YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 12:43

ESKENT DERNEĞİ`NDEN "ÇANAKKALE`DEN, CUDİ`YE" FOTOĞRAF SERGİSİ

A
A
A
ESKENT DERNEĞİ`NDEN "ÇANAKKALE`DEN, CUDİ`YE" FOTOĞRAF SERGİSİ

Eskişehir Kent, Kültür, Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(ESKENT) tarafından ’Çanakkale’den Cudi’ye’ fotoğraf sergisi düzenledi.
Odunpazarı Meydanı’nda açılan sergi açılışında konuşan ESKENT Başkanı Gürol Yer, "Sergimiz de Çanakkale ruhunu ve Güneydoğu’da yitirdiğimiz evlatlarımızı bir araya getirdik" dedi.
Sergi kapsamında metrekareye düşen 6000 mermiyi anlatmak maksatlı camekan içindeki boş kovanlar ve orijinal Çanakkale Madalyası ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da bıçak bileme mesaisi Ordu’da yaklaşık 53 yıldır bıçak bileme işi yapan Zekeriya Şentürk, Kurban Bayramı’nda kullanılacak olan bucakların işi bilen kişiler tarafından doğru şekilde bilenmesi gerektiğini söyledi. Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşların bir kısmı kurbanlık hayvanlarını satın aldı. Yaklaşan bayramla birlikte bıçak bileme işi yapan yerlerde de yoğunluk başladı. Bıçak bileme ustaları, kurban kesimi esnasında kullanılacak olan bıçakların işi iyi bilen ustalar tarafından yapılması gerektiğini, aksi takdirde hayvanın ve kesen kişinin zorlanabileceğini söyledi. Altınordu ilçesinde yaklaşık 53 yıldır bıçak bileme işi yapan Zekeriya Şentürk, "Bu işin inceliği ustalık. Kullanılacak olan bıçağın kalitesi kadar güzel bilenmesi de önemli. Bıçaklar kötü bilenirse kesim zor olur, insana ve kesilecek olan hayvana eziyete dönüşür. Bununla birlikte tehlike de oluşturur. Bayrama 1 ay kala bizim işlerde yoğunluk başladı. Günlük ortalama 25 bıçak bileme işi yapıyoruz. Bayram yaklaştıkça yoğunluk artıyor, insanların son güne bırakmaması gerekiyor" dedi. İnsanların güvendikleri yerlerde bıçaklarını biletmesi gerektiğini ifade eden Şentürk, "Her Kurban Bayramı yaklaştığında market, çay ocağı gibi alakasız yerlerde ‘bıçak bilenir’ yazabiliyor. İnsanlar bilmedikleri yerlerde bıçaklarını biletmesin. Aksi takdirde bıçakları zarar görebilir, kurbanlık hayvanları ve kendileri de eziyet çekebilir" diye konuştu.
Antalya Melek Mosso Alanya’da festivalde sahne aldı Alanya’da 24. Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci günü renkli görüntülere sahne olurken, festival coşkusu Melek Mosso konseri ile devam etti. Bu yıl 24. kez düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali ikinci gününde de devam etti. Alanyalı vatandaşlar ile yerli ve yabancı misafirler tarafından dolup taşan festival alanında yiyecek içecek stantları, hediyelik eşya ve el yapımı ürün satışı yapılan stantlar büyük ilgi gördü. Vatandaşlar alandaki etkinliklere yoğun katılım gösterirken, büyük emeklerle hazırlanan sergileri de gezme imkânı yakaladılar. Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılar da açtıkları stantlarda yöresel ürünlerini tanıtma fırsatı buldular. Karikatür yarışmasında ödüller sahiplerini buldu Festival kapsamında, tarihi Sarnıç’ta "Ağacın İzinden, Ateşin Peşinden" isimli serginin açılışı gerçekleştirildi. İranlı Sanatçı Anna Naeini tarafından ahşap pirogravür (yakma sanatı) tekniği ile oluşturulan ve 30 Mayıs’a kadar açık kalacak sergi, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 53 ülkeden 323 yarışmacının toplam 856 eserle katıldığı ve 14’ünün ödüle layık görülürken 46’sının ise sergilenmeye değer