GENEL - 18 Mart 2017 Cumartesi 00:11

Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki:

A
A
A
Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki STK ve İnşaat sektörü temsilcileriyle Çevre ve Şehircilik Buluşmaları toplantısına katıldı.

Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki STK ve İnşaat sektörü temsilcileriyle Çevre ve Şehircilik Buluşmaları toplantısına katıldı. Özhaseki, çevrenin insanlığa Allah’ın insanlığa emaneti olduğunu vurgulayarak, korunması gerektiğini söyledi.


Gaziantep Ticaret odasında gerçekleşen toplantıya, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve iş adamları katıldı.


Türkiye’de şehirciliğin çok hızlı geliştiğini belirten Bakan Özhaseki, “ Bazı ülkelerde çevre ve şehircilik ayrı tutulur. Bizde şehircilik çok hızlı geliştiği için çevreyi ve şehirciliği beraber tuttuk. Çevre Allah’ın bize emanetidir. Bir düzen altında yaratılmış bir denge var. Bu dengeyi değiştirecek bir şey yapmamak lazım. Çevreyi kirletmemek lazım. Çevreyi korumak lazım ki hayatımızı sürdürelim’’ dedi.


“15 Temmuz sonrası Avrupa ülkeleri bize geçmiş olsun bile demedi’’


Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan olaylara değinen Bakan Özhaseki, “15 Temmuzu hep beraber yaşadık. Allah bir daha göstermesin. Ama iki tane Avrupa birliği ülke çıkıp bize geçmiş olsun bile demedi. Büyük bir hayret ve şaşkınlıkla içlerinde bir soru belirdi. Acaba nasıl oldu da bu darbeyi başaramadılar. Nasıl oldu da iktidarı deviremedi bunlar. İnsan bir geçmiş olsun demez mi. Bir yerde patlama olduğu zaman bizim ilk yaptığımız iş bu. Avrupa birliğinden komiser gibi gelen insanların bize söyledikleri “Bu darbecilere kötü muamele mi var acaba, dövüyor musunuz onları?’’ Yapmayın Allah aşkına 250 kişi şehit olmuş. Yüzlerce insan yaralanmış. Bunları görmezden gelip bize neler soruyorsunuz’’ ifadelerini kullandı.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise konuşmasında Konya ve Kayseri’yle yarıştıklarını belirterek, “ 400 bin Suriyeliye ensar olduk. Birçok projeyi bitirdik. Bugün 5 köprülü kavşağımızı bitirdik. Su sıkıntımız var. 120 kilometreden su getireceğiz. Bununla 120 milyon TL cebimizde kalacak. Sıkıştığımızda hep bize destek verdiniz. Sizlere çok teşekkür ederiz. Yüzde 20 büyüdük, en büyük sorunumuz konuttur. Konut için 6 ay boyunca bir planlama yaptık. Şuan 3 bin konutumuzun temelini attık. Biz taşımada Konya’nın 3 katıyız. Yeraltına inmemiz gerekiyor. Metroya geçmemiz gerekir. Eskiden Konya ve kayseri ne yapıyor diye bakardık, şimdi Konya Kayseri bize bakıyor” dedi.


Toplantıda bir konuşma yapan Gaziantep valisi Ali Yerlikaya, insan neyse şehrinin de o olduğunun altını çizerek, “ Kayseri, Konya ve Gaziantep her zaman en iyisini yapmak istiyor. İnsan neyse şehri de odur. Biz bu şehre hizmet ediyoruz. Sadece kendi halkımıza değil, 400 bin Suriyeliye de bakıyoruz. Bu nüfus 33 ilden daha büyüktür. Yarabbi bizi devletimizle imtihan etme. 15 Temmuz da hainlere dersini verdik. Cerablusa 500 jandarma göndereceğiz, nerede yatıracağımızı bilmiyoruz. Şimdi onu araştırıyoruz. Çünkü her yer yerle bir edilmiş. Çok projemiz var. Onlara inşallah hayata geçireceğiz. Keşke bugünkü irade 50 yıl öncede olsaydı. Sıkıntımız geçmişte belediyecilik işini doğru yapmamamız. Bu şehir kurtuluş mücadelesinde örnek olmuştur. Bu sene 6 milyar 258 milyar dolar ihracatımız oldu. Kul hakkı gibi çevreninde bizim üzerimizde hakkı var” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.