YEREL HABERLER - 22 Aralık 2011 Perşembe 12:47

GSO ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI

A
A
A
GSO ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Aralık ayı meclis toplantısının konuğu AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer oldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, sözlerine Fransa parlamentosunda görüşülen sözde Ermeni soykırımı yasa teklifiyle başladı. "Bugünler bizler için çok zor günler" diyen Konukoğlu, "Çünkü ülkemiz adına Fransa’da başlatılan karalama kampanyaları devam ediyor. Bugün de Fransa Meclisi’ne sözde Ermeni soykırımıyla ilgili kanun teklifi gelmiş durumda. Kendileri ne karar alırlarsa alsınlar, bu bizim için önemli değil. Bizim için önemli olan, kendilerinin Gaziantep’te yaptıkları katliamın 3 gün sonra yıl dönümünü kutlayacağız. Bunu da kimsenin unutmaması gerekir" diye konuştu.
Konukoğlu, daha sonra Gaziantep’in gerçekleştirdiği ekonomik verileri paylaştı. Gaziantep’in 11 ayda hem ihracatta hem ekonomide büyümesinin devam ettiğine dikkat çeken Konukoğlu, "Ocak-Kasım 2011 döneminde ihracatımız yüzde 40 artarak 4 milyar 458 milyon dolara ulaştı. Türkiye’de en fazla ihracat yapan 6. il konumundayız. İhracatımız Irak’a yüzde 51, Suudi Arabistan’a yüzde 60, Almanya’ya yüzde 25, ABD’ye yüzde 21, İngiltere’ye yüzde 41, İran’a yüzde 45, İtalya’ya yüzde 43 arttı. Suriye’deki iç karışıklıklardan dolayı bu ülkeye olan ihracatımız ise yüzde 13 azaldı. Bir iki tane ülkenin dışında bütün ülkelerde ihracat artışımız hızla devam ediyor. Yeni ihracat kapıları açıyoruz, yeni ülkelere kanat çırpıyoruz. İhracatımızın yüzde 93’ü sanayi ürünlerinden oluşuyor. Bu da sanayimizin ne kadar güçlü, ne kadar dinamik olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.
Gaziantepli sanayiciler olarak 169 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ve hedeflerinin de dünyanın bütün ülkeleri olduğunu ifade eden Konukoğlu, şunları söyledi:
"Türkiye’nin büyümesinden daha hızlı bir büyüme olduğu ortada. Sigortalı sayımız da her geçen gün artıyor, toplam artış yüzde 17. Eylül ayındaki toplam sigortalı sayımız 188 bin 256 kişi. Geçen yıla göre 20 bin kişi arttı. Şu anda birçok sektörümüz işçi bulmakta sıkıntı çekiyor. Gaziantep’te toplam sanayi elektrik tüketimi geçen yılın kasım ayına göre yüzde 16 arttı. Bazı arkadaşlarımız nasıl büyüdük diye soruyorlar. Resmi rakamlar ortada, hiçbir şekilde ekonominin kötüye gittiğine dair bir göstergeyi söyleyemeyiz. En azından bizim şehrimiz için bu geçerli değil."
Adil Konukoğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de sözlerine sözde Ermeni soykırımı yasa teklifiyle başladı. 25 Aralık’ta Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünün kutlanacağını hatırlatan Koçer, "Gaziantep milli mücadele gücü ile Anadolu’ya örnek olmuştur. O dönemdeki TBMM tarafından ’gazilik’ unvanı ile taçlandırılmıştır. Kime karşı mücadele göstermiştir; ’sözde Ermeni soykırımı konuşulursa ceza veririm’ diyen Fransa’ya karşı vermiştir. Yani binlerce kilometre uzaktan Gaziantep’e gelen ve bölgedeki diğer illeri de içine alan bir istilayı bir katliamı gerçekleştiren bir ülkeye karşı vermiştir. Ne yazık ki bugün Fransa parlamentosunda Türkiye’ye karşı böyle bir oylama yapılacak. Bu oylamanın sonucu ne olursa olsun ileride tarih gerçekleri ortaya koyacak" dedi.
Koçer, 2012 yılı bütçesinin bugün TBMM’de kabul edildiğini kaydederek, 2012’de uygulanacak yeni teşvik programı ile ilgili bakanlığın çalışma yaptığını söyledi. İllerin kendi içindeki sektörler bazında yeni bir çalışma olduğunu ve 4 olan bölge sayısının 5’e çıkarılma durumunun olduğunu belirten Koçer, "Gaziantep’in başarıları Ankara’dan daha net görülüyor. Çok güzel bir başarı hikayesi var burada. İthalattan fazla ihracatımız var. İstihdamdaki başarı da önemli. Gaziantep’te ortak yaşam modeli var" diye konuştu.
Koçer, eğitim konusunda Gaziantep’te çok önemli işlere imza atılacağını anlatarak, Türkiye’de eğitim konusunda ilk sıradaki pilot ilin Gaziantep olduğunu da sözlerine ekledi.
Milletvekili Nejat Koçer’in konuşmasının ardından 2011 yılını değerlendiren GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da, Gaziantep’in yeni yılda da gelişmesini sürdüreceğini ifade etti. Konukoğlu, şöyle devam etti:
"Her ne kadar gazetelerde zaman zaman kötümser konular okuyorsanız da bunlara pek ihtimal vermeyin, ama tedbiri de elden bırakmayın. Çünkü bir faiz politikası ve faizden geçinen ve ithalattan geçinen bazı kesimler var. Bu kesimler zaman zaman bazı konularda basında pompalama yapıyorlar. Buna karşılık biz de yeri geldiğinde cevapları veriyoruz. Ama bir gerçek varsa, dünyada bir sarsıntı varsa, Avrupa’da daha kötüsü var. Türkiye sadece hafif bir artçı deprem görebilir ama Gaziantep hiç deprem görmez. Çünkü biz 2000 yılından çok büyük ders aldık ve ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı bildik. Türkiye olarak hepimiz yüzmeyi iyi biliyoruz, suyun sadece sıcaklığına bakarız. Soğuk mu sıcak mı ona göre kendimizi ayarlayıp atlamamız lazım denize. 2012’nin hepimize hayırlı geleceği kanaatindeyim."
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir