış töreni gerçekleştirildi.
Tepebaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da düzenlenen açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Niyazi Ersoy, 1989 yılından bu yana kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl ‘Hz. Muhammed, Din ve Samimiyet’ adı altında çeşitli etkinliklerle kutlandığını hatırlattı. Hz. Muhammed’i anlatmak için bir haftanın yeterli olmadığını belirten Ersoy, “Peygamberimizi bir hafta içine sığdırmak mümkün değil, senelere sığdırmak mümkün değil ama hiç olmazsa onun mesajlarını bir hafta için de olsa toplumla paylaşmak, toplumun her kesimine ulaşmak için hizmet için Diyanet İşleri Başkanlığımız bu haftayı tertip etti. Yapılan bu haftada özellikle son yıllarda ciddi manada toplumla bir bütünleşme sağlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, özellikle Peygamberimizin doğumu ile ilgi, aile hayatı ve çocukluğuyla ilgili bir baba, bir dede, bir aile reisi olarak çeşitli konuları işlenmekle birlikte son zamanlarda Hz. Peygamber ve insan onuru, Hz. Peygamber ve kardeşlik gibi konular ele alındı. Bu seneki konu ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ olarak belirlendi. Son yıllarda, hele hele son zamanlarda samimiyete ciddi manada ihtiyacımız var. Samimiyet demek, doğruluk, dürüstlük ve sadakat demektir. Samimiyet demek, İslam demek. Samimiyet demek, insanın düşündüğü, kalbinde ne varsa, aklından ne geçiyorsa ağzından o çıkması demektir. Samimiyetin olmadığı yerde dinden bahsedilemez, bu münafıklık alametidir” dedi.
Ersoy ayrıca, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin git gide büyüyerek yurtdışında da kutlandığını sözlerine ekledi.
Ardından konuşan Tepebaşı İlçe Müftüsü Mustafa Yılmaz ise, Tepebaşı Müftülüğü olarak bu yıl yaklaşık 73 camide çeşitli programlar yapıldığını, bir hafta boyunca 16 ayrı etkinliklerin devam edeceğini söyleyerek Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olmasını diledi.
Konuşmaların sonrasında Hacı Hamit Kurtulmuş Kur’an Kursu Öğreticisi Nesrin İkiz’in Kur’an tilaveti ile devam eden program, Erguvan Tasavvuf Musikisi Korosu’nun ilahi okuması ve Tepebaşı Müftülüğü’ne bağlı 5 Kur’an Kursu öğreticisi ve öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ile son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Rashica’nın savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Semih Kılıçsoy’un ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 29. dakikada Rashica’nın sağ çaprazdan ortasında uzak kale direğinde iyi yükselen Muçi’nin kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Ertaç’ta kaldı. 31. dakikada Muçi’nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda top sol kale direğinin dibinden auta gitti. 40. dakikada Bassogog’un pasında topla buluşan Flips’in sağ çaprazdan vuruşunda top yakın kale direğinin yanından auta gitti. 44. dakikada paslaşarak kullanılan sert vuruşta Muçi’nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Ertaç’ın sektirdiği top Rashica’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ taraftan ortasında savunmadan seken topa Semih’in vuruşunda kaleci Ertaç tekrar topu uzaklaştırdı. Hakemler: Zorbay Küçük, Erdem Bayık, Murat Tuğberk Curbay Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih Uçan, Ghezzal, Muçi, Rashica, Semih Kılıçsoy Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Aboubakar, Chamberlain, Worrall, Muleka, Emrecan Terzi, Gedson Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, Kitsiou, Radakovic, Mert Çetin, Mujakic, Tolga Ciğerci, Bassogog, Flips, Efkan Bekiroğlu, Chatzigiovanis, Bajic Yedekler: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Moreira, Rodrigues, Sowe, Ali Kaan Güneren, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Kazım Karataş Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Sarı kartlar: Jonas Svensson, Mert Günok (Beşiktaş) Riad Bajic, Emre Belözoğlu (Teknik direktör) (MKE Ankaragücü)