YEREL HABERLER - 26 Nisan 2015 Pazar 17:49

Öğretmen Okulu Mezunları 40. Yılında Buluştu

A
A
A
Öğretmen Okulu Mezunları 40. Yılında Buluştu

Gaziantep Öğretmen Okulu mezunları, mezuniyetlerinin 40’ıncı yılında The Anatolian Otel’de bir araya geldi. Gençlik yıllarını yâd eden 40 yıllık mezunlar, çeşitli şehirlerden gelerek Gaziantep’te buluştular.
Gençlik yıllarından bu yana 40 yılın hasretinin olduğunu belirten Mehmet Memikbeşe, “Gençlik yıllarımızdan bu tarafa 40 yılın bir hasreti var, Özlemi var, hepimiz ayrı illerde, ayrı yerlerde, belki ayrı mesleklerdeyiz. Birçok insanımız emekli olmuş ama görüyorum ki hala öğretmen okulu yıllarının o duygularıyla beraberiz. 40 yıl önceki o güzel anılarımızı gençlik yıllarının meşakkatli yıllarını bu gün güzel anılar içerisinde yâd ediyoruz. Aramızdan ayrılan rahmetli olan arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz” dedi.
Mezun olmanın 40. yılında dostlarla bir araya gelmenin sevincini yaşayan Seyfi Herdem, “1974-75 eğitim öğretim yılın da 4 sene yatılı okuduk ve mezun Bu sene tam 2015 yılı itibariyle 40. Senemiz, bunu birkaç yıl öncesinden düşünüyorduk, bir araya gelmeyi, fakat o kadar zaman geçmiş bir ömür her birimiz bir tarafa dağılmışız, birçok arkadaşımız öğretmenliği bırakmış, farklı meslek guruplarına geçmiş bir kısmı emekli olmuş çalışanlar var onlara ulaşmakta biraz zorlandık. Ama neticede evvelki sene bunun kurgusunu yaptık biraz hayal olsa da toplaya bildiğimiz arkadaşları toplayacağız, 40. Senemizde özellikle bir araya geleceğiz dedik. Geçen sene 39.senemizi yaptık, bu sene 40. Senemiz altın olmazda gümüş yılımız diyelim. İlk seneyi ve ikinci seneyi Gaziantep’te yapalım dedik. Ondan sonraki yıl dönümlerinde, Ürgüp ve çevresi Kapadokya gezisi ya da Antalya da buluşmayı düşünüyoruz. İnşallah sayıyı daha da çoğaltacağız ve bunu her yıl tekrarlayacağız” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.