YEREL HABERLER - 26 Temmuz 2015 Pazar 16:28

Tümsiad Başkanı Cuma Çekici Basın Bayramını Kutladı

A
A
A
Tümsiad Başkanı Cuma Çekici Basın Bayramını Kutladı

Tümsiad Gazinatep Şube Başkanı Cuma Çekici, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Çekici, mesajında, kamu yararını gözeten, tarafsız, bağımsız ve doğru habercilik anlayışını benimseyen, kamuoyunu bilgilendirme görevini ahlaki ilkelerden taviz vermeden yerine getiren basının, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından olduğunu belirtti.
Üstlendiği bu önemli görevlerin, basının sansür ve benzeri kısıtlamalara maruz kalmadan sorumluluklarını yerine getirebilmesini, basın özgürlüğünün her şart altında gözetilmesini zorunlu kıldığını vurgulayan Çekici, şunları kaydetti:
"Farklı görüşlerin serbest olarak dile getirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temeli, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür ancak doğru, eksiksiz, tarafsız haber verme, özel hayata ve kişilik haklarına saygı bu özgürlüklerin korunması bakımından basınımıza düşen önemli yükümlülüklerdir. Şeffaf, demokratik ve açık toplum hedefine ulaşılmasında üzerine düşen görevi duyarlılıkla yerine getiren basın kuruluşlarımız, ülkemizde özgürlüklerin gelişmesi ve demokratik hukuk devleti anlayışının tam olarak yerleşmesi hedefine ulaşmada katkı yapmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Gaziantep genelinde görev yapan tüm basın çalışanlarımız ve basın yayın kuruluşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Nisan ayında en çok BIST 100 kazandırdı Aylık en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 3,59 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları’nı açıkladı. Buna göre, aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 3,17, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 3,59 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından külçe altın yüzde 1,37 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken; mevduat faizi (brüt) yüzde 0,56, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 0,76, dolar yüzde 2,55 ve Euro yüzde 3,87 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde; külçe altın yüzde 1,78 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken; mevduat faizi (brüt) yüzde 0,16, DİBS yüzde 0,36, dolar yüzde 2,15 ve euro yüzde 3,48 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. Külçe altın, üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,31, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 10,08 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,60, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,80 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu. Altı aylık değerlendirmeye göre külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 18,30, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 12,69 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; aynı dönemde DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,48, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 14,73 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu. Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde gerçekleşti Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde BIST 100 endeksi; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 23,92, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 13,60 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından külçe altın yüzde 23,85, doları yüzde 7,40 ve Euro yüzde 5,04 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; mevduat faizi (brüt) yüzde 26,71 ve DİBS yüzde 44,81 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde külçe altın yüzde 13,54 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken, dolar yüzde 1,54, euro yüzde 3,70, mevduat faizi (brüt) yüzde 32,81 ve DİBS yüzde 49,41 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.
Malatya Malatyalı İrem Su, Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek Malatyalı modern pentatlon sporcusu İrem Su Kocaoğlan, İstanbul’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Malatyalı milli sporcu İrem Su Kocaoğlan, Ankara’da yapılan Türkiye Şampiyonası 3. Ayak Modern Pentatlon Milli Takım seçmelerinde dereceye girerek İstanbul’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Modern Pentatlon Milli Takım Antrenörü Rüstem Pelit, İrem Su için bu sürecin hiç kolay olmadığını belirterek, "Ocak ayından beri sakatlıkla mücadele ediyordu. Şu anki yaptığımız derecenin üstünde bir derece yapmamız gerekiyordu. Malatya’da kötü günler yaşadık halen izlerini üstümüzden atamadık. Bununda bir etkisi var ama bunu bahane olarak saymamak gerekiyor. Biz önümüze bakıp daha iyi derecelerle ülkemizi dünyada modern pentatlon branşında temsil etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. Modern Pentatlon Milli Takımı ve aynı zamanda Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri Sporcusu İrem Su Kocaoğlan ise yaptığı açıklamada, "Ülkemizi Avrupa Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazandığımdan dolayı çok mutluyum. Ama daha çok çalışmam gerekiyor, eksiğimin çok farkındayım. Spor Genel Müdürümüz ve Federasyon Başkanımız Dr. Veli Ozan Çakır, bizi yalnız bırakmadı" dedi. 6 Şubat depremlerinde tüm malzemelerinin enkaz altında kaldığını da ifade eden Kocaoğlan, "Depremden sonra Ankara’ya gittik. Rüstem hocamla ben ve arkadaşlarımın tüm malzemelerini tamamladılar. Spor Genel Müdürümüz bana şunu söyledi, ’Her şey yerine gelir siz yeter ki iyi olun bizler devlet olarak yanınızdayız’. İşte o gün benim hayatımın dönüm noktasıydı ve ben bu bilinçle çalışmaya devam ettim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın bizlere bu anlamda sporun içinden gelen bilinçli başkan yada yöneticileri verdiği için ayrıca teşekkür ediyorum. Rüstem hocamla beraber Spor Genel Müdürümüz Veli Ozan Çakır’a ve devletime vefa borcum var. Bunu başarımla ödemek istiyorum İnşallah. Güzel derece yaparak Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkacağım" diye konuştu.
Ağrı Başarılı güreşçiler ödüllendirildi Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Eleşkirt ilçesindeki spor tesislerini gezerek incelemelerde bulundu. Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, ilçede yürütülen gençlik ve spor faaliyetleri ve planlanan yeni projeler hakkında İlçe Müdürü Sebahattin Güzel’den bilgi aldı. Din, tesislerde devam eden antrenman ve kursları da ziyaret ederek genç sporcularla sohbet etti. İl Müdürü Din başarılı güreşçileri antrenmanlarında ziyaret ederek, sohbet etti. Bu yıl farklı illerde düzenlenen Türkiye Güreş Şampiyonalarında dereceye giren başarılı güreşçilerle bir araya gelen İl Müdürü Din, sporcuları başarılarından dolayı tebrik ederek ödüllendirdi. Şampiyonalarda mücadele ederek Ağrı’yı başarılı bir şekilde temsil eden sporcuları yürekten kutladığını belirten İl Müdürü Din, "Sporcularımız birçok dalda olduğu gibi güreş alanında da başarıdan başarıya koşuyor. Bakanlığımızın spora yaptığı yatırımların karşılığını alması bizleri her geçen gün daha da mutlu ediyor. Ülkemizin farklı şehirlerinde Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen ulusal şampiyonalarda Ağrı’yı başarıyla temsil eden güreşçilerimizi kutluyor ve bizlere yaşattıkları gurur için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Spora ve sporcularımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarını spora teşvik eden ve onları her daim destekleyen değerli velilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı kötü alışkanlardan uzak tutmak ve onları geleceğe daha sağlıklı olarak hazırlayabilmek için özellikle spora teşvik etmek son derece önemli. Bizleri gururlandıran değerli sporcularımızı, antrenörleri Adem Şahna’yı ve ilçe müdürümüz Sebahattin Güzel’i bir kez daha tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi. İl Müdürü Din günün anısına dereceye giren sporculara spor malzemesi hediye ederek, başarılarının devamını diledi.