ASAYİŞ - 27 Nisan 2024 Cumartesi 11:49

Jandarmadan fabrika çalışanlarına bilgilendirme

A
A
A
Jandarmadan fabrika çalışanlarına bilgilendirme

Eskişehir’de jandarma ekiplerince fabrika çalışanlarına yönelik “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, 5 Milyon Erkeğe Farkındalık ve KADES Uygulaması Tanıtımı" konularında bilgilendirme ve eğitim faaliyeti düzenlendi.


Edinilen bilgilere göre, Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği koordinesinde; Odunpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı İmişehir Jandarma Karakol Komutanlığı personelinin katılımıyla, fabrika çalışanlarına yönelik, "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, 5 Milyon Erkeğe Farkındalık ve KADES Uygulaması Tanıtımı" konularında bilgilendirme ve eğitim faaliyeti gerçekleştirildi.


Eskişehir İl Jandarma Komutanlığınca yapılan açıklamada, ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’ çerçevesinde bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerine kararlılıkla devam edileceği belirtildi.



Jandarmadan fabrika çalışanlarına bilgilendirme

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de silah kaçakçılarına çifte operasyon Mersin polisinin düzenlediği çifte operasyonda yasa dışı silah ticareti yapan 3 kişi yakalandı. Operasyonda 10 adet ruhsatsız tabanca, 34 namlu, 22 kabza, 8 sürgü ve 6 adette tetik tertibatı ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekipleri yasa dışı silah imalatı ve ticareti yapanlara yönelik çalışma gerçekleştirdi. Yapılan çalışmada polis 34 yaşındaki D.K’yi tespit etti. Şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelinin ikametinde ve müştemilatında yapılan aramada, 3 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 34 namlu, 8 sürgü, 6 tetik tertibatı, 22 kabza, 12 mermi, 1 kartuş ve silah yapımında kullanılan 20 adet küçük demir parça ele geçirildi. Şüpheli D.K., işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İkinci operasyonda 7 ruhsatsız tabanca, 135 fişek ele geçirildi Silah kaçakçılığıyla mücadele kapsamında çalışmaların devam ettiği kentte İl Emniyet Müdürlüğü Mezitli Suç Önleme ve Soruşturma Büro amirliğine bağlı ekipler de 2 şüpheliyi belirledi. Polisin çalışmasında yasa dışı silah ticareti yaptığı tespit edilen şüpheliler A.K. ve H.K’ye ait iki iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. İş yerlerinde yapılan aramada, 7 ruhsatsız tabanca, 135 mermi ve 10 dolu kartuş ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli emniyete götürüldü.