YEREL HABERLER - 15 Nisan 2012 Pazar 18:01

GENÇ BİLİM ADAMLARINA TEBRİK YAОIYOR

A
A
A
GENÇ BİLİM ADAMLARINA TEBRİK YAОIYOR

Türkiye Özel Okulları Birliği tarafından düzenlenen Türkiye Münazara Şampiyonasında finallere birinci sırada ismini yazdıran GKV Münazara takımındaki genç bilim adamlarına tebrik yağıyor.
GKV Özel Okullarında düzenlenen törene katılan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ergün, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Milli Eğitim şube müdürleri, genç bilim adamlarını kutlayarak TÜBİTAK finallerinde önemli sonuçlar beklediklerini ifade etti.
TÜBİTAK tarafından organize edilen 43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Adana`da düzenlenen yarı finallere katılan Biyoloji Öğretmeni Burcu Akçay Dindaroğlu rehberliğinde GKV`li Ersin Bacaksız tarafından hazırlanan Biyoloji Projelerinden kozmetik ve güneş kremlerinde kullanılan organik fotoprotektif maddelere alternatif olarak Pistacia meyvelerinin araştırılması çalışması bölge birincisi oldu.
Biyoloji Öğretmeni Hale Ersan rehberliğinde Ayşe Gökçe Kutsal ve Gizem Zer`in hazırladığı Gaziantep`teki Fıstık İşletme Tesislerinde oluşan fıstık kabuklarının Kombucha Mantarı ile Fermantasyonu Projesi bölge üçüncüsü olmayı başardı. TÜBİTAK Adana bölge yarışmasında 1. olan biyoloji projesi Ankara`daki final yarışmasına katılacak olan Gaziantep`teki tek proje olma özelliğini taşıyor. Kozmetik ve güneş kremlerinde kullanılan organik fotoprotektif maddelere alternatif olarak Pistacia meyvelerinin
araştırılması projesi kozmetik dünyasının da ilgisini çekmiş ve antep fıstığının kozmetik ürünlerde kullanımına imkan verilebileceği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştı.
TÜBİTAK Adana`da bölge 3`ncüsü seçilen projede MEF Okulları proje yarışmasında finale kalarak yine önemli bir başarıya imza atılmasını sağlamıştı. Diğer taraftan Türkiye Özel Okullar Birliği tarafından düzenlenen Türkiye Münazara Şampiyonasında bütün kategorileri başarıyla geçerek Türkiye finallerine isimlerini birinci sırada yazdıran GKV Özel Okulları Münazara Takımı`nın elde ettiği başarılar da Gaziantep`in ortak gurur kaynağı olmuştu.
Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, GKV Özel Okullarının eğitim alanında yarım asırlık hizmetleriyle markalaşmayı başardığını belirterek "Bilimsel çalışmalarla geleceğin bilim adamlarının yetişmesinde öncülük etmiştir. Gerek TÜBİTAK dereceleri gerek Türkiye Münazara Şampiyonası sonuçları sadece GKV Özel Okullarının değil, Gaziantep`in de ortak gurur kaynağı olmuştur. Öğrencilerimizi kutluyor, finallerden şampiyonluk haberleri bekliyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sarıyer’de Kurban Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar boğazda serinledi Sarıyer’de güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar Kurban Bayramı’nın ilk gününde sahillere akın etti. Kimisi güneşlendi kimisi de denize girdi. Kurban Bayramı’nın ilk gününde bayram ziyaretlerini tamamlayan vatandaşlar, Sarıyer Kireçburnu sahiline akın etti. Kimi vatandaş güneşlendi kimi vatandaş da denize girdi. Bazıları ise sahil bandında yürüyüş yaptı. Vatandaşlar ve çocuklar sahilde güzel havanın tadını çıkardı. Kireçburnu sahilde güneşlenmeye gelen Suat Semih, “Şimdiki bayramlar bana çok yavan geliyor. Eskisi gibi değil. Hiçbir şeyi eskiye ait değil. Yarın daha fazla kişi gelir buraya. Buranın insanı birbirini tanır. Ben de buranın bütün insanlarını tanırım. Bayramlar benim için çocukluğumun bayramları değil. Aynı şeyleri çocuklara yapmak istiyorum ama yapamıyorum. Bizim yaptığımız davranışları çocuklar hoyrat karşılıyor. Onlar şimdiki ortama alışmışlar. Bizim çocukluğumuzdaki saygı sevgi kalmamış. Çocuklar bizi gördüğü zaman elimizi öperlerdi ama şimdi yok” dedi. “İstanbul bayramda bize kalmış” Herkesin bayramını kutladığını söyleyen Savaş Dursun ise, “Herkese iyi bayramlar diliyorum. Sağlık ve mutluluk dolu bir bayram geçirmesini isterim tüm Türkiye’nin. İsrail’deki zulmün de son bulmasını isterim. Tüm dünyaya iyi bayramlar diliyorum. Biraz deniz havası almaya geldim. Şehir dışında çalışıyorum. Özlemişim buraları. İstanbul normalde bayramda boşalırdı sakin olurdu. Şu an biraz daha yoğun. Yine herkes gitmiş. İstanbul bize kalmış” diye konuştu.
İstanbul Bakırköy’de tartıştığı eski sevgilisini bıçakladı, yaşanan anlar güvenlik kamerasında Bakırköy’de 16 yaşındaki kız, eski erkek arkadaşı tarafından konuşmak için çağrıldığı yerde bıçaklanarak yaralandı. Bıçaklama anı güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken şüpheli şahıs kısa sürede polis ekipleri tarafından yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, geçtiğimiz cuma günü Bakırköy Cevizlik Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre 16 yaşındaki D.A. isimli kız, bir süre önce ayrıldığı erkek arkadaşı H.E.U. tarafından buluşmak için çağrıldı. İkilinin buluşması esnasında çıkan tartışmada H.E.U. yanında getirdiği bıçakla D.A.’yı bıçaklayarak kaçtı. Olay yerine çevredeki vatandaşların ihbarı ile sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Karnından bıçaklanan D.A. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kısa sürede yakalandı Yaşanan olay sonrası polis tarafından şüpheli şahsı yakalamak için çevrede çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde H.E.U. Esenyurt’ta yakalandı. ’Kasten yaralama’ suçundan mahkemeye sevk edilen H.E.U. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bıçaklama anı güvenlik kamerasında Yaşanan olay anı ise çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde D.A. ile H.E.U.’nun bir şeyler konuştuğu, ardından U.’nun genç kızı karnından bıçaklayıp kaçtığı anlar yer aldı.