YEREL HABERLER - 06 Mayıs 2012 Pazar 09:37

KİMLİK BİLDİRİM SİSTEMİ 24 SAAT KESİNTİSİZ ÇALIŞIYOR

A
A
A
KİMLİK BİLDİRİM SİSTEMİ 24 SAAT KESİNTİSİZ ÇALIŞIYOR

Gaziantep Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından desteklenen `Kimlik Bildirim Sistemi` tanıtıldı.
`Kalkınmada Kurumlar arası İşbirliği, Kayıt Dışı ile Mücadele ve Sürekli Güvenli İş Ortamı` adlı projenin Gaziantep Emniyet Müdürlüğü çocuk sinema salonunda yapılan tanıtım toplantısına Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Dr. Selçuk Zengin, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürü Behçet Şüküroğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep İl Müdürü Ahmet Yetim, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) personeli ile kursiyerler katıldı.
Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Zengin uygulamanın Gaziantep, Adıyaman ve Kilis`te ve ilçelerinde başladığını belirterek, "Bu proje ile Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde özlenen ve hedeflenen kurumlar arası işbirliği ve bilgi paylaşımı, tüm bürokratik işlemlerden arındırılarak en etkin, doğru ve verimli bir şekilde yerine getirilmesi sağlanmıştır. Ülkemizin kalkınmasında büyük bir sorun teşkil eden kayıt dışı istihdamla mücadelede işverenin desteğini de yanına alarak kamu kuruluşlarının etkin bir mücadele vermesi sağlanmıştır" dedi.
Zengin, projenin 24 saat kesintisiz bir şekilde çalıştığını ifade ederek, "Gazi şehrimiz Güneydoğu`nun lokomotifi olan bir sanayi kenti olması dolaysıyla çok yoğun bir göç almaktadır. Bu nedenle, amacı işyerlerinin güvenliğini sağlamak olan 1774 sayılı "Kimlik Bildirme Kanunu" kapsamında işveren ve vekilleri, yılın 365 günü 24 saat kesintisiz internet üzerinden dünyanın her yerinden binlerce çalışanın kimlik bilgilerini birkaç dakika içerisinde var oluş nedeni halkının güvenliğini en üst seviyede sağlamak olan Emniyet birimlerine ulaştırmaktadır" diye konuştu.
Proje sayesinde çeşitli suçlardan aranan şahıslarında kısa sürede tespit edildiğini hatırlatan Zengin, "Proje kapsamında bugüne kadar Gaziantep İl Merkezinde 38.698 firma ve bu firmalarda çalışan 141 bin 456 kişinin veri girişi yapılmış, veri girişi ile proje üzerinden yapılan GBT sorgulamasında, işyerlerinde çalışan 198 kişi hakkında çeşitli suçlardan adli makamlarca arama kaydı olduğu tespit edilerek gerekli yasal işlemler yapılmıştır" şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından Gaziantep, Kilis ve Adıyaman Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) personeli ile kursiyerlere katılım belgeleri dağıtıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu 2024 yılının ilk off-road yarışları Ordu’da yapıldı Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Oksijen Off-Road Kulübü iş birliğinde 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali’ Altınordu ilçesi Melet Irmağı Kültür Otağı Mevkiinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde şehre her gün yeni bir faaliyet, yeni bir etkinlik, yeni bir dinamizm kazandıran Büyükşehir Belediyesi, adrenalin tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda da off-road festivalleri düzenlenen Ordu, 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali 2024’e ev sahipliği yaptı. 2024 yılının ilk yarışı olma özelliği taşıyan yarışlar 2 gün sürdü. İlk gün Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde tanıtım gerçekleştirilen festivalin ikinci gününde araçlar sahne aldı. Altınordu ilçesi Melet Irmağı kenarında düzenlenen ve 100 aracın katılım sağladığı müsabakada araçlar çeşitli engellerle zorlaştırılmış ağır parkurlarda kıyasıya mücadele etti. Motor gücüne göre farklı kategorilerde yarışan sporcular zorlu parkuru en hızlı ve hatasız şekilde tamamlamaya çalıştı. Yarışmacılar parkurda zaman zaman zorlu anlar yaşadı. Renkli görüntülere de sahne olan festivale vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Oksijen Off Road Kulübü iş birliğinde 2024 yılının ilk yarışı olan ‘Ordu Oksijen Off Road Festivali’nde dereceye giren pilotlara çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu’nun Off-Road ile anılacak bir şehir olacağını söyledi. Başkan Vekili Tezcan, şöyle konuştu: “Güzel bir yarışın sonuna geldik. Adrenalin tutkunları ile güzel bir yarış gerçekleştirildi. Kazasız belasız güzel bir yarışma oldu. Burası sizin yuvanız. Artık Ordu off-road sporu ile bütünleşti. Burada devamlı bir parkurunuz var. Dün olduğu gibi her zaman yanınızdayız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, daima sizin yanınızda ve sizleri destekliyor. Artık bu yarışlar Ordu’da gelenekselleşecek. Ordu denilince off-roadta bütün dünya bizleri tanıyacak” dedi.