YEREL HABERLER - 27 Aralık 2011 Salı 13:22

VALİ TAPSIZ 2011 YILINI DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
VALİ TAPSIZ 2011 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, 2011 yılını değerlendirdi.
Burdur 2011 Mehmet Akif Ersoy Yılında yapılan yatırımlar hakkında Grand Özeren Otel’de basın toplantısı düzenleyen Vali Süleyman Tapsız, 2011 yılında çeşitli sektörlerde 262 proje yürütüldüğünü ve bu projelerin toplam bedelinin 825 milyon TL olarak belirlendiğini söyledi. Valisi Tapsız, “İlimizde yaşayan herkesin daha mutlu, refah, sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde yaşaması temel amacımızdır. Devletimizin tüm olanaklarını vatandaşa ulaştırmak üzere, insana hizmet önceliğinde sunduğumuz, şeffaflık, dürüstlük, tarafsızlık, kamu yararını gözetme ilkelerini gözeterek, bu temel amaca ulaşmak için yürüttüğümüz bir yıllık çalışmalarımızı, şimdi de saydamlık ve hesap verebilme sorumluluğuyla sizlerle ve vasıtanızla Burdur halkı ile paylaşıyoruz. 2011 yılında ilimizde çeşitli sektörlerde 262 proje yürütülmüş olup, bu projelerin toplam bedeli 825 milyon TL olarak belirlenmiştir. Bu bedelin 225 milyon 225 bin TL’si önceki yıllar harcaması olarak gerçekleşmiştir. 2011 Yılı ödenekleri ise 200 milyon 172 bin TL’dir. 200 milyon 172 bin TL olan 2011 yılı ödeneğinden, Karayolları 84 milyon TL, Tarım 47 milyon TL , DSİ 21 milyon TL, Özel İdare 30 milyon 350 TL, yatırım gerçekleştirmiş, böylece ilimizdeki 2011 yılı yatırım toplamı 182 milyon 350 bin TL ve nakdi gerçekleşme oranı yüzde 91 olmuştur” diye konuştu.
Burdur Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Ağlasun Entegre İlçe Hastanesi, Merkez Sağlık Meslek Lisesi, Ercan Akın Fen Lisesi, Gölhisar Anadolu Lisesi Karaçal Barajı Sulaması ve Bölünmüş Yol Yapımı işlerinin önemli yatırımlar olduğunu aktaran Vali Tapsız, MAKÜ yatırımları ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı hibe destekleri hakkında da bilgi verdi. Vali Tapsız, şunları söyledi:
“Bunların dışında, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin yatırımları ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının hibe destekleri mevcuttur. Üniversitenin 2011 yılı yatırım bütçesi 20 milyon 700 bin TL Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın ise Burdur, Antalya ve Isparta’da gerçekleştireceği hibe destek ve faaliyetleri için 2011 yılında ayırdığı bütçe 55 milyon 500 bin TL olmuştur. Bunların yanı sıra, örnek davranış göstererek kamu yararına okul ve diğer sosyal amaçlar için bağış yapan hayırseverlerimizin yatırımları da mevcuttur. Burdur, cazibe merkezi haline gelecek her türlü imkana sahiptir. Turizm merkezlerine olan coğrafi konumu, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerler, uluslararası öneme sahip Antalya Limanı’na yakın olması, hızla gelişen karayolu ağı, mevcut süt potansiyeli, tarımsal üretiminin çok çeşitli olması cazibe merkezi olmasını sağlayan başlıca etkenlerdir. Bu avantajların yatırıma dönüştürülmesi Burdur’un ve Burdurluların geleceğini olumlu yönde etkileyecektir. Burdur’un önde gelen özel sektörlerinden; Mermercilik, tarım, hayvancılık alanında yapılacak yatırımların, henüz bir yatırımı olmayan enerji sektöründe yapılacak yatırımların, yatırımcısına kısa sürede sevindirici sonuçlar vereceği herkesin rahatlıkla gözlediği bir durumdur. İlimizin her alanda gelişmesi ve kalkınması için çaba sarf eden, gerekli önemi vererek desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyor, bu gayret ve çalışmaların önümüzdeki yılda da artarak devam etmesini diliyorum.”
