YEREL HABERLER - 03 Mayıs 2016 Salı 15:23

Eğitimlerini Tamamlayan 101 Çifte Çifte Sertifika Ve Hediye

A
A
A
Eğitimlerini Tamamlayan 101 Çifte Çifte Sertifika Ve Hediye

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu’ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen çiftler eğitimlerini tamamlayan 101 çift düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinelerini aldı.
Şahinbey Belediyesi nikâh salonunda düzenlenen sertifika törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şehitkâmil İlçe Başkanı Halil Uğur, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları Cuma Güzel, Dursun Gökbudak, Daire Müdürleri ve Kursiyerler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Evlilik Okulu benim için çok önemli projelerden bir tanesidir. Neden ‘Evlilik Okulu’ diye herkesin aklında bir soru var. Bir erkekle bir kadın arasında Allah’ın koyduğu prensipler çerçevesinde akdedilen muamele olan evlilik süreci ya bir cennet hayatı ya da bir cehennem hayatı olabilir. Evde eşinizle aranız iyiyse işinizde de ve diğer çalışmalarınızda da başarılı olursunuz. Ama evde huzurlu değilseniz bunların yolunda gitmesi mümkün değil. İslâm nazarında bir ibadet kabul edilen evlilik için hedefimiz mutlu bir aile ortamı oluşturmaktır. Bu okulumuzda eşlerin birbirlerini daha iyi anlayacağı, birbirine nasıl davranması gerektiğini ve evliliğin her boyutunda uygulamalı olarak nasıl davranılacağını anlatmaya çalışıyoruz ki eşler bilmeden birbirini kırıp yuvalarını dağıtmasın. Böylelikle mutlu bir aile tablosu ile huzurlu bir toplum oluşturmanın ilk adımlarını atmış bulunuyoruz. Toplumda suça karışan çocukların veya gençlerin birçoğunun aile yapısı bozulmuş olduğundan suç oranları artmaktadır. Bu nedenle daha mutlu bir aile ortamı oluşturmak için ‘Evlilik Okulu’ Projemizi kurduk. Buraya sadece bekârlar değil, evliler de katılarak faydalanabilir” dedi.
"EVLİLİĞİN ÖNEMİNİ ÖĞRENDİK"
Evlilik Okulu’na katılan kursiyerler, alının eğitimde birçok şey öğrendiklerini belirterek, “Çocuk bakımından sağlığa, dini bilgilerden evlilik hayatındaki iletişime kadar birçok konuda bilmediğimiz şeyleri öğrendik. Dinimize göre evlilik hayatı ve evliliğin önemini öğrendik. Toplum içerisindeki geleneksel bilginin dışında farklı konular da öğrendik. Bu kurs sayesinde doğru bildiğimiz bazı konuların aslında yanlış olduğunu gördük ve ona göre nasıl önlemler alacağımızı öğrendik. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na böyle bir çalışma yaptığı için teşekkür ederiz” dedi.
EVLİLİK OKULU
Şahinbey Belediyesi tarafından 2009 yılında kurulan ve tescilli bir proje olan Evlilik Okulu Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sürdürülmektedir. Evlilik Okulu eğitimlerinde aileye bağlı iletişim problemlerinin azaltılması, nitelikli evliliklerin kurulması, faydalı ve sağlıklı bireylerin yetişebilmesi, eşler arasındaki iletişim gücünü sağlamak, iletişimde empatinin önemini anlamak gibi hayati önem içeren birçok konu anlatılıyor.
410 KİŞİYE ÇAMAŞIR MAKİNESİ
Şahinbey Belediyesi’nin, 2009 yılında başlattığı ’Evlilik Okulu’ projesi kapsamında bugüne kadar 7404 kişiye kurs verilmiş olup eğitimlere katılan 410 çifte Şahinbey Belediyesi tarafından çamaşır makinesi hediye edilmiştir
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ederek, "Bundan sonra İYİ Parti de, Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da 484. UNESCO Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen fener alayına katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve çok sayıda vatandaşla birlikte yürüyen Özel, vatandaşları selamladı. Fener alayının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu ile ilgili, “Hayırlı, uğurlu olsun. Bir siyasi partide parti içi demokratik yarış hem o partiye katkı sağlar hem de ülkenin demokrasisine katkı sağlar. Çok kıymetli adaylar yarıştı. Dikkatle takip ettik. Müsavat Dervişoğlu benimle birlikte grup başkanvekilliği yaptı. İYİ Parti’de çok emeği olan çok kıymetli bir isimdir. Bundan sonra İYİ Parti de Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz. En kısa zamanda kendisini tebrik etmek için ziyaret edeceğim. İYİ Parti iyi insanlardan oluşan bir partidir. Son seçimlerde de çok sayıda iyi insan Türkiye İttifakıyla birlikte olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’den Cumhur İttifakı’na geçit vermedi. Bu iyi insanlar kendilerine yeni bir yol çiziyor. Müsavat beye hayırlısı olsun” dedi. “Akşener Türk siyasi tarihinde önemli izi olan bir insan” Meral Akşener’in Türk siyaseti açısından önemli bir siyasetçi olduğunu söyleyen Özel, “Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan. Türk siyasi tarihinde önemli kilometre taşlarında izi olan bir insandır. Millet İttifakı’nın Kılıçdaroğlu ile mimarlarından biridir. Onun bugün veda konuşması çok anlamlıdır. Kendisine de bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarılar diliyoruz. Geçmiş süreçler bir yana biz kendisine hakkımızı helal ediyoruz. O da hakkını helal etsin. İYİ Parti ve İYİ Partililer için de hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.