GENEL - 21 Şubat 2020 Cuma 12:54

Dr. Öğr. Üyesi Ünsal: "Hristiyan tarikatlarıyla FETÖ’nün faaliyetleri benzeşiyor"

A
A
A
Dr. Öğr. Üyesi Ünsal: "Hristiyan tarikatlarıyla FETÖ’nün faaliyetleri benzeşiyor"

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dr.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hadiye Ünsal, "Hristiyan tarikatlarıyla FETÖ’nün faaliyetleri benzeşiyor" dedi.


Anadolu Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen ANASAM Söyleşileri’nin 4’üncüsü olan “FETÖ ve Kadiyanilik” başlıklı söyleşi Şener Şen Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi.


Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hadiye Ünsal’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye ANASAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Turan’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.


Konuşmasında Hıristiyan dünyasındaki FETÖ benzeri yapılanmalara da örnekler veren Ünsal, “Mesela Cizvit tarikatı da bulundukları yerlerdeki yoksul fakat zeki öğrencilere yatırım yapıyorlar. FETÖ’de olduğu gibi lider vasfındaki kişiye karşı kendini kaybetme derecesine varan bir itaat durumu söz konusu. Bu tarikatın faaliyetleri, FETÖ’nün ışık evlerindeki faaliyetleri ile çok benzeşiyor. İki cemaatin bir ortak yanı da kolej ve üniversitelerde sadece eğitim öğretim faaliyetleri değil, kendi öğretilerini de gençlere empoze etmesiydi. Bu noktada şunu sorabiliriz: FETÖ en başından beri uzun vadeli hedeflerle mi kök salmıştı? Benim düşüncem, Fethullah Gülen’in 1999 yılında ABD’ye gitmesinden sonra örgütün evrildiği ve Cizvit tarikatı gibi bir yapılanmaya dönüştüğü yönündedir” şeklinde konuştu.



"Her birimize ciddi sorumluluklar düşüyor"


Dr. Öğr. Üyesi Hadiye Ünsal, konuşmasının devamında, “Her birimize ciddi anlamda sorumluluk düşüyor. Sorumluluğu kurumlara ya da kişilere yüklemektense kendi içimizde arama taraftarıyım. Tabii ki devletin bütün kurumları kendi görevlerini yapmalı ama değişim, kişinin kendisinde başlıyor. Yumurta dışarıdan kırılırsa hayat biter, içeriden kırılırsa hayat başlar. O açıdan aydınlanmamız önce kendi içimizde başlayacaktır” ifadelerine yer verdi.


Konuşmasının sonrasında, Dr. Öğr. Üyesi Hadiye Ünsal’a plaket takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.