KÜLTÜR SANAT - 25 Ocak 2026 Pazar 12:53

Türk Halk Müziği konserinde Emirdağ ve Eskişehir türküleri seslendirildi

A
A
A
Türk Halk Müziği konserinde Emirdağ ve Eskişehir türküleri seslendirildi

Eskişehir’de düzenlenen Türk Halk Müziği konserinde Emirdağ ve Eskişehir türküleri seslendirilirken, coşkulu anlar yaşandı.


Eskişehir’de Avrupa Türkleri Kültür ve Eğitim Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen konser, Eskişehir’de bir mekânda gerçekleştirildi. Konserin koordinatörü ve sunumunu sanatçı Dr. Figen Ayrancı yaptı. Konser şefi Doç. Dr. Ünal Ayrancı konseri ahenkli ve coşkulu bir şekilde yönetti. Konserin koro ekibi, birbirinden güzel Emirdağ ve Eskişehir türkülerini seslendirdiler. Konser programının sonuna doğru; Emirdağlı kadın sanatçılar, yörelerine özgü halk oyunlarını oynarken bir yandan ise şarkılar söylediler.



"Eskişehir’de 160 bin Emirdağlı yaşamaktadır"


Platform Başkanı Sebahattin Tetik konserde yaptığı konuşmasında, "Amacımız, Eskişehir’de yaşayan Emirdağlıları ve Eskişehirlileri birbirleri ile kaynaştırmaktır. Eskişehir’de 160 bin Emirdağlı yaşamaktadır. Eskişehir’in kültür ve sanatına katkıda bulunuyoruz. Emirdağ sevdası bir başkadır. Emirdağlılar, Eskişehir’in sosyal yapısına ve ekonomik yapısına destek vermektedir. Eskişehir’in bugüne gelmesinde, Emirdağlıların büyük katkısı oldu. Konser, sanatseverlerin ve davetlilerin beğenisini kazandı ve dualar edildi" dedi.


Konsere Eskişehir’in yöneticileri, Emirdağlılar, Eskişehirliler, sanatseverler ve davetliler katıldı. Konseri izleyenler, muhtelif aralıklarla konserde söylenen türküleri ayakta alkışladılar ve beğeni toplarken, konser sonunda emeği geçenlere, çiçek buketi takdim edildi.



Türk Halk Müziği konserinde Emirdağ ve Eskişehir türküleri seslendirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Cihad Demirli atandı Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı. Yılmaz’ın yerine Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atandı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına Cem Gençoğlu, Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliklerine, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu ve Hatice Çelik, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne ise Emre Topoğlu atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Strateji Geliştirme Başkanlığına Enes Bot, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığına Ömer Faruk Öztürk ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcılığına İbrahim Oğuzhan Yıldırım atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Personel Genel Müdür Yardımcılığına Tarık Tanguroğlu atandı. Ticaret Bakanlığında ise Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Halil Madazlı ve Ahmet Karabay görevden alındı. Karar ile birlikte Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğünde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kaldırım ve Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun görevden alındı. Genel Müdür Yardımcılığına Serhat Metin, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Ahmet Özkaya, Mustafa Pustu ve Süleyman Önel atandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Fatih Çakmak ve Mustafa Akkaya getirildi.
Kars Sarıkamış’a kış geri döndü: Kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bahar ortasında etkili olan kar yağışı, bölgeyi yeniden beyaza bürüdü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aşarken, nisan ayının sonlarına yaklaşılırken gelen sürpriz yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte başlayan kar yağışı, gece saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Sarıkamış’ta ağaçlar, araçlar ve çatılar karla kaplanırken, ilçe genelinde kartpostallık görüntüler oluştu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve çevre köy yollarında ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Karayolları ve belediye ekipleri, yolların açık tutulması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. "Sarıkamış’a kış geri geldi" Sarıkamışlılar, nisan ayında etkili olan kar yağışının şaşırtıcı olduğunu ancak bölgenin sert iklimi nedeniyle bu tür hava koşullarına alışık olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, "Nisan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Fakat Sarıkamış’ta kar yağışı devam ediyor. Bugün de yoğun bir kar yağışı var. Yaz geldi derken, kış geri geldi Sarıkamış’a, her yer bembeyaz oldu. Sarıkamış’a tekrardan kış geri geldi" şeklinde konuştu. Öte yandan bölgede etkili olan soğuk hava dalgasının birkaç gün daha sürebileceği, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Kar yağışı, Sarıkamış’ta bahar koşullarını geciktirirken, önümüzdeki günlerde hava durumunun nasıl seyredeceği merak ediliyor.