YEREL HABERLER - 02 Mart 2015 Pazartesi 16:29

Başkan Fadıloğlu'ndan Öğrencilere Altın Öğütler

A
A
A
Başkan Fadıloğlu'ndan Öğrencilere Altın Öğütler

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Mütercim Asım Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” programına katıldı. Başkan Fadıloğlu, öğrencilere gelecekleriyle ilgili altın öğütlerde bulundu.
Mütercim Asım Ortakolu öğrencileri tarafından 44. düzenlenen “Kariyer Günleri” programına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlı, Okul Müdürü İlhan Gök, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, söyleşi yaparak hayat tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı. Öğrencilere kendi hayatından kesitler anlatarak öğüt veren Başkan Fadıloğlu yaptığı konuşmasında, “ilk, orta ve lise hayatımı Gaziantep’te tamamlarken, ortaokul hayatım boyunca, yaz tatili döneminde tamircide çalıştım. Bunun sebebi, hayatı öğrenmek adına 3 yıl boyunca çalıştım. Oradaki almış olduğum hayat şartları bana çok şeyi öğretti. Bana neyi öğretti diye soracak olursanız, anne babanın yanında el bebek gül bebek olmanın yanında, başka bir hayatın olduğunu öğretti. Evde hazır önünüze gelen yemeğin ötesinde, acaba öğlen yemeğini nasıl yerim hesabını, o haftalık maaş ile bütçe yapmayı öğretti. Anne ve babalarımız hayatlarımızı idame ettirmek adına bizler için ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Fakat biz bireyler olarak buna nasıl katkı koyuyoruz? Bizler neler yapıyoruz? Bir defa şunu hiçbir zaman unutmayın, çok para ile zengin olunmaz, tasarruf ile zengin olunur. Esas olan yaşantımızda neye dikkat edeceğiz, eğitim sisteminde neler yapacağız. Şuanda sizler 8. sınıfsınız. Hepimizin kafasında bir şeyler var. İleriye yönelik olarak hayallerimiz var. Bir kere hayalimizin olması lazım, hedefimizin olması lazım. Bu hedefleri koyarken de, kendi gerçeklerimizi görüp, ona göre hayal ve hedef koyma zorunluluğumuz var. Her öğrencinin matematiği 10 olmaya bilir, herkesin kendince başarılı olduğu bir branş vardır. Esas olan kendi içinde onu bulup, ona yönelik olarak bir düzenleme yapmasıdır. Diğer taraftan birinin ailesinin imkanları çok iyidir, o onu destekleyebilir, farklı noktalara gider. Ama diğerinin biran önce hayata atılması gerektir, KPSS’ydi, Tıpta uzmanlık sınavıydı, bir sürü sıkıntılı olan işlerden kaçıp ‘biran önce hayata atılmam gerekiyor’ diyorsa, şuanda toplum içerisinde terci edilen ve açığı olan meslekleri bulup direk o mesleklere yönelmesi lazım. Bunu şimdiden niçin söylüyorum. Siz 8. sınıf olarak, liseye yönelik olarak kafanızda artık bir şeyler belirlenmiş durumda. Gönül ister ki herkes Fen Lisesi’ne gitsin, herkes tam puan alsın. Ama böyle bir şey mümkün değil. Sizlerde biliyorsunuz ki sınav sisteminin içerisinde sıfır nokta sıfır birlerle önünüze 100 kişi geçebiliyor. O zaman sizlerde bunun içerisinde farklı olabilmek adına kendi farklılığınızı ortaya koymanız gerekiyor” dedi.
Başkan Fadıloğlu konuşmasının geri kalan bölümünde soru cevap şeklinde, öğrencilere gelecekteki kariyerleri ile ilgili öğütlerde bulundu. Program sonunda, Okul Müdürü İlhan Gök tarafından öğrenciler adına Başkan Rıdvan Fadıloğlu’na çiçek takdim etti. Başkan Fadıloğlu daha sonra öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Musabeyli’nin ilk ve tek kadın muhtarı kadınlara örnek oluyor Kilis’in Musabeyli ilçesine bağlı Dorucak köyünde yerel seçimlerde 2 adayın katıldığı muhtarlık yarışında ilçenin ilk ve tek kadın muhtarı seçilen Elif Demir, cesareti ve başarısıyla ilçedeki kadınlara örnek oldu. Muhtar Elif