DAİRE MÜDÜRÜLERİ 2011 YILI ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Burdur Valisi Süleyman Tapsız, basın toplantısında daire müdürlerine söz verdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, yapılan çalışmaları ve yatırımları anlatırken, yol ve ulaşım hizmetleri yatırımları kapsamında toplam 7 milyon 945 bin TL yatırım yapıldığını aktardı. Şimşek,ş “24 araç törenle hizmete girdi. Ayrıca; emanet olarak yapılan içmesuyu, sulama, kanalizasyon ve yol projelerinde çalışan araçların bakım ve onarımları içinde 850 bin TL ödenek kullanılmıştır. Köylerimizin yüzde 61’inde kanalizasyon altyapısı tamamlanmış olup il genelinde toplam 112 köye ulaşılmıştır. İçme suyu altyapısı olmayan köyümüz kalmamıştır. 25 köye, mevcut ( sulama, içme suyu, kanalizasyon ) tesislerin bakım ve onarımları için 236 ton çimento, 14 köye 28 ton demir, 16 köyün sulama tesislerinin bakım ve onarımı için 9 bin 500 metre PVC boru, 27 köyün kanalizasyon tesislerinin bakım ve onarımı için 3 bin 700 metre PVC boru, 16 köyün içme suyu tesislerinin bakım ve onarımı için 3 bin 900 metre PVC boru yardımı yapılmıştır. 2011 Yılı için gönderilen 5 milyon 876 bin TL. ödeneğin 3 milyon 178 bin TL’si 39 adet yol projesinde ve 1 milyon 785 bin TL’si 17 adet içme suyu projesinde kullanılmış olup, yapım işleri tamamlanmıştır. 17 Köye toplam 85 bin 712 metrekare Beton Kilit Parke döşenerek kilit parke döşenen köy sayısı 119 olmuştur. 04.03.2011 tarihinde ihalesi yapılan Müze Müdürlüğü bakım ve onarım işi tamamlanmıştır. 12.10.2011 tarihinde ihalesi yapılan Kültür Müdürlüğü Hizmet Binası onarım işi yer teslimi aşamasındadır. 04.11.2011 tarihinde ihalesi yapılan Tarihi Taş Oda ve Bakibey Konaklarının Turizme Kazandırılması işi yer teslimi yapılmıştır. 15.12.2009 tarihinde ihalesi yapılan Vilayetler Hizmet Birliği 208 kişilik Öğrenci Yurdu işinde yüzde 85 seviyesine gelinmiştir. 2012 Nisan ayında bitirilecektir” dedi.
MEHMET AKİF KÜLTÜR EVİ AÇILACAK
Vali Süleyman Tapsız, Baki Bey Konağı’nın bahçesinde bulunan Kültür Müdürlüğü Hizmet binasının tadilattan sonra Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi olarak hizmete açılacağını söyledi. Vali Tapsız, “Burdur İl Özel İdaresi’nin yatırımları içinde Kültür Müdürlüğü Hizmet Binası yer teslimi işinin bulunmasının sebebi, şimdiki kültür müdürlüğü hizmet binasının, Baki Bey Konağı’nın önündeki binaya Mehmet Akif Ersoy Kültür evi açmak istiyoruz” diye konuştu.
Burdur İl Sağlık Müdürü Dr.Sırrı Şenbayram, Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binasının inşaatının devam ettiğini, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin geçici kabul aşamasında olduğunu, Yeşilova Devlet Hastanesi’nin otomasyon sisteminin tamamlandıktan sonra hizmete geçeceğini ifade etti.
