GÜNDEM - 25 Aralık 2025 Perşembe 15:27

Kandil simitleri tezgahlarda yerini aldı

A
A
A
Kandil simitleri tezgahlarda yerini aldı

Regaip Kandili’nin gelmesiyle beraber satışa sunulan sıcak ve taze kandil simitleri tezgahlardaki yerini aldı.


Üç ayların başlangıcından sonra Receb-i Şerif’in ilk Cuma gecesi olan Regaip Kandili’nin gelmesiyle birlikte kandil simitleri tezgahlardaki yerini aldı. Kandil günlerinde vatandaşların vazgeçilmezi olan kandil simidi, taneyle ve kutuyla pastanelerde satışa sunuldu.



"Şu an kilosunu 400 liradan satışa sunuyoruz"


Eskişehir’de pastanecilik yapan Metin Tiftik Regaip Kandili ile satışa çıkan kandil simitleri hakkında, "Mübarek kandil vesilesiyle bugün de her zaman olduğu gibi geleneksel kandil simitlerimizi hazırlayıp tezgahlarımıza çıkardık. Kandil simitlerimiz; mahlepli, bol susamlı ve tereyağlı olup lezzetiyle fark oluşturmaktadır. Şu an kilosunu 400 liradan satışa sunduğumuz bu simitlerimizi bugün için yaklaşık 15 kilo kadar taze bir şekilde ürettik. Bu özel güne has hazırladığımız tereyağlı ve mahlepli simitlerimizi vatandaşlarımıza en taze haliyle sunmayı hedefliyoruz. Herkese hayırlı kandiller dilerim" dedi.



Kandil simitleri tezgahlarda yerini aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi; "Cumhurbaşkanımız görüşmede, diplomasi kapısının açılmasına ihtiyaç olduğunu, Türkiye’nin bunu sağlamak için çaba harcadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a yönelik hukuksuz müdahaleleri ve İran’ın bölgemizdeki kardeş ülkeleri hedef almasını doğru bulmadığımızı, bilakis kardeş ülkeleri hedef almanın hiç kimsenin faydasına olmadığını ve bunların sonlandırılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin tarafı olmadığı çatışmalardan olumsuz etkilendiğini, her ne sebeple olursa olsun, hava sahamızın ihlal edilmesinin mazur görülemeyeceğini ve Türkiye’nin buna karşı gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanımız görüşmede Pezeşkiyan’a, Menab’daki okul saldırısında öldürülen çocuklar başta olmak üzere yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyduğumuzu ifade etti. İran Dini Lideri Ali Hamaney için başsağlığı dileklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mücteba Hamaney’in yeni dini lider seçilmesinin, bölgede barışa vesile olmasını temenni ettiğini dile getirdi. Pezeşkiyan da Türkiye hava sahasına giren füzelerin İran kaynaklı olmadığını ve konuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yapacaklarını söyledi."