YEREL HABERLER - 20 Aralık 2011 Salı 15:51

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİNDE TANIŞMA TOPLANTISI

A
A
A
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİNDE TANIŞMA TOPLANTISI

Gaziantep Üniversitesi’nde, TMMOB MMO Gaziantep Şubesi Öğrenci Komisyonu, Makine Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümleri tarafından tanışma toplantısı düzenlendi.
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı konferans salonunda yapılan toplantıya TMMOB MMO Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak, Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. L. Canan Dülger, Gaziantep Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkay Dereli, Özmaksan’da Makine Mühendisi Hamit Öztürkmen, Tüpraş’ta Endüstri Mühendisi Cemal Marangoz, Makine Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Dilancan Dok konuşmacı olarak katıldı.
Makine Mühendisleri Odasının, 57 yıllık geçmişinde ülke genelinde gerçekleştirdiği çok yönlü etkinliklerle demokratik mesleki kitle örgütü olarak Türkiye’de etkin bir kuruluş olduğunu söyleyen TMMOB MMO Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak, "Sizler bugünün öğrencileri, yarının mühendislerisiniz. Bizim odamızın potansiyel üyesi olarak artık bu odanın birer ferdisiniz. TMMOB Makine Mühendisleri Odası, anayasanın 135. maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği
(TMMOB) kanununa göre 1954 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur" ifadesinde bulundu.
Makine mühendisliğinde uygulamalı eğitimin önemli olduğuna dikkat çeken Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. L. Canan Dülger, "Mühendislik eğitiminde Gaziantep Üniversitesinde birinci ve ikinci öğretimle birlikte bin 135 civarında öğrencimizle öncülük etmekteyiz makine mühendisliği bölümü olarak. Mühendislik eğitimi ister makine, ister diğer branşlar olsun, zor bir eğitim. Bu eğitim sürecinde özellikle odalarla iletişime geçip sizi birinci sınıfta kısa sürede odayla entegre
olup, aktivitelerde görev almanız bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.
Üniversiteden mezun olan öğrencilerin iyi yerlerde çalıştıklarını belirten Gaziantep Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkay Dereli, "Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümü mezunları kapışılıyor. Mezunlarımız gerçekten çok iyi yerlerde çalışıyorlar. Yana yana Gaziantep Üniversitesi mezunu arayan Gaziantep’te, Türkiye’de, dünyada birçok işletme var. Bu bir gerçek. Yaptığınız işleri kaliteli, özgün yaparsanız arkasında durursanız iyi yerlere
gelirsiniz. Bu uğurda bir arada ve dik durmalıyız. Meslek, haysiyet ve şerefinizi korumak öncünüz olmalıdır" diye konuştu.
Dereli, kuruluşundan bugüne değin yaptığı eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri ile Endüstri Mühendisliği Bölümünün gerek Gaziantep, gerek Türkiye ve gerekse tüm dünyada çok başarılı bir model ortaya koyduğunu ve mezunlarının dünyanın dört tarafında evrensel iş başarıları elde ettiğini görmenin, kendilerinin çalışma azmini daha da artırdığını belirtti.
Makine Mühendislerinin yaptığı işle ilgili bilgi veren Özmaksan’da Makine Mühendisi Hamit Öztürkmen, "Makine Mühendisliğinin temel konusu mekanik sistemler ve enerji dönüşümleri. Her türlü mekanik sistem ve enerji dönüşümleriyle ilgili tasarımlar, analizler, üretim, bakım ve onarım yapabiliyoruz. Makine mühendisi temel olarak matematik ve fizik bilimlerini çok iyi bilen bunun yanı sıra mekanik, mekatronik, termodinamik ve enerji konularına hakim olan kişidir" dedi.
GAÜN Endüstri Mühendisliği Bölümünün ilk öğrencisi ve ilk mezunu olan ve halen Koç Holding bünyesindeki TÜPRAŞ’ta endüstri mühendisi olarak çalışmakta olan Cemal Marangoz ise, öğrencilerin masanın öbür tarafındaki öğrencilik zamanlarını çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini, herkesin herkesle dünyanın her yerinde; kendisi gibi düşünmeyen insanlarla bile uyum içerinde çalışmak için hazır olması gerektiğini belirtti.
Gaziantep Üniversitesi mezunu olarak girdiği birçok iş sürecinden başarı ile ve alnının akı ile çıkabildiğini söyleyen Marangoz, Gaziantep Üniversitesinin son yıllarda çok büyüdüğünü ve mezunlarının tercih edildiğini kaydetti.
Etkinliğe telekonferans ile katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adil Baykasoğlu, endüstri mühendisliğinin sosyal bilimlere dokunan özgün yapısıyla önümüzdeki yıllarda da popüler bir meslek olarak kalacağını ifade etti.
Makine mühendisleri odasına öğrenci üyeliğin şartları hakkında bilgi veren Üniversitemiz Makine Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi D. Dilancan Dok, oda hizmetlerinden kurs, seminer, sempozyum ve kongre etkinliklerine katılım, Oda yayınlarında üyeye indirim, teknik gezi gibi odanın üyeye sağladığı kolaylıklara sahip olarak yararlandığını söyledi.
Etkinlik, dekanlık fuaye salonunda verilen kokteyl ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Stanimir Stoilov: “Oyuncularım hem kutlamayı hem de profesyonel bir şekilde çalışmayı bildiklerini gösterdi” Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, 3-0 galip geldikleri Eyüpspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Aslında uzun kutlamalar yaptık arkasından kısa bir antrenman yapıp hazırlandık. Oyuncularım hem kutlamayı hem de profesyonel bir şekilde çalışmayı bildiklerini göstermiş oldu” dedi. Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında deplasmanda Eyüpspor ile karşılaşan Göztepe, sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Müsabakanın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, “İyi oynadığımızı düşünüyorum. 11’e 11 olan bölümde üstün taraf bizdik. Kırmızı karttan sonra Eyüp için işler zorlaştı. Çok mutluyum çünkü oyuncularım çok ciddi bir şekilde antrenman yaptılar maçtan önce. Maçta da ciddi oynayıp galip geldiler. Aslında uzun kutlamalar yaptık arkasından kısa bir antrenman yapıp hazırlandık. Oyuncularım hem kutlamayı hem de profesyonel bir şekilde çalışmayı bildiklerini göstermiş oldu. Aynı zamanda Eyüpspor’u tebrik ediyorum. Onlar da Süper Lig’e çıkmayı hak ettiler. Gerçekten çok iyi bir takım. Çok iyi bir şekilde hocaya sahipler. Onlara da Süper Lig’de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Bulgaristan’da Göztepe’nin şampiyonluk sonrası daha da popüler hale geleceğini belirten Bulgar çalıştırıcı, “Bence kesinlikle artacak. Çünkü futbolseverler benimle beraber Göztepe’yi yakından takip ediyorlar. Hem taraftarımızı hem stadımızı biliyorlar. Şu anda orada da çok fazla Göztepe taraftarı var diyebiliriz” dedi.