EKONOMİ - 15 Nisan 2025 Salı 11:58

Büyükşehirin tohumları Türkiye’nin dört bir yanında

A
A
A
Büyükşehirin tohumları Türkiye’nin dört bir yanında

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Yalova Belediyesi ve Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen tohum takas şenliklerine katılarak vatandaşlarla yerel tohumları paylaştı. Şenlikte Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nin standı vatandaşların akınına uğradı.


Türkiye genelinde yerel tohumu yaygınlaştırarak üretimi arttırmak için milyonlarca tohumu Eskişehir’de ve online başvuru yoluyla ülkenin dört bir yanına dağıtan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, belediyelerin düzenlediği tohum takas şenliklerine de katılarak yerel tohumları vatandaşlara ulaştırmaya devam ediyor.


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Yalova Belediyesi’nin Atalık Tohum Takas Şenliği ve Çatalca Belediyesi’nin düzenlediği 2. Yerel Tohum Takas Şenliği’ne katıldı. Şenliklere Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra çevre illerden de katılım sağlandı.


Türkiye’nin dört bir yanından gelen belediyeler ve yerel tohum dernekleri, kendi bölgelerine özgü tohumları paylaşarak, biyoçeşitliliğin korunmasına katkı sundu. Şenlik boyunca ücretsiz tohum paylaşımı, tohum topu yapım ve çimlendirme atölyesi düzenlendi.


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi, şenlikte kurduğu stant ile vatandaşlara tohum dağıtırken, yoğun ilgi gören standı Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel de ziyaret etti. Gürel ve Güzel, şenliğe katılım nedeniyle belediye personeline ve tohum takas şenliklerine verdiği destekler için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür etti.



Büyükşehirin tohumları Türkiye’nin dört bir yanında

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "dur" ihtarına uymayan hırsız kovalamaca sonrası yakalandı: 330 bin TL ceza Başakşehir’de dün sabah saatlerinde açıktan hırsızlık yaptığı tespit edilen ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan 21 yaşındaki A.H.Ç., kısa süren kovalamacanın ardından aracının lastiklerinin indirilmesiyle yakalandı. Şüpheliye 330 bin TL idari para cezası uygulanırken, "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay dün sabah saatlerinde Başakşehir, Şamlar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, açıktan hırsızlık yaptığı belirlenen A.H.Ç., şüpheli hareketleri üzerine polis ekiplerince durdurulmak istendi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheli, otomobille kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis ekipleri aracın lastiklerini indirerek şüpheliyi yakaladı. 330 bin TL idari para cezası kesildi Polis ekiplerince yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 cep telefonu ile 17 bin 330 TL, 320 Amerikan doları ve 80 euro ele geçirildi. Öte yandan açıktan hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan A.H.Ç.’ye polisin "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve makas atmak suçlarından toplam 330 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca şüphelinin kullandığı 34 MVY 998 plakalı araç 120 gün süreyle trafikten men edildi. Konu ile ilgili yakalanan şüphelinin, bugün "açıktan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.