YEREL HABERLER - 27 Nisan 2015 Pazartesi 15:09

Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinden Anlamlı Eğitim

A
A
A
Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinden Anlamlı Eğitim

Kaliteli ve modern eğitimiyle beğenileri üzerine toplayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), her bir bölümüyle başarılara imza atıyor. Her bölümünde başarılı ve nitelikli öğrenciler yetiştiren HKÜ, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nda (SBYO) verdiği eğitimle geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştiriyor.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Selver Güler’in yürüttüğü “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi stajı” kapsamında, Gaziantep Çocuk Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde bebeği tedavi gören annelere; anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları, el hijyeni, kişisel bakım, emzirme teknikleri, lohusalıkta beslenme, yenidoğanda hijyenik bakım ve ek gıdalara geçiş eğitimi veriyor.
HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Selver Güler, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi stajının amaçlarından biri de; hastanede bebeği tedavi görmekte olan annelerin bilgi gereksinimlerini saptamak ve karşılamak. Bu amaç doğrultusunda, Gaziantep Çocuk Hastanesi Anne Sütü Teşvik Eğitim Hemşiresi Müjde Aydın ile birlikte annelerin hangi konularda eğitim almak istedikleri belirlenerek eğitime başlandı” dedi.
Eğitim boyunca annelere Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından, birbirinden önemli seminerler ve sunumlar yapıldı.
Eğitime katılan anneler verilen eğitimlerden ötürü çok memnun olduklarını ifade ederek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve özellikle Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’na ve Eğitim Hemşiresi Müjde Aydın’a, gösterilen hassasiyetten ötürü teşekkür ettiler.
Eğitimler, Mayıs 2015 ayının son haftasına kadar devam edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma Belediyesi’nin kreşinde 4 yaşındaki çocuğa şiddet iddiası Bandırma Belediyesi’nin Türkan Saylan Gündüz Bakım Evi’nde, öğretmenin, 4 yaşındaki öğrenciyi tırnaklarını geçirerek yaraladığı ileri sürüldü. Bandırma Belediyesi’nin 600 Evler Mahallesi’nde bulunan Türkan Saylan Gündüz Bakım Evi’nde 4 yaşındaki K.Ö.’ye şiddet uygulandığı iddia edildi. Durumu K.Ö.’nün babaannesi fark etti. Babaanne, K.Ö.’nün avcunun içindeki tırnak batığı ve kan izlerini gördü. K.Ö. yaşananları önce babaannesine sonra anne ve babasına anlattı. K.Ö. oyun oynarken yaramazlık yaptığı için öğretmeni C.U.’nun kendisini hırpalayıp tırnaklarını avcuna batırarak kanattığını söyledi. Bunun üzerine K.Ö.’nün annesi D.Ö. sosyal medya üzerinden C.U. ile iletişime geçip oğlunun avcunun içindeki yaranın sebebini sordu. C.U. kreşteki başka bir çocuğun bu yaralanmaya sebep olduğunu anlattı. Aile darp raporu aldı Çocuğun avuç içerisinde 12 ve 6 milimetrelik iki tırnak yarası olduğu darp raporunda belirlendi. K.Ö. gündüz bakım evinde yaşadığı kabus dakikalarını ailesiyle paylaştıktan sonra Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek çocuğu için darp raporu alan baba C.Ö., ardından olayı daha iyi anlayabilmek için gündüz bakım evininin yolunu tuttu. C.Ö.’nün güvenlik kamerası kayıtlarını izlemek istemesi üzerine gerçek ortaya çıktı. Öğretmen C.U.’nun minik çocuğu hırpalayarak bir kenara çekip şiddet uyguladığı anlaşıldı. Daha sonra Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden C.Ö. suç duyurusunda bulunarak öğretmen C.U.’dan şikayetçi oldu. Yaşanan olayın ardından, Bandırma Belediyesi tarafından C.U.’nun açığa alındığı ve hakkında hukuki sürecin başlatıldığı öğrenildi.