İstanbul'da çeşitli sebeplerden dolayı trafikten çekilen araçlar Yediemin Otoparkı'na alınıyor. Eyüpsültan'da bulunan araç mezarlığında binlerce otomobil, motosiklet ve otobüs çürümeye terk edildi.
Ahmet Faruk Sarıkoç
Bazı araçlar otoparkta hurda olarak saklanırken, bazı çekilen araçlar ise hurda olmasalar bile bu mezarlıkta yerlerini alıyor.
Sahipleri yıllar içerisinde biriken borçları ve otoparktan teslim alma maliyeti nedeniyle de araçlarını mezarlığa terk ediyor. Otopark içinde son model spor arabalara kadar birçok çeşitte servet değerinde araçlar dikkat çekiyor.
Otoparkta 2 binin üzerinde araç ve bin 500 üzerinde motosikletin bulunduğu öğrenilirken, çürüyen araçların olduğu alan yüksek duvarlar ve tel örgü ile hırsızlara karşı korunuyor.
Görüntülerde, otoparkın büyüklüğü gözler önünde serildi. Devasa bir film platosunu andıran araç mezarlığı, adeta Hollywood film sahnelerini hatırlattı.
DÜNYA - 15 Şubat 2025 Cumartesi 12:30
UAEA: "Çernobil Nükleer Santralinin koruyucu kalkanı, güvenlik işlevini kaybetti"
DÜNYA - 15 Şubat 2025 Cumartesi 12:30
Bakan Fidan'dan Filistin açıklaması: 'Barışın hayata geçmesi için her türlü katkıyı vermeye hazırız'
ASAYİŞ - 15 Şubat 2025 Cumartesi 12:30
Metrobüs durağında dehşet anı: Bayılan kız metrobüsün önüne düştü