YEREL HABERLER - 28 Ekim 2016 Cuma 12:00

Şahin’den Cumhuriyet Bayramı kutlaması

A
A
A
Şahin’den Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şahin mesajında, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, Türk milletinin yiğitliği ve Kuvayi Milliye ruhu ile kazanılan milli mücadelenin tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı olduğunu belirtti.
Cumhuriyetin ilanının Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının varış noktası olduğunu aktaran Fatma Şahin, “İmkânsızlıklar içinde ve her safhası zorlu mücadelelerle dolu olan ancak milletimizin azim ve kararlılığıyla sürdürülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasıyla ilan edilen Cumhuriyet, tam bağımsızlığımızın ve şüphesiz ki geleceğimizin en büyük güvencesidir” dedi.
Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinin bugün hala farklı boyutlarda devam ettiğini ifade eden Şahin, “Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerin, aramıza nifak tohumları ekenlerin, milletimizi ayrıştırarak bizi bölmek isteyen karanlık güçlerin topraklarımız üzerinde oynadığı oyunları bozacak olan yine bizleriz. Atalarımız bu ülke için, tam bağımsızlık yolunda beraber, omuz omuza çarpıştı. Aynı siperde aynı kaptan yemek yiyip, açlığa, susuzluğa beraber direnip ve hatta birbirlerinin kucağında son nefeslerini verdiler. Bu vatanı birlikte kurtardılar” ifadelerine yer verdi.
Yaşanılan tüm sıkıntılara rağmen inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan milli mücadelenin bir benzerinin de 15 Temmuz gecesi yaşandığını vurgulayan Şahin, “Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan bu aziz millet, bugün yine aynı şuurla, aynı inanç ve ruhla, milli beraberliğine kenetlenerek, ’tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında bütünleşerek, milletçe adeta tek vücut olarak hain darbe girişimini de bertaraf etmiştir” dedi.
Tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Şahin, “Başta Cumhuriyeti en büyük eseri olarak değerlendiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere can veren bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize İlhan Palut: “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, MKE Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizsepor, sahasında MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut açıklamalarda bulundu. İlk yarısını 2-0 önde tamamladıkları maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Palut, "İlk yarıda 2 gol bulduk. İlk yarıda telafisi zor bir farkla içeri girebilirdik. İkinci yarı ise rakibimizin değişikliklerini gördük. Riskler karşısında sağlam durmalıydık. Kazandığımız toplar ile maçı kendimize iyice yaklaştırabilirdik ama kazandığımız toplarda bir ciddiyetsizlik vardı. Zor top kazandık, kolay top kaybettik. Maalesef kötü bir gol yedik. Futbolda bunlar var. Bir golün biri takımı bu kadar panikletmesi düşündürücü, topu ayağımızda saniyelerce bile tutmadık, oyunu rakibe teslim ettik. Çok geri geldiğimiz için çıkış oyununda oyuncu bulmakta zorlandık. Ankaragücü’nün temposu 75. dakikaya kadar sürdü. Kötü bir ikinci yarı ama maçı bu şekilde bitirelim derken ters bir top, maçın son topunda golü yedik. Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık. İlk yarıdaki oyunumuz ile 3 puanı hak ederken,, ikinci yarıdaki oyunumuz bizi mağlubiyete bile götürebilirdi” ifadelerini kullandı.