SAĞLIK - 05 Aralık 2018 Çarşamba 16:10

ESOGÜ “Sağlık ve Biyomedikal Temalı Proje Pazarı”na ev sahipliği yaptı

A
A
A
ESOGÜ “Sağlık ve Biyomedikal Temalı Proje Pazarı”na ev sahipliği yaptı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) işbirliğiyle düzenlenen ve TR33, TR41 ve TR51 kalkınma bölgelerinde ilk defa gerçekleşen “Sağlık ve Biyomedikal Temalı Proje Pazarı” ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) işbirliğiyle düzenlenen ve TR33, TR41 ve TR51 kalkınma bölgelerinde ilk defa gerçekleşen “Sağlık ve Biyomedikal Temalı Proje Pazarı” ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.


Etkinliğin açılışında konuşan ETTOM Müdürü Doç. Dr. Sertaç Eroğlu, biyoteknoloji alanında öncü ülkelerden biri olabilmek için bu endüstrinin en büyük bileşenini oluşturan medikal biyoteknolojinin altında yer alan biyomedikal donanım, teşhis ve tedavi amaçlı cihazlar, biyomalzemeler, ilaçlar ve aşılar gibi ürünlerin yerli imkanlarla üretimine yönelik olarak teknoloji, uzmanlık ve işbirliklerinin geliştirilmesinin büyük önem arz ettiğini söyledi. Proje pazarı etkinliğini önümüzdeki yıllarda da tekrarlamayı hedeflediklerini belirten Doç. Dr. Sertaç Eroğlu, etkinliğe proje ve tecrübeleriyle katkı sağlayan öğretim üyeleri ve sektör temsilcilerine teşekkür ederken, oluşturulan platformun uzun süreli işbirlikleri için bir ilk adım teşkil etmesini temenni etti.


ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, biyomedikal endüstrisinin sağlık sektörünün önemli bir parçası olduğunu ve bu endüstrinin en önemli bileşeninin ise hastalıkların önlenmesi, teşhisi ve tedavisini kolaylaştıran tıbbi cihazlar olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Kemal Şenocak biyomedikal endüstrisinin yaşamsal bir sektör olduğunu, bu durumun da ona hem çok disiplinli bir çalışma zorunluluğu yüklediğini hem de yüksek bir katma değeri beraberinde getirdiğini söyledi. Biyomedikal endüstrisinin ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli rol oynayacak endüstrilerden biri olarak görüldüğünü belirten Prof. Dr. Kemal Şenocak, bu noktada T.C. Sağlık Bakanlığı’nın biyomedikal endüstrisi ile ilgili olarak belirlediği 2023 vizyonunun Türkiye’yi; biyomedikal endüstrisinde dışa bağımlılığı en aza indirgenmiş, ileri teknolojili katma değeri yüksek ürünleri de geliştirip üretebilen ve uluslararası standartların oluşumunda etkili küresel bir oyuncu haline getirmeyi hedeflediğini ifade etti. ESOGÜ olarak kendilerinin de ETTOM aracılığı ile üniversite-sanayi işbirliği kapsamında iyi uygulama örnekleri oluşturarak, ülkemiz sanayisinde yüksek teknolojili ve katma değerli ürünler yaratılmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Prof. Dr. Kemal Şenocak, 2018 yılı Ekim ayında 40 ortaklı melek yatırım girişimi ile ticarileşen akrep zehrinden anti serum üretme çalışmalarının ‘iyi üretim uygulamaları sistemi’ denilen GMP koşulları ile üretiminin Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde kurulan fabrika kapsamında yapılacağını söyledi. “Sağlık ve Biyomedikal Temalı Proje Pazarı” ve benzeri faaliyetler ile bu alanda iyi örneklerin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Kemal Şenocak, proje pazarına katkıda bulunan herkese teşekkür ederken etkinliğin verimli ve başarılı geçmesini diledi.


ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül’ün konuşmacı olarak katıldığı “ESOGÜ Hastanesi İhtiyaçları ve Sanayi Sektörü İlişkisi” konulu sunumun ardından fuar alanının gezilmesi ve yüz yüze görüşmelerle etkinlik tamamlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.