7
Kadın girişimci Melek Yılmaz, "Alaşehir’de ilk kurutma serasını biz kurduk. Alaşehir’de en çok üzüm üretiliyor. Üzüme alternatif olarak, üretilen cennet elmasının son yıllarda pazar payı her geçen gün biraz daha artıyor. Bölgeye has farklı bir aroması ve lezzeti var. Alaşehir’de yaklaşık 5 bin dönüm alanda yıllık ortalama 20 bin ton cennet elması üretiliyor. Bunun çoğunluğu Kavaklıdere Mahallesi, Horzumalayaka, Horzumembelli, Horzumembelli, Kurudere, Kozluca, Osmaniye ve Horzumkeserler mahalleleri gibi alanlarda yetiştiriliyor. Alaşehir’de üretilen cennet elmasının yaklaşık yüzde 75’i kurutulurken, kalanı yaş olarak satılıyor: Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanında bir çok yararı var." dedi.