Demir hem tarlada çalışıyor hem de muhtarlık yapıyor. Musabeyli ilçesine bağlı Dorucak köyünde 2 muhtar adayının katıldığı 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde 116 geçerli oyun 65’ini alan Elif Demir, ilçenin ilk ve tek kadın muhtarı olma unvanını aldı. 6 çocuk annesi olan Demir, muhtarlık mesleğini kadınların daha iyi yürüttüğünü ifade etti. Demir, hem ev işlerini yapıyor hem tarlada çalışıyor hem de bir köyü yönetiyor. ‘‘46 köyün tek kadın muhtarı benim’’ Kilis’in Musabeyli ilçesine bağlı 46 köy içerisinde ilk ve tek kadın muhtar olan Elif Demir, "Günümüzde hala kadından muhtar olmaz diyerek bizi hep dışlıyorlar. Bana kalırsa kadın her şeyi yapar. Kadın dediğin bulaşık yıkar, tarlada çalışır, evine bakar ve yeri gelir milletvekili yeri gelir belediye başkanı olur. Benim en büyük hedefim muhtar olmaktı ve onu başardım. İkinci hedefim ise ilçeye belediye başkanı olmak’’ dedi. "Yeri gelir bulaşık yıkarız, yeri gelir dağda çalışırız, yeri gelir muhtar ve milletvekili oluruz” Kilis’in Musabeyli ilçesine bağlı Dorucak köyünde yaşayan ve 15 kardeşten biri olan muhtar Azası Feride Sarıyıldız ise "Ailemin izin vermemesinden dolayı okuyamadım. Ben kızımı okula gönderiyorum çünkü hem kızıma güveniyorum hem de okuması gerekiyor. Beni geçmiş zamanda her konuda kısıtlamışlardı ve son seçimlerde ben o kısıtlandığım köyde birinci sırada aza oldum. Çok yakından tanıdığım muhtar adayı olan Elif Demir’e bir önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde tam destek vererek diğer erkek adaya fark attık ve muhtar olarak köye seçildik. Biz kadınlar yeri gelir bulaşık yıkarız, yeri gelir dağda çalışırız, yeri gelir muhtar ve milletvekili oluruz. 46 köyü olan Musabeyli ilçesinde tek kadın muhtar oldu. Ben çok korkuyordum ama hiçbir şey olmadı kadınlarda asla korkmasın’’ dedi.
Bolu Ormana atılan çöpler el birliğiyle toplandı Tarım ve Orman Bakanlığının 81 ilde başlattığı "Orman Benim" etkinliği orman yangınlarının önlenmesi hedefiyle Bolu’da da düzenlendi. Programda ormanlık alana bırakılan çöpler el birliğiyle toplandı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak için 81 ilde aynı anda başlattığı "Orman Benim" etkinliği Bolu’da Sarıcalar Yayla Yolu Çatal Deresi mevkiinde düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde orman içi ve bitişiğindeki yol kenarları, tarım arazileri, yerleşim yerleri ile tesislerin bitişiğinde bulunan yanıcı maddelerin azaltılması (çalı, diri örtü temizliği ve alt dal budaması), çöplerin temizlenmesi neticesinde, orman yangını başlama riskinin en aza indirilmesi hedeflendi. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğindeki etkinliğe Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Ar, Orman Bölge Müdürlüğü Personeli ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı. Orman yangınlarına farkındalık oluşturmak için ormanlık alana bırakılan çöpler Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, kurum müdürleri ve öğrencilerle birlikte el birliğiyle toplandı. "Ormanlarımız için ciddi bir tehdit" Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, "Hepinizin bildiği üzere orman yangınları ormanlarımız için ciddi bir tehdit. Özellikle yaz aylarında gerek sigara atığı, gerekse diğer piknik ateşi veya anız yangınları gibi nedenlerle orman yangınlarımız çıkıyor. Bizler de bu programda orman yangınına sebebiyet verebilecek bitkisel atıkları, dalları ve bunun yanı sıra insanların doğaya attığı naylon poşetleri, çöpleri, diğer plastik ve cam şişeleri yol kenarından toplayarak etkinliğimizi tamamlayacağız" dedi.