2011 YILINDA 41 DERSLİK EĞİTİME KAZANDIRILDI
İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit ise 2011 yılında 41 dersliğin eğitime kazandırıldığını ifade etti. 2011 yılı yatırımlarını açıklayan Yiğit, yapımına başlanan Ercan Akın Fen Lisesi, Bucak Ayşe Sak İlköğretim Okulu, Merkez Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Gölhisar Anadolu Lisesi, Gölhisar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Merkez Hacılar Köyü İlköğretim Okulu, Yeşilova Akçaköy İlköğretim Okulu, Merkez Gökçebağ İlköğretim Okulu Ek Binası inşaatlarını kapsayan toplam 116 Derslik İnşaatının devam ettiğini ifade etti.
MAKÜ BÖLGENİN YILDIZI
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yatırımları hakkında konuşan Vali Süleyman Tapsız, MAKÜ’nün her öğrencinin okumak istediği bir üniversite olacağını ifade etti. Burdur Valisi Süleyman Tapsız, “Veteriner Fakültesi binası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ocak ayında açılmıştır. Üniversitenin Merkez Laboratuvarları tamamlanmış ve açılmıştır” dedi.
ÜRETİCİYE 46 MİLYON DESTEK VERİLDİ
2011 yılında üreticilere toplam 46 milyon 471 bin 800 TL destek verildiğini açıklayan Burdur Tarım İl Müdür Yardımcısı İsmail Kanlı da, ilde görülen hayvan hastalıkları hakkında bilgi verdi. Kanlı, “Şap hastalığı hakkında bilgi veren tüberküloz 49 mihrapta, 16 tane sığır brusellası, şap hastalığı ise 36, merkezde 3 tanesi devam etmektedir. Şap hastalığı ise Burdur’da ilkbahar ve sonbaharda aşılama çalışmaları devam etmektedir. Şap hastalığı çıktığında karantina hastalık sönüşleri görüldüğünde hayvan pazarları açılacaktır. Şap hastalığının çıktığı yerlerde şap hastalığının sönmüş olması gerekmektedir” dedi.
HIZLI TREN BURDUR İÇİN AVANTAJ
Karayolları İl Müdürlüğü’nün 2011 yılı sunumunun ardından Hızlı Tren Projesi hakkında konuşan Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Eskişehir-Antalya Hızlı Tren seferinin Burdur’dan geçmesinin büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi. Hızlı Tren Projesi’nin peyderpey devam ettiğini belirten Vali Tapsız, “Hızlı Tren Projesi, Eskişehir’den başlayıp Antalya doğru Burdur’dan geçecek, proje çalışmaları devam ediyor.Proje peyderpey yapılıyor, elimizde net veriler yok, projesini biliyorum. Projeyi zamanla size aktaracağım. Hızlı Tren, Burdur ili Bucak ilçesi üzerinden Antalya’ya geçecek, Burdur’un yolların üzerinde olduğunu, hızlı Tren’in buradan geçiyor olması Burdur’un en avantajlı konularından birisidir” dedi.
BURDUR KÜLTÜRÜNE ÇOK SAHİP ÇIKIYOR
2011 yılı kültür ve turizm yatırımlarını açıklayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise, toplam 1 milyon 927 bin 500 TL yatırım yapıldığını açıkladı. Müze Binası Teşhir Salonu ve Çevre Düzenlemesi’nin 155 bin 500 TL harcanarak tamamlandığını açıklayan Tanır, İl Halk ve İl Çocuk Kütüphaneleri bakım ve onarım yapılması işinin 329 bin TL ödeneğinin İl Özel İdaresi’ne aktarıldığını, Bakibey ve Taşoda Konakları Restorasyonu’nun 300 bin TL BAKA desteği ile yaptırıldığını, Hükümet Caddesi Sokak Sağlıklaştırması’nın ve Kavaklı Rum Kilisesi Restorasyonu işinin devam ettiğini, Kibrya Kazı Çalışmalarına 300 bin TL ödenek aktarıldığı, Sagalassos Ören yeri Çevre Düzenlemesi işine 380 bin, Hacılar Höyüğü Kazı Çalışmalarına ise 30 bin TL ödenek aktarıldığı dile getirdi.
