GÜNDEM - 01 Aralık 2025 Pazartesi 12:29

Tohum üretici firmalara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı

A
A
A
Tohum üretici firmalara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce tohumluk üretimi yapan 13 firma temsilcisinin katılımıyla, özel üretim alanları ve bitkisel üretim planlaması hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Toplantı, Sazova Kampüsü’nde gerçekleştirildi. 2026 üretim yılı tohumluk özel üretim alanları ve bitkisel üretim planlamasının ele alındığı toplantıda, bitkisel üretim planlaması kapsamındaki ürünler ve Eskişehir havzalarında ekimine müsaade edilenler ile su kısıtı olan havzalarda uygulanan münavebe kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı. Tohumluk üretim alanları belirlenirken, özel üretim alanları ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Üretici firmalardan, tohumluk planlama ve münavebe kurallarına uyulması konusunda hassasiyet göstermeleri istendi.


Programa; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Eskişehir’de tohumluk üretimi yapan 13 firmanın temsilcileri ve konu uzmanı teknik personel katılım sağladı.



Tohum üretici firmalara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Orhaneli’de 13 bin 500 dekarlık alana modern sulama yatırımı Bursa’nın Orhaneli ilçesinde hayata geçirilen kapalı sistem sulama projeleri kapsamında yürütülen çalışmalar yerinde incelendi. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte Orhaneli ve çevresindeki toplam 13 bin 500 dekar tarım arazisinin modern kapalı sistem sulama hattına kavuşacağı belirtildi. Sahadaki inceleme programına AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Orhaneli Kaymakamı Muhammet Furkan Tuna, DSİ 1. Bölge Müdürü İnan Gündüz, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, AK Parti Bursa İl Başkan Vekilleri, AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Serdar Başak, yüklenici firma yetkilileri ve mahalle muhtarları katıldı. Orhaneli Ovası başta olmak üzere Kusumlar, Serçeler, Sadağı, Çöreler, Deliballılar ve Akçabük mahallelerini kapsayan projelerle bölgedeki tarımsal üretimin daha verimli hale gelmesi hedefleniyor. Projeler kapsamında toplam 52 bin 500 metre uzunluğunda, farklı çaplarda PE100 boru hattı döşeneceği belirtilirken; modern sulama sistemleri sayesinde hem su tasarrufu sağlanacağı hem de üreticilerin sulama konusunda önemli bir kolaylık elde edeceği vurgulandı. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır yaptığı açıklamada, projeye destek veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Bursa milletvekilleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve DSİ yetkililerine teşekkür ederek yatırımların Orhaneli’ne ve bölge çiftçisine hayırlı olması temennisinde bulundu.