EĞİTİM - 10 Aralık 2025 Çarşamba 11:52

STARTUPUS Girişimcilik Atölyesi 2025 başvuruları başladı

A
A
A
STARTUPUS Girişimcilik Atölyesi 2025 başvuruları başladı

Anadolu Üniversitesi ARİNKOM Teknoloji Transfer Ofisi tarafından, Girişimcilik Kulübü iş birliğinde düzenlenen STARTUPUS Girişimcilik Atölyesi 2025 başvuruları başladı.


Girişimcilik potansiyelini keşfetmek, yenilikçi iş fikirlerini geliştirmek ve profesyonel mentorluk desteği almak isteyen öğrenciler programa başvuru yapabilecek. 2016 yılından bu yana sürdürülen STARTUPUS, öğrencilerin iş fikirlerini olgunlaştırmalarına ve mezuniyet sonrası girişimcilik desteklerine başvurabilecek seviyeye gelmelerine katkı sunuyor. Programa inovatif bir fikirle bireysel ya da takım olarak katılım sağlanabiliyor.


Program kapsamında öğrencilere İş Modeli ve Kanvas, Girişimcilik, Fikri Haklar ve Sunum Teknikleri başlıklarında eğitimler sunulacak ve kapsamlı mentorluk desteği verilecek. Eğitim ve mentorluk süreçlerini tamamlayan katılımcıların iş fikirleri, program sonunda jüri tarafından değerlendirilecek.


STARTUPUS Girişimcilik Atölyesi, 25-26 Aralık 2025 tarihlerinde ANAÇ Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Programa son başvuru tarihi ise 22 Aralık Pazartesi günü saat 23.59. Programı başarıyla tamamlayan tüm katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.


Girişimcilik yolculuğuna adım atmak isteyen tüm öğrenciler programa ana.do/5EY linkinden ulaşabilir.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Geç gelen kış balığın tadını kaçırdı DENİZLİ (İHA) – Denizli balık halinde en çok tercih edilen türler sardalya, hamsi ve istavrit olurken, geç gelen kış nedeniyle balıklarda yağlanmanın olmadığı belirtildi. Piyasada daha çok küçük ve ekonomik balıkların talep gördüğünü belirten balık hali esnaflarından Kemal Ercan, "Şu anda en çok sardalya, hamsi ve istavrit türleri talep görüyor. Sezonu olmasına rağmen palamut ile çinekop bu sene yok. Bu türler 2-3 senede bir bol oluyor. Seçen sene bolluk vardı, bu sene olmadı. Bunda göçebe balık olmalarının da etkisi büyük. Bu sene Karadeniz’de hamsi çok bol, buna karşılık çinekop ve palamut yok. Bu iki tür hamsi olmadığı zaman o oluyor. Bunlara alternatif olarak genelde çipura ve levrek tercih ediliyor. Vatandaşlarımız sardalya ve hamsiye daha çok rağbet ediyor. Ekonomik olarak uygun. Hem besleyici hem de vitamin bakımından zengin. Balığına göre fiyatlar 250 liradan başlayıp bin 500 liraya kadar çıkıyor" dedi. Havaların soğumasıyla birlikte balık tüketiminin arttığına işaret eden Ercan, "Kış sezonu geldi, balık yeme dönemleri başladı. Vatandaşlarımızın sağlıkları ve dengeli beslenme için en az haftada bir gün balık yemeleri lazım. Denizlilere en taze ve uygun balığı yedirmek için İzmir Balık Halinden, Karadeniz’den, Bursa ve Bandırma’dan da balık temin ediyoruz. Piyasayı takip edip, en güzel balık neredeyse ona göre şehrimize getiriyoruz" ifadelerini kullandı. Kış gecikti, balığın tadı kaçtı Halk dilinde "Kar düşmeden balık yenmez" diye bir tabir olduğunu hatırlatan Ercan, şöyle konuştu: "Bu sene havalar normale göre daha yeni yeni soğumaya başladı. Şu an Aralık’tayız, yağışlar daha yeni başladı. Tabii bu yüzden denizlerin de suyu sıcak oluyor, kış geç geldiği için. Halk dilindeki deyiş gibi balığın lezzetli olması için suyun soğuyup balığın daha çok yağlanması lazım"
İstanbul Büyükçekmece Adliyesi’ndeki altın ve gümüş soygununa ilişkin 13 şüpheli adliyeye sevk edildi Büyükçekmece Adliyesi soygununa ilişkin aralarında firari Erdal T.’nin kaynanası, kayınbiraderi, kayınpederiyle, çalıntı altının alım ve satımına aracılık edenlerin de bulunduğu 13 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli emanet deposundan çalınan altınların bulunması ve şüphelilerin tespitine yönelik 17 ayrı düzenlenen operasyonda firari şüpheli Erdal T.’nin eşi Esma T.’nin anne-babası ve kardeşi, kamera kayıtlarıyla altınların yüklendiği araçta bulunduğu tespit edilen bir şüpheli ile çalınan altınlardan bir kısmını almak üzere olay yerine gelen başka bir şüpheli de dahil olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alınmıştı. 13 şüpheli adliyeye sevk edildi Ardından yapılan başka bir operasyonda toplam gözaltı sayısı 13 oldu. Gayrettepe Şube Müdürlüğüne götürülen şüphelilerin buradaki işlemleri tamamlandı. Firari Erdal T.’nin kaynanası, kayınbiraderi, kayınpederiyle, çalıntı altının alım ve satımına aracılık edenlerin de aralarında bulunduğu 13 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Büyükçekmece Adliyesi’nde yaşanan olayda, Emanet Bürosu’nda görevli zimmet memuru Erdal T., 50 kilogram gümüş, 25 kilogram altınla kayıplara karışmış, şahsın eşi ve çocuklarıyla İngiltere’ye kaçtığı tespit edilmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatan Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı emanet memuru Kemal D.’nin gözaltına alınması talimatını vermiş, hakimliğe sevk edilen Kemal D. tutuklanmıştı.