BURDUR’UN GELECEĞİ TURİZME BAĞLI
Burdur’un geleceğinin kültür ve turizm yatırımlarına bağlı olduğunu belirten Vali Süleyman Tapsız, Bkültürel mekanlarının trafiğe kapatılıp, Safranbolu gibi kültür mekanlarının oluşturulması gerektiğini söyledi. Tanıtıma katkı sağlayan Mısırlılar Evi, Piribaşlar Evi, Baki Bey Konağı, Ulu Cami çevresi ile ilgili olarak Vali Tapsız şunları söyledi:
“Öncelikle çevre düzenlemelerini Sagalassos ve Kibyra’da hızlandıracağız, daha sonra bu konakların restorasyonu bittiğinde, oraları aktif hale getireceğiz ve önünde Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi, Mısırlılar Evi ve Piribaşlar Evi’nin bulunduğu sokak, Kasapoğlu Mescidi’ne kadar hatta belki iki yanda bulunan sokaktaki evlerin dış cepleri elden geçecek, o sokak tarihi bir sokak olacak ve trafiğe kapatılacak. Orası tarihi bir mekan olacak, Oluklaraltı kavşağı düzenlenecek. Burdur Belediyesi o bölgenin kamulaştırılmasını yapıp, tarihi mekan haline gelecek. Tarihe ilgi duyan turistler geldiğinde tek bir bina değil kendisini o döneme götürecek bir sokak istiyorlar. Ben Burdur’un geleceğinde turizmin çok önemli olduğuna inanıyorum. Ulu Cami saat kulesi ve çevresinin trafiğe kapatılıp bir Safranbolu gibi tarihi bir mekan yöresel ürünlerin hediyelik eşyaların satıldığı bir yer olmasını istiyorum. Bunlar hepsi bir bütündür. Bunlar zaman içinde yapılacak Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ödenek istedik. Yeşilova Tınaz Tepe kayak Merkezi’nin kayak yeri, telesiyesi tamamlandı. Kar ezme aracı alındı, artık kar yağışını bekliyoruz.”
Vali Tapsız, tanıtımı arttırmak amacıyla Antalya-Ankara ve Denizli Karayolları’na Burdur fotoğraflarının aktarıldığı levhalar konulacağını, ayrıca İl Özel İdaresi Binası’na Burdur’da hayata geçirilen çalışmaların aktarıldığı bir dijital levha konulacağını sözlerine ekledi.
BURDUR MOBESE İLE GÜVENDE
Burdur’un güvenli bir kent olduğunu dile getiren İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan da, Kent Güvenlik Sistemi yatırımları hakkında bilgi verdi. Aydoğan, “33 kameralı Bucak MOBESE sistemi, 13 Şubat 2011 tarihinde 934 bin TL’ye ihalesi yapılmış olup, proje yapımı tamamlanmış, Sistem geçici kabul aşamasındadır. 29 kameralı Gölhisar MOBESE Sistemi, Emniyet Genel Müdürlüğünce 350 bin TL ödenek gönderilmiş olup, Gölhisar Kaymakamlığının 100 bin TL. maddi desteği, Gölhisar Belediye Başkanlığının 100 bin TL. maddi desteği olup Altyapı-Kazı işlemlerini gerçekleştireceği proje yapım aşamasındadır. Tefenni İlçesi Lojmanlı İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası yapım ihalesi 20.08.2011 tarihinde gerçekleştirilmiş ve ilgili firmaya yer teslimi yapılmıştır’ şeklinde konuştu.
