SPOR - 11 Aralık 2017 Pazartesi 14:02

Yüzme sporunun geleceği Alleben’de kulaç attı

A
A
A
Yüzme sporunun geleceği Alleben’de kulaç attı

Şehitkamil Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 3.

Şehitkamil Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Geleneksel Minik Kulaçlar Bölgesel Yüzme Şenliği 410 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Tribünleri tıklım tıklım dolduran yüzlerce sporcu velisinin güçlü alkışlarıyla kulaç atan katılımcı tüm sporculara, yüzme branşına olan ilgilerinden dolayı hatıra madalyası armağan edildi.


Yaz ve kış spor okulları ve düzenlediği sportif organizasyonlarla her yıl binlerce kişiyi su sporlarıyla buluşturan Alleben Yüzme Havuzunun hafta sonu misafirleri 5-8 yaş aralığındaki minik yüzücüler oldu. 410 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 3. Geleneksel Minik Kulaçlar Yüzme Şenliğinde minik şampiyonlar, kulvarlarda tribünleri tıklım tıklım dolduran velilerinin büyük destekleriyle yarıştı. Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Yüzme Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliğinin ortak organizasyonuyla düzenlenen şenliğin açılış seremonisinde geleceğin şampiyonlarını yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yarışlara katılan tüm sporculara organizasyona özgü hatıra madalyası armağan ederken, dereceye giren sporcuların mutluluğunu ödül kürsüsünde paylaştı.


“Milli sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz“


3. Geleneksel Minik Kulaçlar Yüzme Şenliğinde kategorilerinde dereceye giren sporculara ödüllerinin takdim edildiği törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Alleben Yüzme Havuzunda milli sporcular yetiştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Fadıloğlu,“Bu yıl 3. kez kurumlar arası işbirliğiyle organize ettiğimiz Geleneksel Minik Kulaçlar Bölgesel Yüzme Şenliği 410 sporcunun katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Gerek sporcularımızın gerekse de tribünlerde minik kulaçların heyecanını paylaşan değerli velilerimizin organizasyona katılımı memnuniyet verici düzeyde. Şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese, katılımcı kulüp temsilcilerimize, antrenör ve hakemlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Alleben Yüzme Havuzunda Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonu sporcular yetiştirdik. Bu gün bu güzel tablo gösteriyor ki ilerleyen yıllarda Gaziantep’i gururla temsil edecek rekortmenlerin, şampiyonların sayıları artacak. En büyük amacımız ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektiren milli sporcular yetiştirmek. Velilerimizin büyük desteği, hocalarımızın büyük ilgisi ve çalışkan sporcularımızın azimleriyle bu hedefimize ulaşmak, elde edilen başarıları yenilemek ve geliştirmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.


