GÜNDEM - 13 Ocak 2026 Salı 15:05

Eskişehir’in ihracatı 4,8 milyar dolar oldu

A
A
A
Eskişehir’in ihracatı 4,8 milyar dolar oldu

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, kentin 2025 yılı ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 6,84 artarak 4,8 milyar doları aştığını açıkladı. Kesikbaş, sanayicilerin zorlu şartlara rağmen büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek, 2026 hedefinin 5 milyar dolar olduğunu vurguladı.


T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir’de faaliyet gösteren firmaların Aralık 2025’te 465,1 milyon dolar ihracat yaptığını söyledi. Eskişehir ihracatının 2025 yılında önemli bir artış yakaladığını belirten Kesikbaş, "Açıklanan verilere göre, Eskişehir ihracat rakamı 2025 yılının tamamında geçen yıla göre yüzde 6,84 oranında artarak 4,8 milyar doları aştı. Ülkemizde ve dünyada yaşanan kısıtlara rağmen üretmeye ve istihdam oluşturmaya devam eden firmalarımızı ve çalışanlarımızı gönülden tebrik ediyorum" dedi.



İhracat güçlü üretim yapısıyla desteklenmeli


Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, ihracattaki yükselişin memnuniyet verici olduğunu ancak bunun güçlü bir üretim altyapısıyla desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Kesikbaş, "Sanayicilerimiz tüm zorluklara rağmen üretmeye ve ihracat yapmaya devam ediyor. Bu tablo, Eskişehir sanayisinin direncini ve kararlılığını ortaya koyuyor. Ancak kalıcı başarı için imalat yatırımlarının daha güçlü şekilde desteklenmesi şarttır" dedi.



İthalatta bağımlılık azaltılmalı


İthalatta ilk 10 ülkenin payının yüzde 58’in üzerinde olmasının risk oluşturduğunu belirten Kesikbaş, "Sınırlı sayıda ülkeye aşırı bağımlılık, tedarik güvenliğimizi zayıflatmaktadır. Hem ihracatta hem ithalatta pazar çeşitliliğini artırmak zorundayız" ifadelerini kullandı. Kesikbaş, alternatif pazarlara erişimin güçlendirilmesi, sanayicinin finansmana daha kolay ulaşması ve enflasyon başta olmak üzere yatırım ortamını bozan unsurların azaltılmasının, üretimi ve ihracatı sürdürülebilir kılacağını vurguladı.



Hedefimiz 2026’da 5 milyar doları aşmak


Kesikbaş, Eskişehir’in ihracat potansiyeline olan inancını vurgulayarak, "Bugün ortaya koyduğumuz performans, doğru politikalar ve güçlü destek mekanizmalarıyla çok daha ileri taşınabilir. Sanayicimizin üretim azmi, yatırım iştahı ve ihracat kabiliyeti sayesinde 5 milyar dolarlık ihracat hedefimizi 2026 yılında yakalayacağımıza yürekten inanıyoruz. Eskişehir, Türkiye’nin üretim ve ihracat yolculuğunda daha güçlü bir konuma ulaşacaktır" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Şampiyon taraftarlara bayrak ve poster jesti Lig’de şampiyonluğunu ilan eden Erzurumspor FK taraftarlarına anlamlı bir destek, Zafer Medya Grup’tan geldi. Zafer Medya Grup ve Flaş25 Haber Yönetim Kurulu Başkanı Metin Barlak, Bandırmaspor maçı öncesinde tribünlerde taraftarlara bayrak ve takım posteri dağıtarak şampiyonluk sevincine ortak oldu. "Bu şehrin ruhunda şampiyonluk var" Takıma desteğin yalnızca sahada değil, tribünlerde de büyük önem taşıdığını vurgulayan Barlak, Erzurum halkının ve esnafının her zaman takımın yanında olduğunu ifade etti. Barlak, şampiyonluk coşkusunu paylaşmak amacıyla Bandırmaspor karşılaşması öncesinde taraftarlara 10 bin adet bayrak ve 5 bin adet takım posteri dağıtıldığını belirtti. Erzurumspor’un kentin en önemli değerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Barlak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Futbol, bir şehir için sadece bir spor dalı değil; aynı zamanda kimliği, kültürü ve sosyal yaşamının en önemli parçalarından biridir. Erzurumspor’umuza Süper Lig’de başarılar diliyorum. Bu şehrin ruhunda şampiyonluk var. Erzurumspor sevgisi bu şehirde her zaman özel bir yere sahiptir. 5 yıl aranın ardından yeniden Süper Lig’e yükselmemizde emeği olan başta Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kulübümüzün Onursal Başkanı Mehmet Sekmen, Kulüp Başkanı Ahmet Dal, teknik ekip ve cefakâr taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Zafer Medya olarak taraftarlarımıza bayrak ve takım posteri dağıtarak bu büyük sevince katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz. Şampiyonluğumuz şehrimize hayırlı olsun."
Hatay Erik büyüklüğündeki doluların isabet ettiği vatandaşlar panik yaşadı Hatay’da etkili olan erik büyüklüğündeki dolu yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. Hatay’da anlık yağışlar kent genelinde zaman zaman kendini göstermeye devam ediyor. Antakya’da anlık olarak etkili olan erik büyüklüğündeki dolu yağışına Yıldırım mesire alanında piknik yaparken yakalanan vatandaşlar, zor anlar yaşadılar. Doluların kendilerine isabet etmesiyle zor anlar yaşayan vatandaşlar, çözümü araçlarına binmekte ve kapalı alana geçmekte buldular. Vatandaşların dolu yağışıyla yaşadıkları panik anları ve erik büyüklüğündeki dolunun ebatı kameraya yansıdı. Doluların isabet ettiği vatandaşlarsa canlarının yandığını dile getirdiler. "Her dolu erik büyüklüğünde isabet ettiği yerlerimizi acıtıyor" Dolu yağışının vücuduna isabet etmesiyle canının acıdığını dile getiren Utku Kartal, "Hatay’da şu anda hava yağışlı ve dolu yağıyor. Her dolu erik büyüklüğünde isabet ettiği yerlerimizi acıtıyor. Gökyüzü adeta delindi, her dolu erik büyüklüğünde. Kafamıza ve vücudumuza düşen dolular canımızı acıtıyor" dedi. "Buraya kadar geldim, mangal yemeden gitmem" Yağışa rağmen mangal yemeden evine gitmeyeceğini söyleyen Savaş Yıldırım, "Yağış bir anda vurdu geçti. Herkes bıraktı gitti, ben mangalı yemeden gitmeyeceğim. Buraya kadar geldim, mangal yemeden gitmem. Dolular gülle büyüklüğündeydi, bereket yağıyor" dedi.