Burdur Valiliği 2011 yılı Değerlendirme Toplantısı, 2011 yılında Burdur’da gerçekleşen ziyaretler ve programların aktarıldığı fotoğrafların izlenmesi ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türk teknolojisi Londra üzerinden dünyayla buluşacak Türkiye’nin teknoloji ve girişimcilik alanındaki potansiyelini uluslararası alana taşımayı amaçlayan YTÜ Yıldız Teknopark, Londra ofisinin faaliyetlerine başladı.İngiltere’den sonra İstanbul’da gerçekleştirilen açılış programında konuşan Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, bu vesileyle Türkiye’nin ihracat hacmini artıracaklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin desteği ile YTÜ Yıldız Teknopark global markası YTU Startup House tarafından Londra ofisi faaliyete geçirildi. Türkiye’nin teknoloji ve girişimcilik alanındaki potansiyelini uluslararası alana taşımak amacıyla açılan ve Battersea Power Station’dabulunan ofisin lansmanı, İngiltere’den sonra İstanbul’da da gerçekleşti. Türkiye’nin teknoloji ihracatıyla ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı açılış programına; Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo ile YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman ve çok sayıda davetli katıldı. Poleo: “İngiltere hükümeti ile Türkiye hükümeti arasındaki ikili ilişkiler güçlenerek devam ediyor” Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, “Yıldız ekibi, geçen yıldan beri, İstanbul’daki ekibim ve Londra’daki meslektaşlarımızla bu girişimi gerçekleştirmek için çok yakın çalıştı. Ayrıca, Londra’yı küresel büyüme açılan kapı olarak seçen değerli Türk girişimcilerimize, şirketlerimize ve vizyonerlere sıcak bir karşılama dilemek isterim. Türk mirası, dayanıklılık, zanaatkarlık ve misafirperverlik iplikleriyle dokunmuş zengin bir duvar halısıdır. Bu kültür, dayanıklılık ve girişimcilikten bahseder. Bugün, bu mirası çeşitlilik ve yeniliğin geliştiği bir şehir olan Londra’ya taşımaktan dolayı mutluyuz. Bugün, Türkiye’nin girişimci ruhu ile Birleşik Krallığın canlı teknoloji ekosisteminin birleşmesine tanık oluyoruz. Bildiğiniz gibi, İngiltere hükümeti ile Türkiye hükümeti arasındaki ikili ilişkiler güçlenerek devam ediyor. Odada bulunan herkese, ticaret ve yatırımın her iki hükümet tarafından da tanınan ikili ilişkilerin temel direklerinden biri olduğunu vurgulamak isterim” dedi. Poleo: “YTU Startup House gibi markaların duvar ve masalardan ibaret olmadığına biliyoruz” “İngiltere’nin, küresel olarak işlerini genişletmeye hazır yenilikçi Türk şirketleri için mükemmel büyüme fırsatları sunduğunun hepimiz farkındayız” diyen Poleo sözlerine şunları ekledi: “İngiltere’nin teknoloji ekosistemi, 1 trilyon doların üzerinde bir değere sahip olan ve hızla büyüyen, dünya lideri konumundadır. 85 binden fazla girişim ve ölçekli şirkete ve Fransa ile Almanya’nın toplamından daha fazla olan 170’den fazla unicorna ev sahipliği yapmaktadır. Yatırımcılar, İngiltere’nin teknoloji ekosisteminin güçlü yönlerini tanır. Avrupa rakiplerinden daha fazla girişim sermayesi yatırımı çekmektedir. 2022 yılında, girişimler 31 milyar dolardan fazla Girişim Sermayesi fonu aldı. İngiltere’nin Türk Teknoloji şirketlerini memnuniyetle karşıladığını rahatlıkla söyleyebilirim. İngiltere’de varlık göstermeye karar veren Türk teknoloji şirketlerinin yalnızca ofis kurmadıklarının, iş birliği tohumları ektiklerinin farkındayız. Keskin çözümler, yıkıcı teknolojiler ve gelişme arzusu getiriyorlar. YTU StartupHouse gibi markaların duvar ve masalardan ibaret olmadığına inanıyoruz: Bunlar, ortak büyümenin vaadini sembolize eden köprülerdir; fikirlerin, ortaklıkların, büyümenin ve dostlukların bir kanalıdır.” “Buradaki ekosistemi dünyaya taşıyabilmek önemli” Açılış konuşmasını yapan Orhan Tanışman, “Yıldız Teknopark olarak yıllarca üst üste