YEREL HABERLER - 18 Nisan 2017 Salı 10:11

Zukka Kitap ve Cafe beşinci şubesini Sanko Park’ta açtı

A
A
A
Zukka Kitap ve Cafe beşinci şubesini Sanko Park’ta açtı

Günümüz kitap ve müzik akımlarını Gaziantep halkıyla buluşturmayı öngören Zukka Kitap ve Cafe, Sanko Park AVM’de mağaza açtı.

Günümüz kitap ve müzik akımlarını Gaziantep halkıyla buluşturmayı öngören Zukka Kitap ve Cafe, Sanko Park AVM’de mağaza açtı. Gaziantepli yazar Ahmet Ümit, yarın 17.00-19.00 saatleri arasında Zukka Sanko Park’ta “Elveda Güzel Vatanım” isimli kitaplarını imzalayacak.


Zukka İşletme Müdürü Caner Mübarek Şevli, Zukka’nın Bursa ve Van’da ikişer şubesi bulunduğunu belirterek, “Gaziantep üçüncü kentimiz,Sanko Park AVM beşinci şubemiz. Sanko Park, kitap ve cafeyibirlikte hayata geçirdiğimiz yer olması açısından bizim için önemli” dedi.



“Diğer şubelerimizde kitap ve cafeyi ayrı olarak hizmet sunuyorduk. Ama burada kitap ve cafeyi bir arada hayata geçirerek nezih bir ortamda insanların kitap ile bütünleşmesini sağladık” diyen Şevli, şöyle devam etti:



“Mağazamızda 10 bin çeşitte 45 bin kitap bulunduruyoruz. İnsanlar kitap okurken aynı anda park ve havuz manzaralı teras cafemizde kahvelerini içebilecekler. Bu hizmeti yılın her günü sunacağız.Okul kitapları dışındaki kitap çeşitlerinin tamamını bulunduruyoruz. Ayrıca, isteyenler için bulamadıkları kitapları temin edebiliyoruz. Önceliğimiz kitap satmak ve okutmak. Biz kitapçıyız. Gaziantep’te böyle bir tarzın eksik olduğunu gördük, giderilmesini sağlamak bizim için gurur kaynağı oldu.”



İki milyon liralık yatırım


Gaziantep’te 15’lik kişilik bir ekiple hizmet verdiklerini kaydeden Şelvi, “Hedefimiz okuyucu kitlesini artırmak ve kaliteli ortamda hizmet sunmaktır. Zukka 550 metrekare alanla Sanko Park’ın en büyük mağazaları arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.



Zukka’nın iki yıllık bir marka olduğuna vurgu yapan Şelvi, “Ancak firmamızın sektörde 27 yıllık bir tecrübesi var. Bu hizmeti sunabilmek burada için iki milyon liralık yatırım yaptık” diye konuştu.



Farklı hediyelik eşya çeşitliliği


Her yaştan ve her kesimden insana hitap edebildiklerini vurgulayan Şelvi, kitap ve Cafeyi iç içe bulundurarak kendileri için olduğu kadar, Gaziantep Sanko Park’ta da bir ilke imza attıklarına dikkati çekti.



