EĞİTİM - 12 Temmuz 2019 Cuma 11:47

Anadolu Üniversitesi’nden matematik öğretmenlerine tam destek

A
A
A
Anadolu Üniversitesi’nden matematik öğretmenlerine tam destek

Anadolu Üniversitesi’nin matematik öğretmenlerine yönelik olarak başlattığı ve toplamda 24 ay süren “Web Tabanlı Eğitim Portalı MEGEDEP” projesinde sona gelindi.

Anadolu Üniversitesi’nin matematik öğretmenlerine yönelik olarak başlattığı ve toplamda 24 ay süren “Web Tabanlı Eğitim Portalı MEGEDEP” projesinde sona gelindi.


Anadolu Üniversitesi, TÜBİTAK destekli SOBAG 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında yürüttüğü “Öğrenme Yörüngeleri Yoluyla Ortaokul Matematik Öğretmenlerinin Profesyonel Gelişimlerinin Web Tabanlı Sistemle Desteklenmesi” başlığı altında yürüttüğü proje tamamlandı. Planlanan 24 aylık sürecin sonuna gelinmesiyle proje çıktılarının ele alındığı kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Tanışlı’nın yürütücülüğünde sürdürülen proje kapsamında matematik öğretmenlerinin teknik veya sosyal herhangi bir engele takılmadan kendilerini profesyonel anlamda sürekli geliştirmeleri için Web tabanlı bir eğitim portalının kurulması amaçlandı. Bu doğrultuda kurulan portal sistemine toplam 42 matematik öğretmeni katıldı. Öğrencilerin bir konuyu kavramada en verimli süreci geçirebilmesi için öğrenme yönergesi araştırmasının merkeze alındığı projede, matematik öğrenme ve öğretme süreçlerinde yönerge çalışmasının öneminin ortaya konduğu açıklandı. Katılımcı öğretmenlerin sahip olduğu pedagojik kavramlarda amaçlanan doğrultuda değişim ve gelişim gözlendiği belirtilirken uygulamaların öğrenciler üzerinde de olumlu etki bıraktığı bilgisi de proje çıktıları arasında yer aldı.


Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen proje kapanış toplantısına Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Ferhan Odabaşı ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da katıldı. Proje araştırmacıları Doç. Dr. Nilüfer Köse, Doç. Dr. Melih Turğut, Dr. Faik Camci ile çok sayıda matematik öğretmeni de salondaki yerini aldı. Kapanış toplantısının ardından düzenlenen kokteyl ile etkinlik sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de 322 bin 398 sebze fidesi toprakla buluşacak Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında, Gümüşhane’deki küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için “Fide Bizden, Üretmek Sizden” projesi kapsamında yüzde 50 hibeli toplam 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımı başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından son yıllarda sayısı hızla artan ve kırsal kesimdeki vatandaşlara gelir kapısı olan gerek örtü altı yetiştiriciliğine destek olmak ve küçük ve parçalı tarım arazilerini üretime kazandırmak için hazırlanan projenin bedeli 1 milyon 768 bin TL. “Fide Bizden, Üretmek Sizden Projesi” projesi kapsamında Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde üreticilere 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımına başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan fide dağıtım programında proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Gümüşhane’nin coğrafi konumunu ve kendine has iklim özelliklerini tarımsal üretiminde avantaja çevirmek istediklerini belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen ve bütçesi 1 milyon 768 bin TL olan “Fide Bizden Üretmek Sizden Projesi”nin küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için hazırlanan bir proje olduğunu, proje ile Gümüşhane genelinde bulunan küçük ve parçalanmış arazileri karlılığı yüksek üretimlerle ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını ve proje kapsamında üreticilere 156 bin 870 adet domates, 115 bin 868 adet biber, 34 bin 440 adet hıyar ve 15 bin 120 adet patlıcan fidesi olmak üzere toplam 322 bin 398 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapılarak, örtü altı ve açık alanlar olmak üzere yaklaşık 100 dekar alanda sebze üretimi gerçekleştirileceğini kaydetti. Gümüşhane’nin iklim özellikleri nedeniyle her ne kadar zor şartlarda üretim yapılsa da üretilen ürünlerin renk, tat ve aroma gibi kalite özelliklerinin çok iyi olduğunu, bu nedenle üretilen ürünlerin gerek İl içinde gerekse komşu illerde çok tercih edildiğini ve pazar değerinin yüksek olduğunu belirten Kıraç, sebze üretimini geliştirmek için farklı proje çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Fide dağıtımına ilk olarak örtü altı yetiştiricilerinden başladıklarını, diğer dağıtımlarının Mayıs ayı içerisinde yapılacağını ifade eden İl Müdürü Kıraç, projenin çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.