ASAYİŞ - 10 Aralık 2016 Cumartesi 18:05

Gaziantep’te canlı bomba alarmı

A
A
A
Gaziantep’te canlı bomba alarmı

Gaziantep’te üzerinde bomba olduğunu iddia eden şahıs polisi harekete geçirdi. Şahsın aracında ve üzerinden yapılan aramada herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.
Olay, akşam saatlerinde Şehitkamil ilçesi, Hacıbaba Mahallesi, Farabi Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 27 KN 383 plakalı aracı ile bir evin duvarına çarpan M.A., kendisine yardım etmek için toplanan vatandaşlara tepki göstererek üzerinde bomba olduğunu iddia etti.
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi sevk edildi. Elinde kumanda olduğu iddia edilen şahıs polis tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Şahsın elinde bulunan kumandaya ise el konuldu.
Gaziantep’te hareketli dakikaların yaşanmasına sebep olan şahsın yapılan üst aramasında ise, askeri kimlik çıktığı iddia edildi. Kimliğin sahte olup olmadığı araştırılırken, M.A. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Farabi sokak üzerinde duvara çarpan araç uzman ekipler tarafından incelenirken, herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı. Bir süre trafiğe kapatılan sokak, şüpheli aracın çekici yardımı ile emniyet otoparkına çekilmesi ile açılırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kayıp koyunlarını aramak için gitti, cansız bedeni bulundu Aydın’ın Nazilli ilçesinde kayıp koyunlarını aramak için evden çıkan ve haber alınamayan Hilmi Gülsevgi’nin 10 saatlik arama kurtarma çalışmasının sonunda cansız bedenine ulaşıldı. Olay, Nazilli ilçesi Uzunçam Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kayıp koyunlarını bulmak için motoruyla evden çıkan Hilmi Gülsevgi’den bir daha haber alınamadı. KOAH hastası olan ve Gülsevgi’nin hayatından endişe eden yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen jandarma, AFAD, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Nazilli Belediyesi Afet ve Acil Durum Birimi (NAFAD), Nazilli Amatör Telsizciler Derneği (NATDER), Aydın Afet Arama Kurtarma Derneği (AFAR) ekipleri, köylülerle birlikte arama kurtarma çalışması gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 saatlik arama kurtarma çalışmalarına Aydın Filo Komutanlığı’na bağlı İnsansız Hava Araçları da (İHA) destek verdi. Yapılan çalışmalarda Gülsevgi’nin motosikletine ulaşan ekipler, çalışmalarını o bölgede yoğunlaştırdı. Sabaha kadar devam eden çalışmalar sonunda motosikletine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki mesafede Gülsevgi’nin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak.