GENEL - 10 Aralık 2017 Pazar 13:32

Köpek balıkları ve piranaları elleriyle besliyor

A
A
A
Köpek balıkları ve piranaları elleriyle besliyor

Gaziantep’te hayvanat bahçesi görevlisi Sedat Daşçı, insanların korkudan yanına bile yaklaşamadığı pirana ve köpek balıklarını 17 yıldır elleriyle besliyor.

Gaziantep’te hayvanat bahçesi görevlisi Sedat Daşçı, insanların korkudan yanına bile yaklaşamadığı pirana ve köpek balıklarını 17 yıldır elleriyle besliyor.


Gaziantep Hayvanat Bahçesinde 3’ü deniz 18’i tatlı su balığı olmak üzere toplam 21 akvaryumda 82 türden binlerce balık bulunuyor. Denizlerin en tehlikeli hayvanları arasında yer alan pirana ve köpek balıklarının da bulunduğu akvaryumda astronot, palyaço, papağan, ciklet, bıçak, cam balıkları gibi balıklar da ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.



Köpek balıkları ve piranaları elleriyle besliyor


Aynı zamanda dalgıç olan Sedat Daşçı, akvaryumda bulunan pirana ve köpek balıklarını elleriyle besliyor. İnsanların akvaryumda izlerken bile ürperdiği köpek balığı ve pirana gibi balıkların bulunduğu dev akvaryumlara 2 günde bir dalış yapan Daşçı, et yiyen bu hayvanları kendi elleriyle besliyor.



Köpek balıklarına alabalık, kalamar, istavrit ve sardalye


Daşçı, dalgıç kıyafetleri ile girdiği akvaryumdaki 33 köpek balığına 2 günde bir mevsimine göre alabalık, kalamar, istavrit ve sardalya gibi balıklar veriyor. Köpek balıklarının iki günde toplam 165 kilo balık tükettiğini belirten Daşçı, "Köpek balıklarına farklı öğünlerde verilen 8 farklı balık çeşidi bulunuyor. 250’şer gramlık miktarlarda 2 günde bir köpek balığı toplamda 5 kilo yem tüketiyor. Toplamda 33 köpek balığı bulunuyor. Bugün alabalık günüydü. Bunların az önce bakımını yaptım ve ellerimle besledim. Tatlı suda yaşayan balıkların bakımı her gün yapılırken, tuzlu su balıklarının bakımı ise iki günde bir yapılıyor" dedi.



Balıkların beslenmesi de bakımı da zor


Köpek balığı ve piranaların beslenmesi kadar diğer bakımlarının da hayli zor olduğunu belirten Daşçı, tüm zorluğuna rağmen işini severek yaptığını söyledi. Akvaryuma inip, camları temizleyen Daşçı, sudan sık sık numune alarak suyun hijyen oranının takip edilmesini de sağlıyor. Suyun sıcaklık ve ısı kontrolünü de yapan Daşçı, mesaisinin büyük bir bölümünü suyun altında geçiriyor. Daşçı, hem kendisinin hem balıkların keyif aldığını belirterek, "Burada 21 tane akvaryum var. Bunlardan 3’ü deniz 18’i tatlı su akvaryumu. Az önce köpek balığının bakımını yaptım. Köpek balığı tuzlu akvaryumu idi. Bu balıkların günlük sıcaklık ve ısı kontrolleri farklı farklı yapılıyor. Günlük ph, amonyak, nitrat, kalsiyum gibi testleri var ve bu testleri günlük yapıyoruz. Günlük analiz sonucunda ilaç kullanması gerekirse ilaç kullanıyoruz ve yanı sıra ekstra filtre bakımları var" diye konuştu.


Öte yandan, Avrupa’nın en büyük 3. hayvanat bahçesi, Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde balık türlerinin yanı sıra 270 türden 7 bini aşkın hayvan bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.