YEREL HABERLER - 25 Ekim 2016 Salı 17:12

101 yıllık destan

A
A
A
101 yıllık destan

Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde başlatılan ve bu yıl da devam ettirilen “Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” projesi kapsamında Çanakkale’ye gidecek öğrenciler, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da katıldığı toplantıyla bilgilendirildi.
Şahinbey Belediyesi geçtiğimiz yıl Çanakkale Zaferi ’nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde “Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” projesiyle 22 bin öğrenciyi Çanakkale’ye götürmüştü. Devam eden proje çerçevesinde bu yılbaşında da 10 bin kişiyi Çanakkale’ye götüren Şahinbey Belediyesi, yılsonuna kadar 10.bin kişiyi daha Çanakkale’ye götürerek toplamda 42 bin kişiyi Çanakkale de ecdadıyla buluşturmuş olacak.
‘‘Emanete sahip çıkmalıyız’’
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale ziyaretlerinin önemine dikkat çekerek, “Çanakkale sizin, bizim ve ülkemiz için çok önemli. Çanakkale’de ecdadımız 101 yıl önce bir destan yazdı. 7 düvele karşı imkansızlıklar içerisinde, imanlı göğüslerini siper ederek, gelecek nesilleri düşünerek vatanı düşmana teslim etmediler. Bu nedenle uyanık olup, biz de gelecek nesilleri düşünmek zorundayız. Ecdadımız nasıl 101 yıl önce Çanakkale’de 253 bin şehit vererek, bu vatanı nasıl koruduysa ve bizlere emanet ettiyse, bizlerde aynı şekilde bu vatana sahip çıkıp, bu vatanı gelecek nesillere daha güzel bir şekilde teslim etmemiz gerekiyor. Bunun içinde daha çok çalışmamız gerekiyor. Şu anki eğitim imkânları eskiyle kıyaslandığında çok daha iyi, sadece biraz gayret etmemiz gerekiyor. Çanakkale’ye yapacağınız ziyaretler, hayatınız da bir dönüm noktası olabilir. Madem ecdadımız bu vatan için bu kadar şehit vermiş, bizlerde bu vatan için neler yapabiliriz, şeklinde düşünüp çok daha fazla çalışmalıyız. Çanakkale’ye gidip gelen her gencimiz de bu vatan için çok daha fazla çalışacaklarını söylüyor. Sizlerin Çanakkale’ye hızlı ve rahat gidip gelmesi için Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Şahinbey Belediyesi olarak öğrencilerimizi Çanakkale’ye uçakla götürüyoruz. 2018 yılına kadar da 82 bin kişiyi Çanakkale’ye götürmeyi hedefliyoruz” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Özel İdare Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hasan Kurtbey, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür belgesi verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Satın almaya son, kıyafetlerini dönüştürüp yenileyecekler Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri kapsamında kıyafetlerin geri dönüşümü konusunda atölye çalışması düzenledi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, yeni kıyafet satın almadan yenilemeyi ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölyede öğrendi. Muratpaşa Belediyesi’nin çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla 2023’te başlatılan Bahçede Yaşam Var etkinlikleri farklı konularla devam ediyor. Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Canan Keleş’in katıldığı etkinlik, Demircikara Mahallesi Şirinler Parkı’nda düzenlendi. Kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanılıyor Tekstil ürünlerini konu alan ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölye, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mine Aydoğan’ın anlatımıyla gerçekleşti. Aydoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 2019’da yayınladığı raporuna göre küresel giyim üretimde tek bir kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanıldığının altını çizdi. Mine Aydoğan, giyim alanında hızla artan tüketim kültürünün azaltılması ve kıyafetlerin geri dönüştürülmesinin çevre korumada önemli bir unsur olduğunu söyledi. Aydoğan ayrıca çeşitli teknikler kullanarak geri dönüştürdüğü kıyafet koleksiyonunun yapım aşamalarını da katılımcılarla paylaştı. ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri devam edecek Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ceren Şahin, 2023’te başlattıkları ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinliklerini kent sakinleriyle buluşturarak devam ettirmeyi planladıklarını söyledi. Şahin, “Geri dönüştürülebilir her türlü atıkla ilgili nasıl tasarruf sağlayabilir, nasıl tekrar kullanabiliriz, geri dönüşüme gitmeden önce evlerimizde nasıl tasarrufa teşvik edebiliriz diye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. “Öğrendiğim tekniklerle, kıyafetlerimi yenileyeceğim” Etkinliğe sosyal medya hesapları üzerinden haberdar olarak katıldıklarını ifade eden Dilek İnce, kızının ikinci el sürdürülebilirlik mağazası olduğunu ve bu atölyede yeni teknikler öğrenerek faydalı olacağı heyecanını taşıyarak geldiğini söyledi. Farklı yenileme tekniklerini bu çalışma sayesinde öğrendiğini aktaran İnce, "Hocamız kıyafetlerini kendisi yapmış, bayıldık, şahane. Evimde dün akşam kıyafet toparlıyordum. Şimdi burada öğrendiğim tekniklerle, onları yenileyeceğim" diye konuştu. Aydoğan, yenileme tekniklerinin yanı sıra pantolonları bluz, şalları etek, pareoları fular gibi farklı formlarda kullanarak, kıyafet çeşitliliğinin alışveriş yapmaya gerek duymadan sağlanabileceğini gösterdi.