ASAYİŞ - 28 Nisan 2015 Salı 15:51

Gaziantep'te Yangın İhbarı İtfaiyeyi Harekete Geçirdi

A
A
A
Gaziantep'te Yangın İhbarı İtfaiyeyi Harekete Geçirdi

Gaziantep’te bir evde yangın çıktığı ihbarı itfaiyeyi harekete geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, Mithatpaşa Mahallesi 3 Nolu Sokak’taki bir binanın üst katında yangın çıktığı ihbarı itfaiyeyi harekete geçirdi. Yangının çıktığı adrese giden ekipler, binanın en üst katına çıkarak alevlere müdahale etmek istedi. Yangının mutfaktaki malzemelerin tutuşması sonucu çıktığı ve ev sahipleri tarafından söndürüldüğü öğrenilince ekipler olay yerinden ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul BAU Asya’daki en iyi üniversiteler arasında yer aldı Dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE), ‘2024 THE Asya Üniversiteleri’ sıralamasının sonuçlarını açıkladı. Bahçeşehir Üniversitesi sıralamada 196’ncı, Türkiye’de ise 9.sırada yer aldı. Üniversitelerinin tüm temel misyonları, öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildiği, dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education-2024 THE Asya Üniversiteleri” sıralaması açıklandı. Asya’nın en iyi üniversitelerinin yer alığı sıralamada Bahçeşehir Üniversitesi 739 üniversite arasında 196’ncı, Türkiye’de ise 9’ncu sırada yer aldı. BAU vakıf üniversiteleri arasında 4. sırada Türkiye’deki üniversiteler arasında 9. sırada yer alan Bahçeşehir Üniversitesi, ülkedeki en iyi 4 vakıf üniversitesinden biri olma başarısını gösterdi. Bahçeşehir Üniversitesi; Koç, Sabancı ve Bilkent üniversitelerinin ardından dördüncü olarak, Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasındaki yerini aldı. Türkiye’den 75 üniversite Dünya üniversitelerinin performanslarını 18 gösterge kullanarak ölçen ve Asya kıtasını kapsayan bir akademik performans haritalaması yapmayı hedefleyen THE Asya Üniversiteleri sıralamasında, Türkiye’den 75 üniversite girdi. Üniversiteler başlıca; öğretim, araştırma, araştırmanın kalitesi, endüstri ile ilişkiler, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildi. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Türkiye’den sıralamaya giren vakıf üniversiteleri arasında ‘Uluslararası Görünürlük (International Outlook)’kategorisinde de 4. sıraya yerleşti. Rektör Hatipoğlu: “Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlar ile ilerliyoruz” Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bahçeşehir Üniversitesi, THE Asya 2024 Dünya sıralamasında 196. sıraya, Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri arasında Koç, Sabancı ve Bilkent Üniversiteleri ardından 4. sıraya yerleşti. Vakıf üniversiteleri sıralamasında ilk 3’te yer alan üniversiteler aynı zamanda ‘YÖK Araştırma Üniversitesi’ statüsünde yer almaktadır. Bu sonuç Bahçeşehir Üniversitesi olarak bizim de öncü bir araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi göstermektedir. 2024 THE Asya Üniversiteler sıralamasını oluşturan birçok alt bileşen var. THE, bunlardan biri olan araştırma kategorisi kriterlerini bu sene zenginleştirerek; araştırma çıktıları, patentleri, uluslararası büyük projeleri ve bilime yapılan tüm katkıları değerlendirmeye alıyor. Türkiye’de tüm üniversiteler arasında bu kategoride ilk 10’da yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Sıralamaya giren üniversiteler arasında en genç üniversite olduğumuzu da ifade etmek isterim. Süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyor ve kutluyorum.”
Erzincan Erzincan’da toplam 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 15 aranan şahıs yakalandı Erzincan Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son 1 hafta içerisinde aranması bulunan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda; Toplam 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 15 aranan şahıs yakalandı. 23 Nisan 2024 - 30 Nisan 2024 tarihinde Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda; Cinsel taciz suçundan 6 yıl 7 ay 16 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, bir yabancıyı ülkeye sokan veya ülkede kalmasına imkân sağlama suçundan 6 yıl 3 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan 1 şahıs, mala zarar verme suçundan 1 yıl 8 ay 12 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık suçundan 11 ay 3 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, 2863 sayılı kanuna muhalefet suçundan hakkında suçundan 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, basit yaralama suçundan 3 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret 125/2 suçundan 11.250 TL adli para cezası bulunan 1 şahıs, kadına karşı basit yaralama suçundan 2.520 TL adli para cezası bulunan 1 şahıs, hakaret suçundan 1.740 TL adli para cezası bulunan 1 şahıs, vergi usul kanununa muhalefet suçundan ifadeye yönelik aranması bulunan 1 şahıs, 5607 sayılı kanununa muhalefet suçundan ifadeye yönelik aranması bulunan 2 şahıs, toplam 18 yıl 7 ay 23 gün hapis cezası olan 9 şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi. 15 bin 510 TL adli para cezası olan 3 şahıs, ifadeye yönelik cezası olan 3 şahıs olmak üzere toplam 15 şahıs Emniyet Müdürlüğünde tamamlanan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.