EKONOMİ - 04 Mart 2025 Salı 16:03

Eskişehir’de o projeye bin 920 başvuru

A
A
A
Eskişehir’de o projeye bin 920 başvuru

Eskişehir’de, kırsal alanlarda hayvancılıkla uğraşan üreticilere destek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Kırsalda Bereket Hayvancılığa destek Projesi" yetiştiriciler tarafından ilgiyle ile karşılanıp bin 902 başvuru ile yoğun ilgi gördü.


Başvuru süreci tamamlanan proje kapsamında hak sahibi olan yetiştiricilere en az 5, en fazla 15 büyükbaş gebe damızlık etçi ırk düve dağıtımı uygun bir ücret karşılığında TİGEM tarafından sağlanacak. Bu sayı tarım ve hayvancılık alanında eğitim almış (veteriner hekim, ziraat mühendisi ve gıda mühendisi) kişiler için 30 başa kadar yükseldiği öğrenildi. Öte yandan projeden yararlanmaya hak kazanan yetiştiricilere projenin ilk yılı için 270 bin TL’ye kadar besleme ve bakım desteği ödemesi yapılacak. Başvuru sonuçları mart ayının 3’üncü haftasından itibaren açıklanacağı ve ilk teslimlerin ise ay sonunda yapılması planlandığı aktarıldı.


Proje ile hayvancılık işletmelerinin desteklenerek, aile işletmelerinin güçlendirilmesi, özellikle gençlerin ve kadınların tarım sektöründe daha fazla yer almasının teşvik edilmesi, tarım ve hayvancılık alanında eğitim almış kişilerin üretime yönlendirilmesi, kasaplık hayvan sektöründe sürdürülebilir büyüme ile et arzında daha iyi bir noktaya ulaşılması amaçlanıyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü. Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi. Kaza anı kamerada Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.