YEREL HABERLER - 25 Aralık 2011 Pazar 09:48

SANKO HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI KONUKOĞLU:

A
A
A
SANKO HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI KONUKOĞLU:

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep’in sanayileşmede, istihdamda ve ihracatta gösterdiği başarıyı, eğitimde gösteremediğini söyledi.
Konukoğlu, Gaziantep Valiliği’nin organizasyonunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in de katılımı ile Şehitkamil Kültür Merkezi’nde düzenlenen, "Bir Okul, 1000 Gelecek - Geleceğe Bir Tuğla da Sen Koy" konulu toplantıda, Gaziantep’in eğitimde aldığı başarısızlıkların, "başlarının eğilmesine" yol açtığını kaydetti. Gaziantep’te derslik açığı olmasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden yoğun göçün büyük payı bulunduğuna dikkati çeken Konukoğlu, "İstanbul’dan sonra en hızlı nüfus artışına sahne olan Gaziantep, İstanbul başta olmak üzere batı illerine göçü önlemede dalgakıran görevini üstleniyor" dedi.
Gaziantep’in göçle gelenlere istihdam sağlamada gösterdiği başarının herkes tarafından takdir edildiğini anımsatan Konukoğlu, "Ancak, göçle gelen nüfusun eğitim ihtiyacını karşılamakta, sanayileşmekte gösterdiğimiz başarıyı gösteremiyoruz, gösteremeyiz de" diye konuştu.
Konukoğlu, Gaziantep’in nüfus artış oranı ile göçten kaynaklanan nüfus artış oranının bilindiğini vurgulayarak, şu öneride bulundu:
"Gaziantepliler olarak nüfus artışının ihtiyacı olan okulları Gaziantepliler olarak yapalım, devlet de göç dalgası ile gelen nüfusun ihtiyacı olan okulları yapsın. Göçle gelenleri istihdam etmekte gerekeni yapıyoruz. Herkes üzerine düşeni yapsın ve Gaziantepliler olarak eğitim alanındaki başarısızlığın utancından kurtulalım."
SANKO’NUN YAPTIRDIKLARI
Konukoğlu, SANKO olarak şimdiye kadar bir zihinsel engelliler iş ve meslek okulu, beş ilköğretim okulu, 9 lise ve 2 fakülte binası olmak üzere 384 derslikli 17 okul yaptırarak devlete teslim ettiklerini bildirdi.
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne yaptırdıkları Tekstil Bölümü yanına, öğrencilerin uygulamalı eğitim alması için "küçük bir fabrika" kurarak bölüme devrettiklerini ve pamuğun işlenmesi, ipliğe dönüşmesi ve örgü olarak dokunması süreçlerinin uygulama merkezinde öğrenciler tarafından yaparak öğrenildiğini anlatan Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ayrıca, Türkiye’de ilk kez Özel Sanko Okulları’nda uygulanan interaktif dil öğretimi programı DynEd’in Türkiye lisansını satın alıp, devlet okullarındaki öğrencilerin yararlanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na sunduk. Eğitime katkılarımız bunlarla da sınırlı değil. Her yıl 1.500’ün üzerine üniversite öğrencisine karşılıksız burs veriyoruz. Yaklaşık 20.000 öğrenciye her yıl kıyafet ve kırtasiye desteği sağlıyoruz. Şimdiye kadar yaptıklarımıza ek olarak, birisi Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olmak üzere, 5 okul daha yapmayı planlıyoruz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kan stokları azaldı, vatandaşlar hasta yakınları için sosyal medyadan kan arayışına giriyor Kastamonu’da yeterli kan bağışı olmayınca stoklar azaldı. Yakınları için kan bulamayan vatandaşlar, sosyal medyadan kan arayışına başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi Kastamonu’da da Türk Kızılay’ın kan stoklarında düşüş yaşanıyor. Ramazan ayı ve uzun tatil sebebiyle yeterli kan bağışı olmamasından dolayı Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi’nde kan stoklarında büyük düşüş yaşandı. Hasta ya da ameliyat olacak yakınları için kan bulmakta güçlük çeken vatandaşlar ise kan ihtiyaçlarını karşılaşabilmek için fazla takipçili sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptırmayı çare buluyor. "Ciddi manada sıkıntımız mevcut" Konu ile ilgili konuşan Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi Kan Merkezi Sorumlu Doktoru Dr. Ahmet Hilmi San, “Ramazan ayından çıkmamız ve uzun tatil sonrası artan kan ihtiyacını karşılamak adına biz 7 gün 24 saat boyunca çalışmaya devam ediyoruz. Ancak vatandaşlarımızın talebinin artmasından dolayı bazen yetişmekte zorlanıyoruz. Bu konuyla alakalı vatandaşlarımızdan yardım ve destek bekliyoruz. Kapılarımız her zaman vatandaşlarımıza açık. Sağlıklı, herhangi bir sağlık problemleri yoksa gelip kan bağışında bulunabilirler. Bu konuda ciddi manada sıkıntımız mevcut. Özellikle hastanelerde artan ameliyatların ve ani gelişen olayların sürekliliğinin artmasından kaynaklı ciddi sıkıntılar oluşmakta ve bağışçılarımızdan destek talep etmekteyiz” dedi. "Vatandaşlarımızdan kan bağışı yapmalarını talep ediyoruz" Kan ihtiyacını karşılayamayan vatandaşların sosyal medyada paylaşım yaparak gönüllü aradıklarını belirten San, “Vatandaşlarımız sonuçta kan ihtiyaçları karşılanmayınca, sosyal medyada veya iletişim kanallarından kana ulaşmaya çalışıyor. Düzenli yapılan kan bağışlarından sonra, böyle bir şeye ihtiyaç olmadığını belirtmek istiyoruz. Bunun haricindeki gelişen bütün süreçleri Kızılay kendi adına zaten karşılamakla yükümlü. Biz sadece vatandaşlarımızdan kan bağışı yapmalarını talep ediyoruz. İnternet ortamında veya sosyal medya ortamından kan talep etmektense Kızılay kan bağış merkezlerine ulaşmalarını, daha kolay ve daha sağlıklı olarak düşünüyoruz” diye konuştu. Kan ihtiyacı olan bir yakını için kan bağışında bulunan Aynur Karakavuz ise, “Bir arkadaşımızın yakını hasta, yoğun bakımda. Kan lazımmış, biz de onun için buraya geldik. Bence herkesin, tanıyıp tanımayalım kan bağışında bulunması gerekiyor. Bir yakınımızın hasta olmasını beklemeye gerek yok. Kızılay’ın kan depolarının boşalmaması için bütün herkesi kan vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.