bulunduğu 10. Uluslararası Alanya Karikatür Yarışması kapsamında, Karikatür Sergisi’nin açılışı da tarihi Kızılkule’de gerçekleştirildi. Açılışın ardından protokol üyeleri tarafından yarışmanın kazananlarına ödülleri takdim edildi. Melek Mosso konseri ile coştular Festivalin ikinci günü Eski Belediye Binası arkasında gerçekleştirilen konserlerle son buldu. Sahneye ilk olarak çıkan DJ Oğulcan Gümüş popüler şarkılar eşliğinde katılımcılara güzel bir müzik ziyafeti sunarken, Meclis Üyesi İrem Yunusoğlu tarafından hediye takdim edildi. Gecenin finalinde ise festival sahnesine çıkan Melek Mosso alanı tamamen dolduran vatandaşlarla birlikte en sevilen şarkılarını söylerken, festival coşkusu geç saatlere kadar devam etti. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak tarafından ünlü sanatçıya hediye takdim edildi. Festival son gününde eğlenceli etkinlikler ve Goran Bregoviç konseri ile sona erecek.
Tekirdağ Genç boksör Azat Kaya, Türkiye şampiyonu oldu Bayburt’ta düzenlenen Okul Sporları Gençler-B Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda 48 kiloda ringe çıkan genç sporcu Azat Kaya altın madalya kazandı. 11-17 Mayıs 2026 tarihleri arasında Bayburt’ta gerçekleştirilen Okul Sporları Türkiye Boks Şampiyonası’nda Tekirdağ’ı temsil eden sporcular, başarılı performanslarıyla dikkat çekti. Şampiyonada ringe çıkan Azat Kaya, Gençler-B’de 48 kiloda rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. Tekirdağ spor camiasında büyük sevinç yaşatan başarı sonrası genç sporcunun gelecek organizasyonlarda da önemli dereceler elde etmesinin beklendiği ifade edildi. Şampiyonada mücadele eden Tekirdağlı sporcular Çağdaş Dilek ve Ali Karul ise çeyrek finale yükselme müsabakalarında elendi. Azat Kaya: "Hedefim Avrupa’ya gitmek" Türkiye şampiyonu olan Azat Kaya, boksa bir arkadaşının vesilesiyle başladığını belirterek, "Burhan hocayla tanıştım, o şekilde başladım. Yaklaşık 3 sene oldu, daha önce 2 kere Türkiye Şampiyonasına katılmıştım ama daha çok normal turnuvalara katılmıştım. Turnuvalarda derecem vardı fakat Türkiye Şampiyonası’nda derece yapamamıştım. Bu seneki okullar arası Türkiye Şampiyonası’nda ise birincilikle bitirdim, hedefim bir dahaki ay gerçekleşecek olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon olarak Avrupa’ya gitmek. Şampiyona benim için çok iyi geçti, daha iyi yapabilirdim. Kürsüye çıkınca çok iyi hissettim gururlandım" dedi. Burhan Deme: "3 altın madalya ile dönmek istiyoruz" Sporcunun antrenörü Burhan Deme ise, "Biz Tekirdağ’da boks sporunu iyi yerlere getirmeye çalışıyoruz, Azat ve arkadaşları bana 7 kişi geldiler, hepsi yetenekliydi. Ben de aileleriyle görüşerek onların başarılı olabileceklerini anlatarak boksa gelmelerini sağladım. 2 senedir beraber çalışıyoruz, sürekli buradalar. Antrenman kaçırmıyorlar, çok azimliler. Biz de elimizden geldiği kadar öğretiyoruz. Bu turnuvada da bu çalışmanın karşılığını aldık. Azat Kaya, Türkiye şampiyonu oldu. Önümüzde gerçekleşecek olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası için güzel bir tecrübe kazandılar, orada da 3 sporcumuzla katılacağız ve 3 altın madalyayla dönmek istiyoruz. Haftanın her günü neredeyse antrenmanımız var, sadece pazar günü dinlenmeleri oluyor. Her antrenmanımız 2 saat sürüyor. Sıkı bir şekilde çalışarak Avrupa Şampiyonası’na gitmek ve ülkemizi orada temsil etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.