GENEL - 23 Mart 2018 Cuma 16:37

Tuğgeneral Ekiyor ve Belediye Başkanı Tahmazoğlu öğrencilerle buluştu

A
A
A
Tuğgeneral Ekiyor ve Belediye Başkanı Tahmazoğlu öğrencilerle buluştu

Şahinbey Belediyesi’nin ‘Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına’ projesi kapsamında Çanakkale’ye gidecek öğrencilerin bilgilendirme toplantısının konuğu Gaziantep 5.

Şahinbey Belediyesi’nin ‘Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına’ projesi kapsamında Çanakkale’ye gidecek öğrencilerin bilgilendirme toplantısının konuğu Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor oldu.


Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.


Dünya tarihinin en büyük destanı


Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Çanakkale ziyaretlerinin önemine değinerek, “90 bin hedefi büyük bir hedef. Buradaki arkadaşlarınızın her biri dört kişilik bir aileye sahip olsa 360 bin, beş kişilik bir aileye sahip olsa 450 bin gibi kitleye hitap eden bir faaliyet. Ben sizin bu yakaladığınız şansı, asker olamama rağmen ancak 36 yaşında yakalayabildim. Sizler ise 15-16 yaşında Çanakkale’yi görme imkanına sahip olacaksınız ki, ben neden daha erken gidemediğim için çok üzülmüştüm. Çanakkale’de büyük bir destan yazıldı ve 253 bin şehit verildi. Bir o kadarda karşı tarafı düşünürseniz ne kadar çetin bir mücadele verildiğini anlayabilirsiniz. Orayı ziyaret ederken, yerden kemikler fışkırdığını göreceksiniz. Çanakkale’de Kanlı Sırt dediğimiz bir alan var. Alan küçük olmasına rağmen 4 bin 500 yaralı, bin 450 şehit vermişiz. Bu ziyaret, size tarihe bakarak olayları daha iyi yorumlamanızı sağlayacak” dedi.


"Ülkemiz için şehit olmaya hazırız"


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 103 yıl önce olduğu gibi bugünde ülkemizin üzerinde oyunlar oynandığını belirterek, “Çok önemli ve bir o kadar da anlamlı bir ziyaret gerçekleştireceksiniz. Orada ki maneviyatı yaşadığınızda bunu çok daha iyi anlayacaksınız. Çanakkale de yaşananlar İstiklal Marşı’nda da bahsediliyor. Şair Çanakkale de verilen destansı mücadeleyi şöyle anlatıyor. Dediği yere gidiyorsunuz. Gerçekten de gittiğinizde göreceksiniz toprak halen kıp kırmızı; hatta şiddetli yağmurlarda ecdadımızın kemikleri toprak üzerine çıkıyor. Bu nedenle bu ziyaretten çıkaracağınız çok önemli dersler var. Bundan 103 yıl önce yedi düvele karşı bir destan yazıldı. Bugünde bu cennet vatanın düşmanları var. Sınırımızda sadece teröristlere karşı mücadele vermiyoruz. İngiliz’i, Fransız’ı ve Amerikalısının da içinde olduğu düşmanlarla mücadele ediyoruz. Çünkü burası cennet vatan ve göz dikeni çok oluyor. Bu düşmanlara karşı bizler birlik ve beraberlik içerisinde olursak ancak karşı durabiliriz. Ordumuz şuanda yüzde 75 civarında kendi ürettiğimiz silahları kullanır duruma geldi. Biz Afrin’de bu başarıyı kazanabildiysek kendi ürettiğimiz silahların çok büyük önemi var. Türk savunma sanayi kendi göbeğini kesip kendi ihtiyacını karşılayabilir duruma geldi. Hatta daha da ileriye giderek ihracat yapacak seviyeye geldi. Tüm bunlar çalışarak oluyor. Bu cennet vatanı seviyorsak herkes elinden geleni en iyi şekilde yapacak” diye konuştu.


Çanakkale Bilgilendirme toplantısında Topçu Yüzbaşı Çağrı Koçak, Çanakkale Deniz Zaferinin kazanılmasında verilen mücadeleyi anlatan bir sunum gerçekleştirdi.


Çanakkale Bilgilendirme toplantısında Çanakkale’ye gidecek olan öğrenciler Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve protokol üyeleri ile birlikte Çanakkale türküsünü söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.