“Ayrıca Gaziantep’te olmayan farklı hediyelik eşya çeşitliliğini bulunduruyoruz. Kendimizi de bu konuda bir adım daha önde hissediyoruz” diyen Şelvi, cafe bölümünde ise dünya genelinden kahve çeşitleri bulunduğunun altını çizdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Milas Veteriner Fakültesi’nde ‘Ailem benim her şeyim’ paneli Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi, toplumsal bilinci artırmaya yönelik çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Fakülte bünyesinde düzenlenen ‘Ailem Benim Her Şeyim’ başlıklı panel, öğrencilerin yoğun katılımı ve ilgisiyle gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, ailenin toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak, gençleri bağımlılık gibi modern çağın en büyük tehditlerine karşı korumanın önemine değindi. Etkinliğe ayrıca Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Çeken de katılım sağladı. Bağımlılıkla mücadele ve ailenin gücü masaya yatırıldı Panelde, alanında uzman isimler hem ailenin önemini, hem de bağımlılıkla mücadelenin hayati yollarını dinleyicilerle paylaştı: Muğla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Fatih Mehmet Demir, konuşmasında aile bağlarının güçlü olmasının bireyi dış dünyadaki tehlikelerden nasıl koruduğunu anlattı. Bağımlılık yapıcı maddelerin insan sağlığı, psikolojisi ve sosyal hayatı üzerindeki yıkıcı zararlarına dikkat çekti. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muğla Şube Başkanı Abdullah Şenol Şengür ise Yeşilay’ın tarihi kökenleri, kuruluşu, yürüttüğü ulusal ve uluslararası faaliyetler ile gelecek hedefleri hakkında detaylı bir sunum yaptı. Şengür, bağımlılıkla mücadelede kritik bir rol oynayan YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) modelini tanıtarak, bağımlılık tedavisinde ücretsiz ve gizlilik esasına dayalı olarak verilen destek mekanizmalarını anlattı. Milas Veteriner Fakültesi Morfoloji Binasında gerçekleştirilen panele, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Sunumların ardından soru-cevap bölümüne geçilirken, öğrencilerin bağımlılıkla mücadele ve toplumsal farkındalık konularındaki soruları paneli interaktif bir havaya taşıdı. Etkinliğin sonunda, katkılarından dolayı konuşmacılara Dekan Prof. Dr. Artay Yağcı tarafından teşekkür plaketleri verilirken, tüm katılımcı öğrencilere günün anısına Yeşilay tişörtleri dağıtıldı.
Tokat Başkan Yazıcıoğlu: "(Yıkılan köprü) DSİ standartlarına uygun bir köprü değildi" Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riski nedeniyle yıkımı başlatılan Çedaş Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Yeşilırmak’taki su seviyesinin kritik noktaya ulaşmasının ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, taşkın riski nedeniyle şehir merkezinde bulunan Çedaş Köprüsü’nün yıkılmasına önceki gün başlandı. Tokat Belediye başkanı Mehmet Kemer Yazıcıoğlu yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Muhtemel taşkın riskine karşı gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Başkan Yazıcıoğlu; "Malum biliyorsunuz Tokat’ta ve Tokat’ta yakın lokasyonlarda ciddi anlamda bir özellikle sel felaketi yaşanması tahmin ediliyor. Turhal, Niksar ve Erbaa’da da sel felaketi yaşandı. Tokat merkezde de biliyorsunuz dolusavak dediğimiz Almus Barajı artık taşmak üzere, söylenen bilgiler bu şekilde. 40 santim civarında bir şeyin kaldığı söyleniyor. Malum bu dolusavak taştığı andan itibaren Tokat merkeze de 6 saat içerisinde ulaşması düşünülüyor. Tabii bilgiler malum Devlet Su İşleri tarafından da bize iletilen bilgiler. İşte 6-6,5 saat civarında ulaşacağı söylendiği için malum biz ÇEDAŞ köprüsü’nü kaldırmak durumunda kaldık. Tabii bunu kaldırırken de Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi ve Tokat Belediyesi üçümüz istişare ettikten sonra karar verildi. Malum burası Devlet Su İşleri’ne uygun bir köprü değildi. Toplamda alt tabandan yukarı doğru en alt kısmı iki metre civarında. İster istemez bu sıkıntıyı bertaraf etmek bakımından bunu kaldırmak zorundaydık. Arkadaşlar dün itibaren zaten köprülerin yıkımına başladılar. İnşallah bu akşama doğru tamamını yıkmayı planlıyoruz. Sonrasında da zaten yapılacak toplantı neticesinde de ki büyük bir ihtimal 11.30 gibi tekrar bir koordinasyon merkezinde toplantı gerçekleştirecek. Tokat merkezle alakalı da sadece bu lokasyon değil yaşanabilecek diğer kötü senaryolara da belediye olarak hazırlıkklıyız. Vatandaşlarımız şimdilik bir endişe etmesinler. Ama geçmiş olsun diliyorum. En kısa sürede inşallah bu sıkıntıyı bertaraf etmiş oluruz umuduyla dua ediyoruz" dedi.