GENEL - 24 Mart 2017 Cuma 19:44

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş öğrencilerle buluştu

A
A
A
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş öğrencilerle buluştu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerine yeni sistemi anlattı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerine yeni sistemi anlattı.


Bir dizi açılışa katılmak ve toplantı yapmak üzere Gaziantep’e gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen Genç Kürsü Programı toplantısına katılarak öğrencilere yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı. Mevcut sistemin Türkiye’ye kaybettirdiklerini anlatan Kurtulmuş, “Şu anda sahip olduğumuz sistem sıkıntılıdır. 67 yıldır çok partili bir sistemimiz var. Sistem çatışmacı, vesayetçi bir sistemdir. Bu durum Türkiye’ye onlarca yıl kaybettirdi. Vesayetçi ve çatışmacı bir sistem 5 tane askeri darbe olmuş birçok darbe teşebbüsü olmuş Türkiye’de birçok başbakan zorla koltuğundan edilmiş. Türkiye’de her cumhurbaşkanlığı seçimi sıkıntılı olmuş. Cumhurbaşkanı azınlık bir grup tarafından seçilmiştir. 367 garabetini gündeme getirdiler biz cumhurbaşkanı seçimini yapamadık. Ama millet buna ’dur’ dedi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçmiş. Şimdi yeni anayasayla vesayeti bir kenara bırakıyoruz söz sahibi millet olacak. Çatal çomak toprağa saplanmaz. Yönetimde çift başlılığı ortadan kaldıracağız. Çünkü çift başlılığın çatışma ve çekişme dışında bir yararı yoktur. Türkiye’de birçok örneği var. Özal’ın yıllar önceki planına izin verilseydi ne DEAŞ ne de PYD olmayacaktı. Anayasa kitapçığı fırlatılmasının Türkiye’ye ne kadar zarara mal olduğunu biliyorsunuz. Sistem kötü bir kısım yetki cumhurbaşkanı bir kısım yetkiyi başbakana vermiş. Yeni sistemle bu karmaşık durum ortadan kalkacak. İnşallah milletimiz 16 Nisan’da ’evet’ diyecek. İlk defa Türkiye’deki bir seçime dışarıdan müdahale edilmiştir. Bunların güçlü Türkiye’den korkusu var. Bunlara bu millet cevabını 16 Nisan’da verecek” dedi.


Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a teşekkür ederek, öğrencilerine bilgi edinmelerini ve sonra fikir sahibi olmalarını istedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Adliyesi Uygulama Atölyesi açıldı İstanbul Adalet Sarayı’nda hakim ve savcı adaylarının meslek öncesi bilgi ve becerilerini geliştirmeleri amacıyla uygulama atölyesi açıldı. Konuya ilişkin konuşan Başsavcı Vekili Mehmet Yılmaz, ‘’Görev aldıkları yerlerde pratik bilgilerini sahada uygulamaya koymalarını ve adalet hizmetlerini daha iyi yerlere getirmelerini temenni ediyoruz’’ dedi. İstanbul Adalet Sarayı’nda hakim ve savcı adaylarının mesleki becerilerini pratikte de uygulama imkanına sahip olacakları uygulama atölyesi açıldı. Açılışa İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Yılmaz ile çok sayıda hakim ile savcı adayı katıldı. Atölyede kurgusal olaylar ele alındı, Başsavcı Vekili Yılmaz adaylara vakalarla ilgili yapılması gerekenlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Uygulama atölyesinde adaylar, 3 vakanın bulunduğu olay yeri inceleme bölümünde keşfe gitmiş gibi ve otopsi incelemiş gibi pratik yapabilecek. Adayların kürsü heyecanını yenmek, kendini geliştirmek amacıyla da kullanabileceği atölye sürekli açık olacak. "Adalet hizmetlerini daha iyi yerlere getirmelerini temenni ediyoruz’’ Konuya ilişkin açıklama yapan Başsavcı Vekili Mehmet Yılmaz, ‘’Adalet Hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde vatandaşlarımızın hizmetine daha iyi sunulması için hakim ve savcı adaylarımızın eğitilmesinde gerekli çalışmaları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olarak bizler de yapıyoruz. Sayın Bakanımızın hakim, savcı yardımcılığı müessesesine ilişkin yönetmelik dün itibariyle resmi gazetede yayımlandı. Burada Sayın Adalet Bakanımızın ‘usta çırak ilişkisi çerçevesinde hakim savcı adaylarımızı, hakim savcı yardımcılarımızı yetiştireceğiz ve adaletin hizmetine sunacağız’ şeklinde açıklamaları oldu. Biz de burada uygulama adliyesi ile hakim, savcı adaylarımızın teoride elde ettikleri bilgileri pratiğe çevirmesini istiyoruz. Yarın kura çektiklerinde görev aldıkları yerlerde pratik bilgilerini sahada uygulamaya koymalarını ve adalet hizmetlerini daha iyi yerlere getirmelerini temenni ediyoruz’’ şeklinde konuştu. Hakim adaylarından Ulaş Gül, okul zamanında ve okuldan sonra ciddi teorik eğitim aldıklarını ancak uygulama anlamında eksik kaldıklarını, bu anlamda atölyenin hazırlayıcı olduğunu düşündüğünü ifade etti. Savcı adaylarından Bahadır Başkan ise teorikte aldıkları eğitimlerin pratiğe geçmesinde atölyenin güzel bir araç olduğunu, yapılma aşamasında da emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.
İstanbul Kartal’da haraç alamadığı dükkana uzun namlulu silahla ateş açtı Kartal’da bir dükkandan haraç alamayan kimliği belirsiz kişiler, aynı dükkana uzun namlulu silahla saldırı düzenledi. Yaşanılan saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz günlerde Kartal Karlıktepe Mahallesi’nde bir pilavcı dükkanında saat 19.00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, sürekli madde kullanan bir şahıs sokak üzerindeki pilavcı dükkanından yaklaşık 55 bin lira haraç istedi. Haracı vermeyen esnaf ile şahıs arasında kavga yaşandı. Haraç alamayacağını anlayan şahıs daha sonra motosikletli bir arkadaşıyla gelerek pilavcı dükkanına uzun namlulu silahla ateş ederek olay yerinden kaçtı. Saldırıda dükkanın önünde bekleyen bir kişi ayağından yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı vatandaşı hastaneye kaldırırken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Saldırı anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı. "4 aydır dükkana musallat oldular" Öte yandan, pilavcı dükkanına saldırı düzenleyen şahısların yaklaşık 4 aydır dükkan sahibinin haraç vermemesi nedeniyle dükkana zarar verdikleri ve zaman zaman dükkana gelerek küfür, hakaret ve tehditte bulundukları görüntüler de ortaya çıktı. Dükkan çalışanlarından Mehmet Ataş, "Bize mermi sıktılar. Biz de etrafını sardık şahsın ve yakalayıp polise teslim ettik. Bizim müşteri ayağından yaralandı. Haraç istiyordu bizden, bir ara gelip 55 bin lira istedi. Ben de kabul etmedim. Polise söyledik. Bütün esnaf biliyor. Geliyor, küfür ediyor. Haraç istiyor sürekli" dedi.
Malatya Yıldıztepe vatandaşların kullanımına açılacak Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yıldıztepe’de radyo ve karasal yayın verici istasyonlarının olduğu alanda incelemelerde bulundu. Yıldıztepe’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Başkan Taşkın, “Bu güzelliklerin hemşehrilerimize sunulması için çalışacağız” dedi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, şehrin doğu girişinde bulunan Yıldıztepe’de radyo ve karasal yayın verici istasyonlarının olduğu alanda incelemelerde bulundu. Alanın 360 derece hakim bir görüş açısına sahip olduğunu belirten Başkan Taşkın, “Battalgazi’mizin güzelliğini ve doğal kaynaklarını koruma ve geliştirme sorumluluğumuzu önemsiyoruz. Bu güzelliklerin hemşehrilerimize sunulması için çalışacağız” şeklinde konuştu. Yıldıztepe’nin Battalgazi’nin ve Malatya’nın en gözde yerlerinden biri olduğunu ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Yıldıztepe’mizin kangrene dönüşmüş bir sorunu var. Büyük bir görüntü kirliliğine sebep olan direkler var. Radyoların, televizyonların verici istasyonları var. Bunlar bir düzen içerisinde değil. Görsel kirliliğin yanında bu bölgede yapılacak park alanı gibi çalışmaların önünde ciddi bir engel teşkil ediyor. İnşallah, önümüzdeki dönem içerisinde valiliğimizle bir koordinasyon içerisinde bu istasyonun bir merkezde toplanması için çalışmamız olacak. Yıldıztepe’yi vatandaşlarımıza açacağız. Bu konumdan şehir, Beydağı, Karakaya Barajı, Orduzu Göleti ve Kubbe Dağı görülebiliyor. Vatandaşlarımıza hem seyir terası keyfi yaşatacağız hem de piknik alanı, gezinti alanlarını Battalgazi’mize kazandıracağız. Mesai arkadaşlarım ile birlikte bölgeyi gezdik; notlarımızı aldık. En kısa sürede bu konuda da proje çalışmalarımıza başlayacağız. Battalgazi’mizi daha da güzelleştirmek için gece gündüz, bütün ekiplerimizle sahada olacağız. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar; bizi takip etmeye devam etsinler” diye konuştu.