- 02 Ekim 2017 Pazartesi 18:13

Gaziantep Valisi Yerlikaya’dan muhtarlara Konya gezisi

A
A
A
Gaziantep Valisi Yerlikaya’dan muhtarlara Konya gezisi

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantepli muhtarlara Konya Mevlana gezisi düzenlediGaziantep Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ’Gaziler Diyarından Aşıklar Diyarına Gaziantep Muhtarları ile Gönül Yolculuğu’ projesi kapsamında, 300 muhtar Konya’yı gezdi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantepli muhtarlara Konya Mevlana gezisi düzenledi


Gaziantep Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ’Gaziler Diyarından Aşıklar Diyarına Gaziantep Muhtarları ile Gönül Yolculuğu’ projesi kapsamında, 300 muhtar Konya’yı gezdi. Valilik binası önünden hareket eden otobüslere binen Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerine bağlı mahallelerin muhtarları, Konya’ya doğru yola çıktı. Muhtarları, Vali Ali Yerlikaya yolcu etti. Gezi ile ilgili görüşlerini açıklayan Gaziantep Valisi Ali Yelikaya, muhtarlar buluşmasında muhtarlara verdikleri sözü tutarak, bir Konya Mevlana gezisi düzenlediklerini söyledi. Yerlikaya 300 muhtarı yolcu ederek, "Aşıklar kentine gidiyorsunuz. Bugün aşıklar diyarı, gönüllere hitap eden Mevlana diyarına yani benim memleketime gidiyorsunuz. Allah yol açıklığı versin. Bu seyahatten en güzel şekilde sıhhat bulun, dostluğunuzu kardeşliğinizi pekiştirin. mahalleniz büyük bir hizmet aşkıyla inşallah geri dönün. Güzel ve faydalı bir gezi olmasını temenni ediyor, kazasız, belasız hayırlı yolculuklar diliyorum. Muhtarlarımıza yönelik projelerimiz bundan sonra da devam edecek" dedi. Cumartesi günü sabahın ilk saatlerinde Konya’ya ulaşan 6 otobüslük konvoy, ilk olarak Sultan Selim Camisini ziyaret etti. Muhtarlar burada sabah namazını kıldıktan sonra, Mevlana Türbesi, Tebrizi Cami ve Türbesi, Minareli Medrese ve Karatay Medreseleri, Alaaddin Tepesini gezerek Konya tarihi hakkında bilgiler aldılar. Muhtarlar akşam saatlerinde ise, Mevlana Kültür Merkezindeki ’sema’ gösterisine katıldı. Gece Konya’da konaklayan muhtarlar sabah saatlerinde, yola çıkarak tarihi Sille Köyü’nü ve buradaki müzeleri gezerek, Meke Krater gölü kenarında incelemelerde bulundular. Gezi sonunda akşam saatlerinde Gaziantep’e geri dönen muhtarlar gezi programı için Vali Yerlikaya’ya teşekkür etti. Türkiye Muhtarlar Federasyonu İl Temsilcisi ve Gaziantep muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Titiz, gezi sonrası yaptığı konuşmada bütün muhtarlar adına bu gezi için çok mutlu olduklarını ifade etti. Titiz, Bu gezinin düzenlenmesine vesile olan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’ya teşekkür ederek, “Böyle güzide bir katılımla eşlik eden muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu geziyi bu Mevlana gezisini tattırdığından dolayı aslında Konyalı olan Gaziantep Valimiz Ali Yerlikaya’ya hem şahsım, hem de Türkiye Muhtarlar Federasyonu olarak sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bunun yanı sıra, Valilik daire müdürlerine bize verdikleri emekten dolayı teşekkürü borç biliyorum. Ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk ise, "Valimiz himayesinde Gaziantep merkez Şahinbey ve Şehitkamil muhtarlarımızla beraber bir gönül yolculuğu yaptık. Bu yolculukta Konya’nın türbelerini, tarihi yerlerini, müzelerini gezdik ve şimdi Gaziantep’e dönüyoruz. Başta sayın valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya Diriliş Spor Kulübü okçularından Türkiye üçüncülüğü Kütahya Diriliş Spor Kulübü’nün okçuları, Samsun’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde üçüncülük elde etti. Samsun’da düzenlenen 41 ilden 94 kulüp ve 960 sporcunun katıldığı şampiyonada, 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde Eren Eşsiz, Emir İmren ve Mehmet Akif Ataş’tan oluşan Kütahya Diriliş Spor Kulübü ekibi, üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Daha önce de hem salon hem açık hava şampiyonalarında takım ikinciliği elde eden minik erkekler takımı Türkiye geneli yapılan yarışmalarda iddiasını sürdürüyor. Kütahya Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, Türk Kültürünün bir parçası olan Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtarak yaygınlaşmasına ön ayak oluyor. Başarılı olan sporcular ile özel yarışma grupları oluşturularak Okul Sporlarına, Resmi Federasyon Yarışmalarına ve özel yarışmalara katılım sağlanıyor. Tüm kategorilerde 26 adet lisanslı sporcusu bulunan kulüp, 2022 yılından günümüze yarışmalarda Kütahya’yı temsil ediyor. Kulüp sporcuları bu sezon il çapında düzenlenen okul sporlarında 12 madalya, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği turnuvada ise 5 madalya ile adından söz ettiriyor. Kulüp antrenörlerinden Ramazan Mandıracı, alınan ödül sonrası yaptığı paylaşımda, “Gerçekten çok heyecanlı bir yarışma idi. Bizlere bu mutluluğu yaşatarak şehrimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımız başta olmak üzere ilk günden itibaren desteklerini ve güvenlerini hiç esirgemeyen velilerimize ve sporun destekçisi tüm bürokratlarımıza çok teşekkür ederim” İfadelerini kullandı.