MAGAZİN - 11 Eylül 2023 Pazartesi 14:00

Bu yarışmada kaybeden olmadı

A
A
A
Bu yarışmada kaybeden olmadı

16 Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu etkinliklerinde düzenlenen Down Sendromlu Gençler Yemek Yarışması gerçekleşti. Birbirinden lezzetli tabakların ortaya çıktığı yarışmada tüm bireyler 1. ilan edildi.


Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada keyifli görüntüler ortaya çıktı. Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı Eskişehir Aşçılar Derneği iş birliğinde gerçekleşen yarışmada, 10 down sendromlu bireyin yanı sıra profesyonel aşçılar etkinliğe katıldı.



“Dünyaya örnek bir proje oldu”


Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Ataç, “Güzel bir gün geçiriyoruz, çok güzel bir ortamda bir araya geldik. Özel çocuklarımızla 15 yıldır beraberiz. Buradaki amacımız onları hayata katmak, onların sosyalleşmesini sağlamak ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak. Bu da başarı ile gerçekleşti. Bütün Türkiye’ye örnek oldu. Bu da benim gururum onurum, çok büyük mutluluk. Bu çocuklarımız çok özel. Ömrüm boyunca da onların iyi olması için çalışacağım” ifadelerini kullandı.



Tüm yarışmacılar birinci oldu


Yarışmada daha sonra özel çocuklar, şefler ile birlikte yemek yaparak hünerlerini sergiledi. Tavuk ve et yemekleri kategorisinde yemekler yapan özel bireyleri, Başkan Ataç da tezgahlarında ziyaret ederek yemekler hakkında bilgi aldı. Daha sonra Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Zehra Zeydan, Vega Outlet AVM Müdürü Mustafa Ilıkkan, Türkiye Aşçılar Federasyonuna bağlı Eskişehir Aşçılar Derneği Başkanı Kemal Kaya ve şefler, jüri olarak yemeklerin tadımını yaptı.


Ardından yarışmaya katılan özel bireylerin tamamı birinci ilan edildi. Gençlere madalya ve katılım belgelerinin yanı sıra hediyeleri takdim edildi.


Özel bireyler ve aileleri de Başkan Ataç’a düzenlenen etkinlikten ötürü teşekkürlerini iletti. Etkinlik, katılımcı çocukların dans ederek eğlenmesi ile sona erdi.



Bu yarışmada kaybeden olmadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Mas Güreşi Türkiye Şampiyonası Yozgat’ta sona erdi Yozgat’ta düzenlenen Mas Güreşi Türkiye Şampiyonası sona erdi. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nca 29-30 Nisan 2026 tarihlerinde düzenlenen Mas Güreşi Türkiye Şampiyonası Büyük Kadınlar ve Erkekler Turnuvası tamamlandı. Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalarda 19 ilden 472 sporcu yer aldı. Çeşitli kategorilerde yapılan karşılaşmaların kazananları belli oldu. Müsabakalarda dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Yozgat Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim, İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç ve Yozgat Gençlik Spor İl Müdürü Şahin Hopur verdi. Erkek müsabakalarında 55 kiloda Bahri Söyler, 65 kiloda Şaban Kızıltaş, 70 kiloda Yusuf Tosun, 75 kiloda Cebrail Bolat, 80 kiloda Ramazan Eren Özyavuz, 85 kiloda Emre Akkaya, 90 kiloda Samet Yaldıran, 105 kiloda Faruk Dizikara, 125 kiloda Ömer Yavuz ve 125+ kiloda Ahmet Polat birinci oldu. Kadınlarda ise 55 kiloda Mihriban Sayıcı, 60 kiloda Zeynep Yonsuz, 65 kiloda Nesrin Günay, 70 kiloda Esma Dilek Karakor, 75 kiloda Esma Gaspak, 85 kiloda Güler Yağmur Türkoğlu ve 85+ kiloda Ebrar Yüksek birinciliği elde etti. Takım sıralamasında erkeklerde Kahramanmaraş birinci, Yozgat ikinci, Antalya üçüncülük kürsüsüne çıktı. Kadınlarda ise Yozgat birinci, Samsun ikinci, Antalya üçüncü oldu. Sporcuların kupa ve madalyalarıyla hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından program sona erdi.