Türkiye’nin birincisi olmak bize yetmedi. Bölgemizde liderliğimizi pekiştirmiştik. Ama globalde söz sahibi olmak adına 2015’te silikon vadisinden başladığımız yolculuğu Taşkent’e, Dubai’ye götürürken asıl varmak istediğimiz nokta olan Londra’ya geldik. Geçen hafta, 15 Nisan’da şubemizin açılışını yaptık. Ama asıl Londra’ya gitmesi gerekenler burada. Buradaki ekosistemi dünyaya taşıyabilmek, onları dünya pazarıyla buluşturabilmek önemli. Londra deyince akla ilk finans geliyor. Girişim ve teknoloji dünyasının da büyük ihtiyaçlarından birisi de finans sektörü” açıklaması yaptı. Açılışın sadece bir şube açılışı gibi algılanabileceğini belirten Orhan Tanışman sözlerine şunları ekledi: “Ama yaklaşık bir buçuk yıldır çalışıyoruz. Böyle bir çabayı ortaya koyuyoruz çünkü sizler bizim o geçtiğimiz yolları daha hızlı geçin diye. Bütün dünyaya Türk teknolojisini anlatabilmek, Türk yeteneğini dünyaya oluşturabilmek ve günün sonunda finans alanı oluşturabilmek adına buradayız.” Teknolojileri Hizmetleri pazarının 2024 yılında 100 milyar sterlini aşacağı öngörülüyor Statista’nın 2024 yılı için İngiltere pazarına yönelik yaptığı araştırmaya göre; Birleşik Krallık’ta Bilişim Teknolojileri Hizmetleri pazarının 2024 yılında 100 milyar sterlini aşacağı tahmin ediliyor. Dünya bilişim sektöründe yüzde 5-10 arası paya sahip olarak öne çıkan Londra bu payın önemli bir kısmını oluşturarak yılda 85 milyar sterlinin üzerinde ekonomik çıktı üretiyor. Her beş işten birinin artık teknoloji sektöründe 9 milyonluk nüfusu ile Londra, teknoloji sektöründe faaliyet gösteren şirketler için paha biçilemez bir yetenek havuzuna ev sahipliği yapıyor. Şehirdeki her beş işten birinin artık teknoloji sektöründe olması, Londra’nın bu alandaki lider konumunu pekiştiriyor. YTU Startup House Londra ofisi hakkında Londra’nın sembolik yapılarından biri olan ve dünya finans merkezinin kalbindeki Battersea Power Station’da bulunan ofis, firmalara sağlanan avantajlar ve destekler sayesinde Türk bilişim şirketlerinin Birleşik Krallık pazarına (ve Avrupa bölgesine) erişimini kolaylaştıracak. Teknoloji alanında deneyimli ve bilgili bir iş gücü nüfusuna sahip Londra’da yerli firmalar geniş bir networking alanına sahip olacak.
Muğla Kaymakam Yakuta, Rafting Eğitim Kampı’nda kanocularla buluştu Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta Türkiye Kano Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen Rafting Temel Eğitim ve Gelişim Kampı’nı ziyaret ederek kamp dâhilinde gerçekleşen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti. Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, Türkiye Kano Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Dalaman Çayı’nda gerçekleşen Rafting Temel Eğitim ve Gelişim Kampı’nı ziyaret etti. Kaymakam Yakuta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle kamp dahilinde düzenlenen yarışmalarda başarı gösteren takımlara ödüllerini verdi. Kamp, rafting sporuna yeni başlayanlar için temel eğitimlerin yanı sıra, tecrübeli sporcuların becerilerini geliştirebilecekleri çeşitli aktiviteleri içeriyor. Bu yılki etkinlik, özellikle çocuklar ve gençler arasında büyük bir heyecan oluşturdu. Ödül törenine, Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta’nın yanı sıra Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Halil Gökçe, Belediye Başkanı Sezer Durmuş ve diğer kurum amirleri de katıldı. Tören, sporcuların başarılarını kutlamak ve onları teşvik etmek amacıyla düzenlendi. Kaymakam Yakuta, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Gençlerimizin sporla iç içe olmalarını ve doğayla bağ kurmalarını önemsiyoruz. Rafting, hem fiziksel hem de zihinsel becerileri geliştiren bir spor. Bu tür kampların gençlerimizin gelişimine katkı sağladığını görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.