ÇEVRE - 17 Aralık 2025 Çarşamba 10:15

Eskişehir’de gece sıcaklıklarının sıfır derecenin altına düşmesi bekleniyor

A
A
A
Eskişehir’de gece sıcaklıklarının sıfır derecenin altına düşmesi bekleniyor

Eskişehir’de gece sıcaklıklarının sıfır derece ve altına düşmesi beklendiğinden buzlanma ve kırağıya karşı dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarı yapıldı.


Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre; bölgede havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadiselerinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.


Gece sıcaklıklarının yer yer sıfır derece ve altına düşmesi beklendiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve kırağı hadiselerine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.


Öte yandan, Eskişehir’de en yüksek hava sıcaklığının 11 derece ile Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde olacağı değerlendiriliyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da bayram öncesi denetimler artırıldı Ramazan Bayramı öncesi gıda işletmelerine yönelik denetimlerin artırıldığı Bursa’da 3 ayda yaklaşık 5 milyon idari ceza uygulandı. Kentte Ramazan ayında restoran, kafe, lokanta ve pastane gibi gıda işletmelerine yönelik denetimler artırıldı. Marketlerde başta temel gıda ve ihtiyaç maddeleri olmak üzere ürünlerin fiyatlarının haksız yere artırılıp artırılmadığı da kontrol ediliyor. Fahiş fiyat artışı yapanlara 180 bin 617 liradan 1 milyon 806 bin 177 liraya kadar idari para cezası uygulanıyor. Ayrıca, lokanta, kafe ve restoran, pastane gibi işletmelerin giriş kapılarında ve masalarda fiyat listelerinin/menü bulunup bulunmadığını kontrol edilirken, QR kodu uygulaması menünün mevcut olup olmadığını da kontrol ediliyor. Menü ve fiyat listelerinin bulunmaması halinde her bir ürün için 3 bin 973 lira idari para cezası uygulanıyor. Yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde 30 Ocak 2026 tarihinden itibaren tüketiciden servis ücreti, masa ücreti, kuver ücreti ve benzeri herhangi bir isim altında ilave ödemelerin zımni olarak diğer yiyecek ve içeceklere yansıtılıp yansıtılmadığını da kontrol ediliyor. Bursa genelinde yıl başından bu yana yaklaşık bin 100 işletmede 410 bin civarı ürün denetlendiğini belirten Bursa Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, "Bu işletmelere yaklaşık 5 milyon idari para cezası uygulandı. Ayrıca 32 işletme hakkında, fahiş fiyat artışı uygulaması nedeniyle haklarında gerekli işlem yapılmak üzere Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğüne intikal ettirildi. Piyasa dengesini sağlamak; tüketicilerin hak ve menfaatini korumak, fırsatçılığa müsade etmemek ve aynı zamanda yasal ticareti de desteklemek adına denetimlerimiz Ramazan Bayramı öncesinde olduğu gibi sonrasında da aksamadan devam edecek" dedi.
Bursa Yıldırımlı çocuklar hem eğlendi hem öğrendi Yıldırım Belediyesi, çocukların kültür ve sanatla iç içe büyümesi için birbirinden değerli etkinlikleri hayata geçirmeye devam ediyor. Adile Naşit Tiyatrosu’nda çocukları ücretsiz olarak tiyatro ile buluşturan Yıldırım Belediyesi, ‘Hacivat ve Karagöz’, ‘Ateş ve Su’ ile ‘Geppetto’, ‘Kutup Masalı’, ‘Gıt Gıt Gıdak Bir Kümes Müzikali’, ‘Kraliçe Maya Müzikali’ ve ‘Bir Kavanoz Macera’ ve ‘Kukla Gösterisi’nin ardından Klementin Çocuk Tiyatrosu’nu sahneye taşıdı. Parkta oyun oynayan çocukların unuttukları bir oyuncağın başından geçenleri konu alan oyun büyük beğeni topladı. Yıldırım Belediyesi, 2025-2026 Kültür Sanat Sezonu boyunca her pazar günü Adile Naşit Tiyatrosu’nda farklı bir çocuk oyununu ücretsiz olarak sergilemeye devam edecek. Kültür sanatla büyüyorlar Çocuklara yönelik kültür-sanat etkinliklerinin önemine vurgu yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Yıldırım’da yetişen her çocuğumuzun kültürle ve sanatla buluşmasını çok önemsiyoruz. Çocuklarımızın hem keyif alacağı hem de ufkunu geliştirecek etkinliklerle onların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak istiyoruz. Tiyatro, çocuklarımızın hayal gücünü zenginleştiriyor, algılarını güçlendiriyor. Bu yüzden Adile Naşit Tiyatrosu’nda her hafta farklı bir oyunu çocuklarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.