GÜNDEM - 21 Ocak 2026 Çarşamba 16:14

Erdinç Vali, Eskişehirli oldu

A
A
A
Erdinç Vali, Eskişehirli oldu

Bugün göreve başlayan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, sosyal medya hesabında duvar kağıdını Eskişehir’i anlatan bir resimle değiştirdi.


Dr. Erdinç Yılmaz, son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Eskişehir Valisi olarak atandı. Bugün göreve başlayan ve çiçeklerle karşılanan Vali Yılmaz, sosyal medya hesabında düzenleme yaptı. Yılmaz, hesabındaki duvar kağıdını Eskişehir’i anlatan bir resimle değiştirdi. Bu resimde şehrin simgelerinden olan Tarihi Odunpazarı Evleri, Yunus Emre, Köprübaşı Mevkisi, Sivrihisar Tarihi Saat Kulesi, E5000 Elektrikli Tren, Seyyid Battal Gazi Külliyesi, Midas Antik Kenti, Eskişehir Valiliği Binası ve Devrim Arabası yer aldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce Üniversitesi üst basamaklarda Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan "THE World University Rankings by Subject 2026" sonuçlarına göre Düzce Üniversitesi, farklı alanlarda elde ettiği derecelerle hem ulusal hem de uluslararası ölçekte önemli bir başarıya imza attı. Yenilikçi eğitim anlayışı, araştırma performansı ve sürdürülebilir kalkınma misyonuyla öne çıkan Düzce Üniversitesi, özellikle genç üniversiteler arasında konumunu güçlendirdi. Mühendislikte Türkiye birinciliği THE World University Rankings by Subject 2026 sonuçlarına göre mühendislik alanında Dünya genelinde 401–500 bandında, Türkiye Üniversiteleri arasında 7. sırada yer alarak önemli bir yükseliş gösteren Düzce Üniversitesi, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında 1. sırada yer aldı.2025 sonuçlarına göre aynı alanda 501-600 bandında ve Türkiye sıralamasında 10. sırada yer almış olan Üniversitemiz; 2026 sonuçlarında elde ettiği yükseliş ile kayda değer bir ivme yakaladı. Yaşam bilimleri alanında uluslararası konum Yaşam Bilimleri alanında Dünyada 1001+ bandında, Türkiye üniversiteleri arasında 27. sırada yer alan Düzce Üniversitesi, aynı alanda 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında 5. sırada bulunarak genç üniversiteler arasında güçlü bir konuma sahip olduğunu gösterdi. Tıp ve sağlık alanında güçlü performans Tıp ve Sağlık alanında Düzce Üniversitesi, Dünya genelinde 1001+ bandında, Türkiye üniversiteleri arasında 43. sırada, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında ise 7. sırada yer aldı. Sağlık alanında yürütülen bilimsel yayınların niteliği, sağlık eğitimimizin altyapısı ve araştırma kapasitesini gözler önüne seren Düzce Üniversitesi, tıp ve sağlık alnındaki istikrarlı gelişimimizin somut bir göstergesi oldu. Uluslararası arenada önemli güçlenme Düzce Üniversitesi’nin değer üretme misyonu doğrultusunda yürüttüğü akademik ve bilimsel çalışmaların uluslararası arenada karşılık bulduğunu gösteren bu başarılar, genç üniversiteler arasında akademik rekabet gücünün arttığını ve bölgesel kalkınma misyonuyla ulusal ve uluslararası platformlarda konumunu güçlendirdiğini ortaya koymaktadır.
Düzce Rektör Sözbir’den teşekkür belgesi Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, 2025 Yılı Akademik Birim İç Değerlendirme Süreci’ne katkı sağlayan üniversitenin mensuplarıyla bir araya gelerek teşekkür belgesi takdim etti. Programa; Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Öztürk ve Prof. Dr. Emrah Evren Kara, Genel Sekreter Nihat Yıldız, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kütük, Genel Sekreter Yardımcısı ve İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert ile iç değerlendirme ekip üyeleri katıldı. Düzce Üniversitesi Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğü koordinesinde; Kalite Komisyon üyeleri, Akademik Birim Kalite Komisyon üyeleri, idari yöneticiler ve öğrencilerin katılımı ile 08-19 Aralık 2025 tarihleri arasında Akademik Birim İç Değerlendirme Süreci başarıyla gerçekleştirilmişti. Kurumsal kalite güvencesi yaklaşımının güçlendirilmesi ve sürekli iyileştirme kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen süreçte; Düzce Üniversitesi’nin kalite yönetim uygulamaları, işleyiş mekanizmaları ve süreç yönetimi bütüncül bir bakış açısıyla ele alındı. İç değerlendirme çalışmaları kapsamında toplam 26 akademik birim ziyaret edilerek, birimlerin kalite yönetim sistemlerinin işleyişi yerinde incelendi; güçlü yönler ile gelişmeye açık alanlar değerlendirilerek süreçlerin etkinliğini artırmaya yönelik istişareler gerçekleştirildi. Ziyaretlerde, sürecin verimli ve etki odaklı yürütülmesi için Birim Yöneticileri ile Kalite Komisyonu üyelerinin katılımının önemi vurgulandı. Değerlendirmeler sonucunda elde edilen veriler online ortamda sistematik şekilde toplanarak analiz sürecine dahil edildi. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, 2025 Yılı İç Değerlendirme Süreci kapsamında; kalite güvencesi kültürünün geliştirilmesi, sürekli iyileştirme anlayışının güçlendirilmesi ve kurumsal hedeflere ulaşılması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalara sağladıkları özverili ve değerli katkıları için iç değerlendirme ekip üyelerini tebrik ederek teşekkür belgesi takdim etti.