YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 11:37

POTADA ŞAMPİYON ŞEHİTKAMİL

A
A
A
POTADA ŞAMPİYON ŞEHİTKAMİL

Şehitkamil Belediyespor Kulübü Genç Erkekler Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Federasyonu`nun yurtiçi faaliyet programı kapsamında her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Gençler Bölge Şampiyonalarının Merkez Güney Grubu ayağında Adana, Mersin, Kayseri, Niğde ve son olarak final maçında ev sahibi Konya ekibini geçerek namağlup şampiyon oldu.
Şehitkamil Belediyespor Kulübü Basketbol Takımları Baş Antrenörü Bülent Erdoğan, 2011- 2012 basketbol sezonunda elde edilen derecelerden memnun olduklarını il ve bölge şampiyonlukları sürecinde ciddi bir emek sarf ettiklerini belirtti. Erdoğan, ``Bölge Şampiyonasında, ilimizde spora gönül vermiş birçok kişinin manevi desteği ile sahada ter döktük, başarının elde edilme sürecinde sporcularımızın ailelerinin, öğretmenlerinin, arkadaşlarının büyük katkıları oldu ben bu vesile ile onları tebrik etmek ve teşekkür etmek istiyorum" dedi.
Şehitkamil Belediyespor Kulübü İdari Menajeri Metin Alati de, "Bölge şampiyonasında çok zor bir grupta iyi işler yaptık Adana Bilfen Koleji, Mersin Tarsus Amerikan Koleji ve Kayseri Kılıç Arslan Koleji gibi basketbol oyun kalitesi çok yüksek olan takımlarla seri maçlar yaparak son yıldız erkekler bölge şampiyonu ve ev sahibi Konyagücü Spor Kulübü ile final müsabakasında karşı karşıya geldik bu zor süreçten kayıpsız çıkarak şampiyon olmak bizleri çok mutlu etti. Ayrıca sporcularımızın ciddi bir sakatlık yaşamaması ve ceza almamaları bizim için çok sevindirici. Sezon başında koyduğumuz hedefe ulaştık. Ancak henüz yapacaklarımız bitmedi. 18- 22 Nisan tarihlerinde ilimizde yapılacak Anadolu Şampiyonasında Gaziantep`i hak ettiği şekilde temsil etmek istiyoruz`` diye konuştu.
ANADOLU ŞAMPİYONASINDA BÜYÜK BİR BASKETBOL ŞÖLENİ İZLEYECEОİZ
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyespor Kulübü Genç Erkekler Basketbol Takımının Bölge Şampiyonu olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini, elde edilen bölge birinciliklerinin şehrin tanıtımına büyük katkı sağlamakla birlikte, Gaziantep ve Türk Sporu içinde büyük önem teşkil ettiğini belirtti. Fadıloğlu, ``18- 22 Nisan 2012 tarihlerinde ilimizde Türkiye Basketbol Federasyonu Anadolu Şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Yalova Belediyesi, Manisa Vestel, Samsun Yol, Trabzon Basketbol Diyarbakır Bağlar Belediyesi, Antalya Kepez ve temsilcimiz Gaziantep Şehitkamil Belediyespor`un bölgelerini temsil edeceği Anadolu Şampiyonası parke üstünde renkli ve çekişmeli anların yaşanmasını sahne olacak. Ben tüm basketbol severleri şimdiden Anadolu Şampiyonasında yapılacak müsabakaları izlemeye davet ediyorum. Bölge şampiyonasından birincilikle dönen Şehitkamil Belediyespor Kulübünün değerli idareci, antrenör ve sporcularını yürekten kutluyorum" dedi.
ŞAMPİYON KADRO
İl ve Bölge Şampiyonu olarak Gaziantep`i Anadolu Şampiyonasında Temsil Edecek Kadroda; İdari Menajer Metin Alati, Antrenörler: Bülent Erdoğan, Mert Murat Özdemir, Cihat Yasıllıgöz, Yunus Haskaya, İstastikçi: Şükrü Güneş Takım Doktoru: Gürhan Dönmez Sporcular; Mazlum İlbaş, Uğurcan İzin, Oğuzhan Solak, Mehmet Kayalar, Halit Kaleoğlu, Emre Karagedik, M.Emre Akay, Kuray Taşdoğan, Mikail Çalışkan, Alican Sebzeci, Mustafa Naimoğlu, Kadir Satan ve Fırat Bulut yer alıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Türk fısıldayıcısı Bayburt Güvercini sesiyle büyülüyor Dünya kuş literatüründe "Türk fısıldayıcısı" olarak bilinen ve yöre halkı tarafından "çift kukul" adıyla tanınan Bayburt güvercini, ötüşüyle meraklılarını kendine hayran bırakıyor. Türkiye’deki dört ötücü güvercin türü arasında yer alan Bayburt güvercini, kuş meraklıları tarafından yıllardır beslenerek günümüze kadar varlığını korudu. Tepesindeki perçeme benzer tüy yapısıyla tanınan bu özel güvercin, özellikle sesinin güzelliği nedeniyle yetiştiriliyor. Küçük yaşlardan beri Bayburt güvercini besleyen Mustafa Kayalı, bu kuşun Bayburt kültürünün bir parçası olduğunu belirtti. Kayalı, "Bayburt güvercininin ötüş sesi, Binali Selman’ın mey sesi ile topraklı tosunun sesine benzetilir. 7 yaşında mahallemizdeki bir kuşçudan etkilenerek başladım, yaklaşık 50 yıldır bu kuşları besliyorum" dedi. Kayalı, güvercinlerin ötüş döneminin mart ayında sona erdiğini, ardından yavrulama sürecinin eylül ayına kadar devam ettiğini belirterek, "Bu kuş 1800’lü yıllardan beri sesi için bakılan bir güvercin. Türk fısıldayıcısı olarak literatüre geçti. En önemli özelliği sesinin güzel olmasıdır" ifadelerini kullandı. Bayburt’ta kuş sesinin dinlenmesinin adeta bir gelenek haline geldiğini belirten Kayalı, "Her akşam arkadaşlarımız gelir, sedirde oturur, kuşların ötüşünü dinleriz. Ötüşleri üzerine konuşur, seslerini değerlendiririz. Bu bizim için büyük bir keyif" dedi. Kayalı ayrıca, Bayburtluların göç ettikleri her yere bu güvercini de götürdüğünü belirterek, "İstanbul’da, Bursa’da, Gümüşhane’de, hatta Almanya ve Fransa’da bile Bayburt güvercini var. Bayburtlu nereye gitmişse kuşunu da yanına almış" ifadelerini kullandı. Güvercinlerin yuvalarının "kem" adı verilen çayır otundan yapıldığını belirten Kayalı, "Bu yuvaların eni 21 santimetre, boyu 40 santimetredir. Üç adet kemle yapılır. Türkiye’de başka bir yerde böyle bir yuva sistemi yok. Ot olduğundan hava sirkülasyonu sağlar, pislik çabuk kurur, yavrular sağlıklı büyür. Çok akıllıca düşünülmüş bir sistemdir" diye konuştu.