SAĞLIK - 07 Ekim 2022 Cuma 16:33

Sağlıklı yaşam tanıtım toplantısı Mihalıççık ilçesinde yapıldı

A
A
A
Sağlıklı yaşam tanıtım toplantısı Mihalıççık ilçesinde yapıldı

Eskişehir Valiliği himayesinde, Uzm.

Eskişehir Valiliği himayesinde, Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın koordinesinde yürütülmekte olan Mobil KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Destek Projesi Tanıtım Toplantısı Mihalıççık ilçesinde yapıldı.


Mihalıççık Şehit Münir Yıldızak Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Uzm. Dr. D. Didem Ayyıldız, Mihalıççık Kaymakamı Onur Aykaç, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, kurum amirleri ve eşleri, muhtarlar ve eşleri, sağlık personeli, din görevlileri ve eşleri, halk eğitim müdürlüğü personeli, okul müdürleri, rehber öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Toplantı, Gün Sazak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Yekta Açıkgöz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Erdinç Özkurt ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge’nin sağlık alanında Mihalıççık İlçesinde yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgilerle başladı.


Programda konuşan Milletvekili Günay, kanserde erken tanının önemine değindi. Devletin Mobil KETEM’lerle vatandaşların ayağına kadar hizmeti getirdiğini ifade eden Günay konuşmasının devamında şunları söyledi;


“Sağlıklı kadın, sağlıklı aile sağlıklı toplum. O yüzden göz bebeği gibi bakacağız kadınlarımıza. Bu çok değerli bir proje. Mobil KETEM destek projesi ve bunun mimarı da Sayın Koordinatörümüz Dilek Didem Ayyıldız. Bütün Türkiye’de bu projeyi ilk o başlattı. Şimdi başka illerde de yapılıyor. Bunun gururunu yaşıyoruz Hep birlikte inşallah çok güzel sonuçlarla, verilerle bu projede tamamlandı. Her adımında önce bir kadın olarak sonra bir anne olarak, sonra da bir kadın milletvekili olarak bu projenin yanındayım. Ben de varım diyorum.”


Projenin koordinatörü Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız ise; ilçelerde yapılan eğitim ve taramalar, kanser ve kanser çeşitleri, sigara bağımlılığı, stres, gençlik, mobil KETEM gibi konularda detaylı bilgiler verdi.


Uzm. Dr. Ayyıldız, Eskişehir’in Odunpazarı ve Tepebaşı merkez ilçelerinde KETEM’lerin bulunduğunu, bu kurumlarda eğitim, danışmanlık, farkındalık yaratma, sigara bırakma polikliniği ve hedef nüfusa yönelik olan toplum tabanlı kanser tarama çalışmalarının ücretsiz olarak yürütüldüğünü açıkladı.


Toplantı sonrası Uzm. Dr. Ayyıldız, Milletvekili Günay, İlçe Kaymakamı Aykaç ve beraberindekiler ile ilçede hizmet veren Mobil KETEM tırını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi adı. Son olarak Ayyıldız, Milletvekili Günay, İlçe Kaymakamı Aykaç ve beraberindekiler ilçede tedavi gören kanser hastalarını ziyaret etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.