Şenlik kapsamında düzenlenen yarışlarda sporcuların performanslarını değerlendiren Alleben Yüzme Havuzları Genel Koordinatörü ve TYF Gaziantep İl Temsilcisi Cengiz Bingül, yarışlarda kazananın tüm sporcular, tüm kulüpler ve yüzme sporunun geleceği olduğunu ifade etti. Bingül, “3. Geleneksel Minik Kulaçlar Yüzme Şenliğini büyük bir ilgiyle gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyondaki en büyük amacımız, minik sporcularımızda yarışma kültürünün oluşmasını sağlamak, yarıştıkları stillerde gelişimlerini sağlamak varsa hatalarını düzeltmek. Düzenlenen yarışların kazananı kaybedeni yok. Kazanan tüm sporcularımız, tüm kulüplerimiz kısaca kazanan yüzme sporu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Kulvarlarda heyecanla kulaç atan minik sporcuların performansları velilerinden büyük alkış aldı. Yarışlardan sonra mutluluklarını ifade eden altın kulaçlar, yüzme sporunu çok sevdiklerini, hocalarının kendileriyle çok iyi ilgilendiklerini dile getirdi. Kazanmak ve kaybetmekten çok daha önemlisinin doğru stil ve teknikle yüzme olduğunu kaydeden genç sporcular, çok daha fazla çalışıp ilerde iyi bir yüzücü olmak istediklerini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avcılar’da inşaat çalışması sırasında vinç devrildi, facianın eşiğinden dönüldü Avcılar’da inşaat çalışması sırasında toprağın çökmesi sonucu vinç, park halindeki otomobilin üstüne devrildi. Aracın yanındaki 2 kişi kıl payı kurtulurken, vincin devrilme anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Olay, saat 17.00 sıralarında Avcılar Merkez Mahallesi Fırın Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, inşaat çalışması sırasında vincin tekerlerinden birinin altındaki toprakta çökme yaşandı. Bunun üzerine vinç yana doğru devrilirken, vincin bir kısmı park halindeki 34 VVT 58 plakalı otomobilin üstüne düştü. Olay sırasında otomobilin yanında bulunan bir kız ve adam kıl payı kurtuldu. Otomobil ağır hasar alırken, ihbar üzerine sokağa polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada çökme sebebiyle yere düşerek yaralanan bir inşaat çalışanı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Alan güvenlik şeridi ile kapatılırken, polis ekipleri konu ile ilgili çalışma yaptı. Vinç başka bir vinçle düzeltilerek kaldırılırken, aracın üstüne düştüğü o anlar ise sokaktaki bir binanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. “Bir facia olabilirdi” Olayla ilgili konuşan esnaf Ramazan Özkan, “Yanımızda inşaat yapılıyor. Toprağın altı kazıdan dolayı biraz çökmüş. Vincin ağırlığına dayanmadı ve lastikler batınca vinç yan devrildi. Dükkanımın önünde arkadaşımızın arabası vardı. Araba park halindeydi. Ona zarar verdi. Bir kız çocuğu ve bir adam saniye ile kendilerini kurtardılar. Daha sonra polis ve sağlık ekipleri geldi. Olay yeri inceleme geldi ve tutanak tuttular. Tabii mahallede herkes şok yaşadı. Deprem oldu zannettiler. Vinci kaldırdılar. Ucuz atlatıldı, bir facia olabilirdi” dedi.
Eskişehir TFF 3. Lig: Anadolu Üniversitesi: 1 - Efeler 09 Spor Futbol Kulübü: 2 TFF 3. Lig Play-off 2. Tur maçında Anadolu Üniversitesi, Efeler 09 Spor Futbol Kulübü’ne karşı 2-1 yenildi. Hakemler: Burak Olcar, Oğuz Terzi, Emre Doğu, Emre Kaan Çalışkan Anadolu Üniversitesi: Şener Özcan, Deniz Karadeniz, Furkan Mehmet Tuncer (Emirhan Emir dk. 68), Rıdvan Coşkun, Umut Akpınar, Halil İbrahim Yazğılı (Tezcan Erdoğan dk. 77), Emirhan Subaş, Okan Sarı (İbrahim Zeytin dk. 46), Abdullah Şahin (Metin Emre Karaal dk. 46), Ali Fırat Kasap, Hüseyin Tokmak Yedekler: Emirhan Emir, Metin Emre Karaal, Tezcan Erdoğan, Ulaş Yılmaz, İbrahim Zeytin, Özkan Geldi, Enes Bağdemir, Hamit Kargın, Ahmet Barış Kartalcı, Furkan Birdal Teknik Direktör: Engin Çalışır Efeler 09 Spor Futbol Kulübü: Kemal Mert Özyiğit, Berkan Ünal, Furkan Tuşik (Enver Abdullah Filiz dk. 77), Furkan Külekçi, Alpay Eroğlu, Sabutay Alper Bayülken, Enis Çelik, Burak Özbakır (Murat Sevimler dk. 89), Tugay Adamcıl (Enescan Özdemir dk. 67), Uğur Çetinkaya (Hakan Can Durdu dk. 67), Tayyip Mevlüt Kaya (Atakan Akbulut dk. 77) Yedekler: Melih Enes Uygun, Enver Abdullah Filiz, Enescan Özdemir, Furkan Çarkçı, Mustafa Kara, Murat Sevimler, Polat Ertek, Eren Akdemir, Atakan Akbulut, Hakan Can Durdu Teknik Direktör: Veyis Kanber Goller: Tezcan Erdoğan (dk. 80) (Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü) Uğur Çetinkaya (dk. 12 ve dk. 56) (Efeler 09 Spor Futbol Kulübü) Sarı kartlar: Tezcan Erdoğan (dk. 81) Umut Akpınar (dk. 90+5) (Anadolu Üniversitesi) Furkan Külekçi (dk. 30) Berkan Ünal (dk. 38) Tugay Adamcıl (dk. 55) (Efeler 09 Spor)