Yemek pişirmekle ilgili birkaç hileyi bilmek yemek deneyiminizi ve becerilerinizi büyük ölçüde geliştirebilir. İşte meyvelerin çabuk bozulmasını önlemekten lezzetli bir et pişirmeye kadar en önemli 10 püf noktası sizlerle!
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
2
Bir karmaşa oluşturmadan sarımsağı soymak için, bir baş sarımsağı yaklaşık 20 saniye yüksek derecede mikrodalgada bekletin. Dışarı çıktığında kabukları direk elinize gelecek.
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
3
Kaşığın kenar kısımlarını kullanmak zencefil kabuklarını soymak için en akıllıca yöntem.
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
4
Balık, ızgaraya yapışmaya eğilimlidir ve üzerine yerleştirildiğinde bile parçalanabilir. Bunu durdurmak için balığı ızgarada limon dilimlerinin üstüne koyun. Limon ayrıca balıklara bir lezzet katacaktır.
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
5
Pizzayı yeniden ısıtmaya kalkmak aslında büyük risk almak demektir. Eski tadına geri dönemeyeceğini bilirsiniz... Lezzetli bir pizza yemek istiyorsanız mikrodalgada ısıtırken yanına bir bardak su koymalısınız. Böylelikle pizzanın kurumasını önleyeceksiniz.
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
6
Bir muzun sapını sıkıca sarmak için yumruğunuzun büyüklüğünü bir parça aliminyumfolyo kullanın. Bu hile, muzun çabucak bozulmasına engel olacaktır.
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
7
Eğer soğanı doğramadan önce dondurursanız kesilmeyle ortaya çıkan yarı toksik kimyasalların ortaya çıkmasını geciktirmiş olursunuz. Böylelikle soğanı doğrarken gözyaşlarınızın akmasına engel olmuş olacaksınız.
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
8
Yumurta kabuğu parçalarını çıkarmak için kırık yumurta kabuğu kullanın.
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
9
Izgarada köfte yaparken etin kuruma ihtimali çok yüksektir. Bu ihtimali ortadan kaldırmak için köftenin üzerine bir adet buz koyun ve pişirmeye bırakın. Etiniz daha lezzetli ve sulu olacaktır.
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
10
Tavuğu hızlı ve doğru bir şekilde parçalamak için muhakkak mutfak makası kullanın.