POLİTİKA - 13 Aralık 2021 Pazartesi 10:06

Eskişehir Avrupa Birliği Derneği çalışmaları

A
A
A
Eskişehir Avrupa Birliği Derneği çalışmaları

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç.

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. Erhan Akdemir, Eskişehir Avrupa Birliği Derneği hakkında konuştu.


Akdemir, derneğin, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde temel sorun olan bilgi eksikliklerini ortadan kaldırmaya çalışacak projeler üretmek ve bunları Türkiye ve AB kamuoyları ile paylaşmanın yanı sıra hem Türkiye hem de Avrupa’da yaymak için çeşitli faaliyetler düzenlediğini anlattı. Faaliyetlerin başında gençlere yönelik düzenlenen Avrupa Birliği simülasyonlarının yer aldığını söyleyen Doç. Dr. Akdemir, “Simülasyon, katılımcıların delege olarak AB karar alma mekanizmalarını deneyimledikleri bir eğitimdir. Bu kapsamda AB simülasyon çalışmasının amacı, katılımcıların diplomasi, uluslararası ilişkiler ve AB hakkında bilgi edinebilmelerini sağlamaktadır. Söz konusu AB simülasyon çalışması eleştirel düşünme, takım çalışması ve liderlik yeteneklerine ek olarak araştırma, konuşma, dinleme, tartışma ve yazma becerilerini de öğretir. Özet olarak, simülasyon çalışması; katılımcıların AB’nin yapısını, karar alma mekanizmalarını fark etmelerini amaçlamaktadır” dedi.



“Derneğin kapıları herkese açıktır”


Eskişehir kamuoyunun, AB konusundaki farkındalığını ve bilinç düzeyini yükseltici yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası ortaklarıyla gerçekleştirildiği konferanslardan bahseden Akdemir, derneğin kapılarının, bu tür çalışmalara ilgi duyan herkese karşı açık olacağını ifade etti. Anadolu Üniversitesi’nde çalışmalarını yürüten Doç. Dr. Erhan Akdemir, “Derneğimizde, Eskişehir’de görev yapan öğretim üyesi hocalarımızdan lisans düzeyine, gazetecisinden yöneticisine kadar çeşitli meslek dallarında bulunan arkadaşlarımız bulunmaktadır. Çalışmalarımızı, Eskişehir kamuoyuna hem sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla hem de yerel basın destekleriyle duyurmaya çalışıyoruz. Biz, Avrupa Birliği ve Türkiye arasında karşılıklı anlayış, iletişim ve bilgilendirmeyi amaçlayan; bağımsız, tarafsız ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşuyuz “diye beyan etti.



“Gençlerden tek isteğim, değerlerini benimseyerek, aktif birer vatandaş olmalarıdır”


Eskişehir Avrupa Birliği Derneği Başkanlığını yürüten Doç. Dr. Erhan Akdemir, “Türkiye’deki en önemli sorunlardan birincisi iletişimsizliktir. Toplum içerisinde yaşayan bireyler olarak birbirimizi siyasal, etnik, dini, mezhep, cinsiyet ve sosyo-ekonomik olarak ötekileştirmek; bizi sadece birbirimizden uzaklaştırmaktadır. Bu türden ötekileştirmeler, toplumsal bütünleşmemiz ve ortak sorunlarımız üzerine beraberce çözümler üretmemizi engellemektedir. Elbette düşünsel anlamda, fikir anlamında farklılıklarımız olacaktır. Bu çok normal bir durum, fakat hiçbirimiz birbirimizin ötekisi değiliz. Şehrimiz, AB’nin sunduğu olanaklardan nasıl daha iyi faydalanır, Eskişehir’e daha fazla nasıl katkı sağlayabiliriz ortak noktasında buluşarak hem kendimiz, hem şehrimiz hem de ülkemiz için yararlı çalışmalar yaparız. Benim gençlerden tek isteğim; değerlerini benimseyerek, aktif birer vatandaş olmalarıdır “diye mesaj verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Balotelli’nin uzun pasında ceza sahası içine hareketlenen Mendoza’nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 53. dakikada Maestro’nun ceza yayı üzerinde kontrol edemediği topu alan Hakim Ziyech’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 62. dakikada Kerem Demirbay’ın ters dokunuşunda kaleciyle karşı karşıya kalan Mendoza’nın vuruşunu kaleci Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırdı. 63. dakikada topla ilerleyen Mendoza’nın pasında ceza sahası içine hareketlenen Yusuf Barasi’nin şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 64. dakikada ceza sahası içinde sağ tarafta topla buluşan Kerem Demirbay’ın çizgiye inip uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 90+1. dakikada Dries Mertens’in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Maurı Icardi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y. Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut (Tayfun Aydoğan dk. 66), Maestro, Yusuf Barasi (Alioui dk. 66), Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli (Aimbetov dk. 85) Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Dorukhan Toköz, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Aurier dk. 82), Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson (Davinson Sanchez dk. 88), Derrick Köhn, Lucas Torreira (Berkan Kutlu dk. 82), Kerem Demirbay, Hakim Ziyech (Kerem Aktürkoğlu dk.71), Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz (Tete dk. 82), Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Sergio Oliveira, Ndombele, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Hakim Ziyech (dk. 53), Kerem Demirbay (dk. 64), Mauro Icardi (dk. 90+1) (Galatasaray) Sarı kartlar: Mendoza, Gravillon (Y.Adana Demirspor)