Yumurta kabuğunu sakın çöpe atmayın! Yumurta kabuğunun faydaları neler?
A
A
A
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
1
Yumurta kabuğunun saymakla bitmeyen faydaları var. Bu haberi okuduktan sonra bir daha yumurtanın kabuğunu çöpe atmayacaksınız...
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
2
Yumurta kabuğunun faydaları neler? Yumurta kabuğu bakın hangi hastalığa iyi geliyor? Yumurta kabuğunu kaynatıp fırınlarsanız ne olur? İşte detaylar....
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
3
Business Insider`da yer alan habere göre, Amerika gıda endüstrisi her yıl 150 bin ton yumurta kabuğunu çöpe atıyor..
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
4
İşte yumurta kabuğunun hiç duymadığınız faydası....
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
5
Uzmanlar, yumurta kabuğunun kalsiyum açısından çok zengin olduğunu belirterek, yüzde 95 oranında kalsiyum karbonat bulunduğunu söylüyor..
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
6
Yalnızca bir tane yumurtanın kabuğunda iki gram kalsiyum bulunuyor..
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
7
Ancak yumurta kabuklarını kesinlikle çiğ tüketmemeniz gerekiyor..
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
8
Yumurta kabuğunu potansiyel bakterilerin ölmesi için öncelikle kaynatmak, ardından da 200 F (93 ºC) derecede 10-15 dakika fırında pişirmek gerekiyor..
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
9
Fırından aldığınız kabukları ince toz haline gelene kadar mutfak robotunda öğütün..
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
10
Kabuğun içeriğindeki kalsiyum, kadınlarda yaşlanmaya bağlı olarak gelişen osteoporoz ağrılarını ve kemik erimesini azaltıyor..
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
11
Öğütülen yumurta kabuğunu una karıştırabilir ve bu undan da ekmek, pizza ya da makarna yapabilirsiniz..
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
12
Fakat dikkatli olmanız gereken bir konu var; o da kalsiyumun azının da fazlasının da zararlı olduğudur..
fotoğrafı büyüt
fotoğrafı Paylaş
13
Sağlıklı bir yetişkin günde 1 gramdan fazla kalsiyuma ihtiyaç duymaz..