ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 09:28

HAVAALANINA OĞLUNU KARŞILAMAYA GİDERKEN KAZADA ÖLDÜ

A
A
A
HAVAALANINA OĞLUNU KARŞILAMAYA GİDERKEN KAZADA ÖLDÜ

Samsun’da oğlunu karşılamak için havaalanına giden bir baba, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Samsun-Çarşamba Havaalanı’na oğlunu karşılamak üzere giden Ali Çamurcu (60), kullandığı 55 PM 545 plakalı kapalı kasa kamyonetiyle havaalanına dönmek üzereyken arkadan gelen ve İstanbul’dan Gürcistan’a gittiği belirlenen Nugzar Kurkhuli (36) idaresindeki TL T 297 yabancı plakalı yolcu otobüsünün çarpmasıyla aracıyla birlikte savruldu. Otobüsün arkadan çarptığı kapalı kasa kamyonetin içerisinde bulunan Ali Çamurcu, olay yerinde hayatını kaybetti. Havaalanında babasının gelmesini
bekleyen ve avukat olduğu öğrenilen Faik Çamurcu, babası gelmeyince servis otobüsüne bindi. Servis otobüsü ile giderken havaalanı kavşağında babasının aracının kaza yaptığı gören Faik Çamurcu, babasının cansız bedenine uzun süre sarılarak ağladı. Ali Çamurcu’nun cesedi kaza yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkartıldı.
Gürcistan’a giden otobüsün içinde bulunan 27 yolcu herhangi bir yara almazken, otobüs sürücüsü Kurkhuli gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Geçtiğimiz yıl yaşanan zirai donun etkisi ağaçlarda sürüyor Trabzon hurmasında Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden birisi olan Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde, çiftçiler geçen yıl Nisan ayında yaşanan zirai donun etkisini bu yıl da yaşıyor. Türkiye’de, 5700 dekarlık ekiliş alanı ile 5’inci sırada, 11300 ton rekolteyle 4’üncü sırada yer alan Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde, hurma ağaçlarında geçen yıl yaşanan zirai donun etkisi sürüyor. Gölbaşı ilçesine bağlı Aşağı Azaplı, Karaburun, İnekli ve Bağlarbaşı köylerinde yoğun olarak yetiştirilen Trabzon hurması ağaçları geçen yıl yaşanan zirai don sonrası kurumaya başladı. Üreticiler, kuruyan ağaçlarını kesmek zorunda kaldı. Yaşların 15-25 arasında değişen hurma ağaçları tek tek kontrol ediliyor ve kuruyanlar kesiliyor. Kuruyan ağaçların yerine yenisi dikilecek. Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin zirai don sonrası ağaçlarda ki bakım ve kültürel tedbirler ile ilgili çalışması sürüyor. 2025 yılında yaşanan zirai don sonrasında Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulan özel fon ile Adıyaman’da 4 milyon 337 bin TL Trabzon hurmasına, 1 milyon 183 bin TL dut meyvesine, 479 bin TL ise incire destek verilerek zararları tanzim edildi. Toplam 6 milyon TL üreticilerin hesabına aktarıldı. Mağduriyetlerinin devam ettiğini dile getiren Aşağı Azaplı Köyünden Çiftçi Ali Suçağı, "Ağaçlarımız meyveye binmişti, çiçek açmıştı. Don olayıyla beraber hiçbir ağacımız kalmadı. Bu yıl gördüğünüz gibi de geçen yılın cezasını çekiyoruz. Ağaçlarımızın hepsi kuruda ağaçlarımızı kökten kestik. Burada bizim 18-20 yıllık emeklerimiz var. 25 yıllık bahçelerimiz var. Geçen yılın don olayı bu yılda etkisini gösteriyoruz. Geçen yıl don vurduktan sonra ağaçlarımız kendini toparlayamadı. Tekrardan bir meyve verir şekline, haline gelmedi" dedi. Bağlarbaşı Köyü Muhtarı ve üretici Ümit Taymur ise, "Geçen yıl, 2025 Nisan ayında büyük bir don felaketi yaşandık ve ağaçlarımız kurudu yani yüzde 100’e kadar zararı olan bahçelerimiz var. Kendi bahçemde var, kurudu söktüm. Hurma ağaçlarımız dona karşı çok güçlü değil. Gördüğünüz gibi şuanda yüzde 100 zarar görmüş bir ağaç" sözlerini kullandı. Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Cumali Aras ise, "Gölbaşı’nda bölgesel olarak hurmada, ağaçlarımızda sadece hurma değil diğer ağaçlarımızda etkilendi ama hurma daha çok etkilendi. Hurma, 18 meyve türünün içine don kapsamına alınmadı. İki ay gibi bir zaman içerisinde valilik bütçesinden dekar başına, dönüm başına çitçimize bin TL bir hurma desteği sağlandı. İnşallah bu sene bu şartlar altında meyve değil de, kendini toparlamaya inşallah çalışır. Biz meyvesinde değil de, çiftçimizin 15 yıl önce dikmiş olduğu ağacı kurtarabilirsek, kurban olduğum Allah öyle bir şey verirse, temennimiz o yani" diye konuştu.
İstanbul Aziz İhsan Aktaş suç örgütü duruşmasında gizli tanıkların dinlenilmesi bekleniyor Belediye başkanlarına rüşvet vererek ihale süreçlerini organize ettiği iddia edilen ve liderliğini Aziz İhsan Aktaş’ın yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 200 sanığın yargılandığı davanın görülmesinde devam edildi. Duruşmada bir kısım sanıkların ve mağdurların beyanı alındı. Verilen aranın ardından duruşmada gizli tanıkların dinlenilmesi bekleniyor. Liderliğini Aziz İhsan Aktaş’ın yaptığı öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütü tarafından Beşiktaş Belediye Başkanı sanık Rıza Akpolat, Avcılar Belediye Başkanı sanık Utku Caner Çaykara ve Ceyhan Belediye Başkanı sanık Kadir Aydar’ın arasında bulunduğu belediye başkanlarına rüşvet verilerek ihale süreçlerinin organize edilmesi iddiasına yönelik hazırlanan iddianame kapsamında 16’sı tutuklu 200 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda görülen duruşmada tutuksuz sanık İSFALT Genel Müdürü Burak Korzay savunma yaptı. Korzay savunmasında ihale ve ihaleye katılma sürecini engellemek, gizli bilgiyi paylaşmak ve kamu zararına neden olmak ile suçlandığını söyleyerek "Benim dönemimde bir şirkete bilgi aktarımı yapılmadı. Ayrıca kamu zararı oluşturduğum iddia ediliyor. Ancak tablolarda herhangi bir kamu zararı yoktur. Beraatımı talep ediyorum. Mustafa Mutlu ve Aziz İhsan Aktaş’ı tanırım ara ara görüşürdük. Aktaş benden önceki dönemde ihale almıştı" dedi. Sanık savunmaları sonrası aralarında Erdal Karakış, İnan Ekiz, Muhammet Emin Kartal ve Okan Yalçın’ın da bulunduğu bazı mağdurlar savunmalarında şikayetçi olmadıklarını ifade etti. Duruşmaya mağdurların beyanlarının ardından öğle arası verildi. Aranın ardından gizli tanıkların dinlenilmesi bekleniyor.